Prečo sú knihy Dominika Dána také pútavé?
Ahojte,
mňa by zaujímalo, čo sa vám najviac páči na jeho dielach? Prečo čítate jeden za druhým a čo vás na nich tak vtiahlo?
Ďakujem🙂)
Ľahko sa čítajú... najlepšie boli tie prvé...potom bolo obdobie s politikou, to sa mi až tak nepáčilo a niektoré tie posledné boli akoby ich ani nepísal on, alebo sa mu nechcelo? ...ale dve posledné, to bol zase ten starý Dán...a áno mám to prečítané za cca 3 hodinky...mám celú zbierku😁 detektívky mám rada už od malička 😊a pri Danovi sa mi páči, že píše o Našom meste, dej sa odohráva na konkrétnych miestach, postavy sú tak dobre opísané, že si môžeš predstaviť konkrétnu osobu... neviem, či všetky , ale určite väčšina príbehov má reálny základ, sú to staré prípady
Pre mna je to oddychovka. Mam vsetky a paci sa mi styl pisania, sarkazmus, castokrat cierny humor, nadsadzka…. Nebavili ma dve knihy: Na podpatkoch a Vianocna nadielka. Teraz citam Vesticu a ta ma zacala bavit od druhej polovice az.
Mam rada aj Nesbo, ale to je omnoho tahsie citanie. A aj tu spomenuteho Ed Mcbain, Robert Bryndza je tiez fajn (aj tu mam vsetky knihy zo serie Eriky a aj zo serie o Katrin)
A skusim pozriet aj Neuera a Kariku 👍🏻
@masinka Neuer je autor alebo?
@amdornik ano, Vaclav Neuer je autor, zrejme to bol Danov kolega zo susednej kancelarie 😀 a este jeden autor, Frantisek Kozmon ma taky podobny styl, ten ale nebol policajt. Kto ma rad tie politicke diely, odporucam Petra Slosera, ale ten je len pre silne zaludky - nie koli brutalite, ale koli tomu ako tam vykresluje fungovanie v policii a celkove korupciu v tomto state.
@amdornik ano, Vaclav Neuer je autor, zrejme to bol Danov kolega zo susednej kancelarie 😀 a este jeden autor, Frantisek Kozmon ma taky podobny styl, ten ale nebol policajt. Kto ma rad tie politicke diely, odporucam Petra Slosera, ale ten je len pre silne zaludky - nie koli brutalite, ale koli tomu ako tam vykresluje fungovanie v policii a celkove korupciu v tomto state.
@masinka super! ďakujem za tipy! To som vôbec nevedela a netušila 🙂 pozriem to.
@masinka nie som tu rodená, ale za 40r poznám a viem si živo predstaviť lokality o ktorých píše.
Tiež mi je proti srsti ako podvádza manželku, ale autor mu nadelil toľko pozitívnych vlastností, že mu musel dať aj niečo negatívne. Aj to je život, aj keď blbý
@cacianka faktom je, že aj v "tomto období" - čiže v období, ktoré sa vyskytuje v dielach, muži podvádzali svoje manželky. a možno ešte viac ako dnes... dnes im stačí video na nete 😀 vtedy šlo fakt do "tuhého" a šlo len a len o fyzické kontakty... nič ojedinelé. len sa o tom nehovorilo, nepísalo, nediskutovalo... jeden človek (chlap), ktorý číta dána, mi po ktorejsi knihe povedal: normálne sa mi postavil 😀 čiže opisy udalostí sú dosť autentické 😀 😀
@danoviny_525 realne udalosti z hlavneho mesta pisane putava, s davkou sarkazmu a humoru😊 koľkokrát si dohladavam informácie, aby som mala väčší prehľad. Mám doma všetky knihy, okrem poslednej mám prečítané všetky, k niektorým som sa aj spätne vracala.
@danoviny_525 ja som od neho prečítala len dve knihy. Beštiu na odporúčanie a Celu číslo 17, ktorá ma zaujala v knižnici. A tým to haslo.
