icon

Prečo sú knihy v Martinuse drahšie?

27. júl 2024

Už dlhšie sa zamýšľam prečo sú všetky knihy ktoré vyhľadávam drahšie v Martinuse aj o 5-6€ ako v iných e-shopoch. Pridávam aj konkrétny príklad.

Prečo sú knihy v Martinuse drahšie?
klementinka58
27. júl 2024

Teraz platia malo par cent, 2az 3e...ale aspon mi knihy nestoja v polici a nepada na nich prach.

bessie12
27. júl 2024

Inak nikdy nevynecham návštevu Martinusu, keď som na Slovensku. Vždy si nejakú knihu kúpim. Naposledy to boli 2 knihy a kolekcia ovocných čajov. Vela krát tam nakupujem aj knihy v angličtine pre snubencove dcéry. Ešte budúci týždeň sa tam zastavím 🤗

ellie2
27. júl 2024

Ja kupujem v Martinuse vtedy, keď napr. tú istú knihu nemajú v panta rhei. Rezervujem si ju, prídem si po ňu a nemusím čakať týždne kým mi ju pošlú. Z megaknihy som objednávala raz, po týždni čakania som si stihla objednať knihu z panta rhei a to prišlo skôr ako z megaknihy 🙈

viera27
27. júl 2024

Rada necham Martinus zarobit. Vyhovuje mi ich servis,atmosfera,pacia sa mi ich sutaze a zanietenie. A v neposlednom rade skvela stranka a prehladne radenie.Takze ano,platim za brand a aj nadalej budem. Nechcem o nich prist

tl999
27. júl 2024

Presne tak. Treba chodievat, aj oni maju celkom slusny sortiment knih. 15-20 eura za jednu knihu je pre mna nepripustne, radsej cakam, kym kniznica, knihobot ich zaobstara.

oriesocek
27. júl 2024

Ja som v Martinuse uz par krat na predajni stretla baby, co sa fakt vyznali. Precitane mali toho vela a prave to, co citam aj ja, takze mi poradili novych autorov, ktori pisu podobne...podiskutovali sme o nasich oblubenych knihach. Co sa mne pocita, ze maju pri knihach aj link, ktora kniznica ich ma na pozicanie. Takze nieco kupim, nieco si poziciam v staromestskej

lulu0123
27. júl 2024

Ja napriklad kupujem z Martinusu vzdy ked potrebujem nejaku knihu rychlo a nemam cas skocit do kamennej predajne. Su spolahlivi a rychli.

liz_lemon
27. júl 2024

@mullerova46 neverim ti, na Megaknihach som nakupovala xkrat, a vzdy bolo vsetko v poriadku

bessie12
27. júl 2024

@mullerova46 vážne?? Minuly tyzden som u nich objednávala knihy a tento týždeň som ich dostala. Všetko došlo v poriadku. Dostala by som ich aj skôr, ale kvôli jednej knihe sa to predĺžilo.

bonboniera
27. júl 2024

@tl999 ja som chcela dať šancu knihobotu a vždy keď tam niečo pozeram, ta kniha je v katastrofálnom stave a za cenu rovnakú ako v klasickom kníhkupectve alebo teraz som dokonca nasla jednu ešte drahšiu ako na megaknihy

vkatush
27. júl 2024

@klementinka58 och, veľmi išli dole ceny na knihovrátku. Predtým som vedela knižku posunúť naspäť za 5-8 eur a teraz zrazu pár centov, maximálne euro? Wtf. Nechápem.
Ale čo už. Aj tak tam rada nakupujem, chodím a zväčša dostávam darčekové poukážky práve do Martinusu 😁

liz_lemon
27. júl 2024

vela ludi ani netusi, ze knihy sa daju zohnat podstatne lacnejsie, ako v ich predajni, ja tam nakupujem casto (ale len na eshope), lebo mam casto poukazky za rozne prieskumy, vzdy sa mi pacilo, ze ich zamestnanci su tiez citatelia, a su napomocni, nie su to len "predavaci"

klementinka58
27. júl 2024

@vkatush ano sli