Treba to čítať v poradi ako sa knihy vydali? Alebo môžem začať hociktorou? Viete poradiť nejaké najlepšie? Dakujem
Treba to čítať v poradi ako sa knihy vydali? Alebo môžem začať hociktorou? Viete poradiť nejaké najlepšie? Dakujem
@anonym_4bfb25 mozes ktoroukolvek. Moja prva bola Bestia a za mna je to aj jeho najlepsia kniha
Dan sa mi páčil pokiaľ som neobjavila Jo Nesba alebo Chrisa Cartera. Na týchto autorov podľa mňa Dán nemá.
@simcas75 Ahoj, vies mi, prosim ta, odporucit podobneho autora ako Carter? Ja mam po precitani jeho knih, ktore som doslova zhltla, problem najst knihu, ktora ma oslovi hned na zaciatku 🙈
@anonym_4bfb25 začni ktorá ti príde pod ruku, kľudne. Nejde o poradie ako vychádzali.
Ale ak chces chronologicky, podľa času kedy sa dej odohráva, aby si mala kontinuitu v čase a podľa vývoja postáv a partie detektívov, pozri si na nete Slovartu chronologicky zoznam .
Po čase, keď si zoženiem pár kusov čo mi chýba, si ich takto chcem prečítať odznova. Je to dobrá pútavá oddychovka
@simcas75 Ahoj, vies mi, prosim ta, odporucit podobneho autora ako Carter? Ja mam po precitani jeho knih, ktore som doslova zhltla, problem najst knihu, ktora ma oslovi hned na zaciatku 🙈
@ritalein veľmi rada by som,.ale nemám nič také čo by sa podobalo. Aj keď mne sa páčila aj seria knih s detektivom Harry Holle od spisovateľa Jo Nesbo.
@ritalein ked sa ti paci Carter, skus pozriet Bernard Minier, hlavne seria s kriminalistom Martinom Servazom. A este Hans Rosenfeldt+ Michael Hjorth, seria o psychologovi Sebastianovi Bergmanovi. A ak vies po nemecky, tak Andreas Franz ma paradne knihy, len to pokial viem neprelozili do slovenciny.
Ja som Dana zboznovala, ale mam pocit ze posledne roky to uz vobec "nie je ono". ako baby spominali, zacina davat prilis dlhe opisy, zbytocne roztahane rozhovory medzi postavami, natahuje dej/strany. ja osobne si myslim, ze sa pri pisani asi uz dostal do bodu, kedy z policie odosiel a ostali mu mozno uz len stare pripady. a tie nove co pise, si mozno domysla. nedavno bola jedna kniha, pri ktorej som si povedala, ze tato bola uplne zbytocna... tusim ta, ako organizovali to stretnutie mafianskych bossov.
napriek tomu si kupujem a citam kazdu jednu. ale uz to nie je ono. v tejto poslednej bola konecne klasicka pitva, ale ani tak to nebolo take dobre, ako v povedzme prvej polovici jeho knih. ani krizove vysluchy uz nebyvaju to, co byvali.
mna bavili aj tie politicke(a mafianske), ale nie tie prilis stare - cerveny kapitan, rusalka a pod. hlavne tie ma nebavili, kde nebol Chose.
@danoviny_525
Ahojte. Prvú Dánovku som prečítala na začiatku letných prázdnin. Bol to Uzol. Nedokázala som knihu pustiť z ruky. A potom to išlo ako na bežiacom páse. Všetky knihy od Dána som prečítala a posledné dve ma čakajú v knižnici.
Predtým som vôbec detektívky nečítala.
Mne sa páči, že v knihách vystupujú tí istí ľudia, že sú priatelia. Každý príbeh je iný, prekvapivý, musím sa sústrediť na postavy. Za mňa je Dominik Dán jednotka.
Ja som prečítala od neho najnovšiu knihu a zaujal ma, guglila som aj jeho staršie a vlastne konečne mám viac času aj na seba popri deťoch. Tak chcela by som prečítať všetky jeho knihy. Vedeli by ste mi poradiť odkiaľ zohnať tie staršie?
@anonym_f2fa3b Myslím, že v každej knižnici ich majú. Ja som si všetky odtiaľ prečítala.
Ja som prečítala všetky od neho komplet okrem najnovšej zatiaľ a mam ich veľmi rada. Sú vtipné a proste ma ten dej vtiahne a musím čítať. Za mňa najlepšie slovenské krimi a to čítam aj iných autorov. Už Dána začala čítať aj moja mama na moje odporúčanie. Prvá kniha od neho bola Beštia a potom to už išlo 👍
@cacianka mne sa tie politicke naopak pacili, hoci suhlasim s filmom Cerveny kapitan, mna sklamal. Knihy ale zvyknu byt lepsie ako filmove spracovanie. Tu mam pocit, ze kto necital najskor knihu, tazko pochopil film.
@la_dolce_vita čítala som najskôr knihu (prvá ktorú som od neho čítala) a vtedy ma to uchytilo. Na základe toho som film nedokázala dopozerať. Potom som ešte prečítala zopár, je proste úžasný. Po pár knihách som objavila „čaro audio knihy. A tak si kupujem také. Niekedy ich čítal pán Geišberg, teraz ich načítava Martin Mňahončák. Super počúvanie.
@danoviny_525 Mam precitaneho celeho Dana, paci sa mi jeho humor a ze ako povodna Bratislavcanka si viem zivo predstavit aj miesta kde sa dej odohrava. Akurat ma vzdy strasne vytaca Riso ked zahyba Silvii. Pri poslednych knihach ale zacinam mat pocit, ze autor akoby si setril material, to co by povodne vtesnal do jednej knihy si teraz rozdeli na tri a zbytok vyplni nejakymi opismi a vtipkami ktore uz v predoslych dieloch pouzil.
@amdornik dik za tip, babka ma celu zelenu kniznicu, tak skusim toho McBaina. Inac odporucam este Neuera, tiez ma podobny styl ako Dan na zaciatku - hlavne sa nenechajte odradit serialom, ten sa, zial, moc nepodaril.
@masinka mcbain vysiel aj ako zelene kniznica. resp. v edicii 3x..., tak pozri, ci to uz babka nema. moje prve stretnutie s nim bolo prave v kniznici mojej babky.
@anonym_f2fa3b Myslím, že v každej knižnici ich majú. Ja som si všetky odtiaľ prečítala.
@roseania Ja by som to chcela kúpiť tie knihy na doma
@ritalein veľmi rada by som,.ale nemám nič také čo by sa podobalo. Aj keď mne sa páčila aj seria knih s detektivom Harry Holle od spisovateľa Jo Nesbo.
Podľa mňa nie sú vôbec pútavé, ale riadna nuda 😁
@ritalein super autorka je aj Angela Marsonsova a séria Dokonalé s Callanachom 😊👌 ak ťa bavil Carter toto sú knižky čo sa celkom rovnajú
@anonym_4bfb25 za mňa Pochovaní za živa

@danoviny_525 Mam precitaneho celeho Dana, paci sa mi jeho humor a ze ako povodna Bratislavcanka si viem zivo predstavit aj miesta kde sa dej odohrava. Akurat ma vzdy strasne vytaca Riso ked zahyba Silvii. Pri poslednych knihach ale zacinam mat pocit, ze autor akoby si setril material, to co by povodne vtesnal do jednej knihy si teraz rozdeli na tri a zbytok vyplni nejakymi opismi a vtipkami ktore uz v predoslych dieloch pouzil.
@amdornik dik za tip, babka ma celu zelenu kniznicu, tak skusim toho McBaina. Inac odporucam este Neuera, tiez ma podobny styl ako Dan na zaciatku - hlavne sa nenechajte odradit serialom, ten sa, zial, moc nepodaril.
@masinka nie som tu rodená, ale za 40r poznám a viem si živo predstaviť lokality o ktorých píše.
Tiež mi je proti srsti ako podvádza manželku, ale autor mu nadelil toľko pozitívnych vlastností, že mu musel dať aj niečo negatívne. Aj to je život, aj keď blbý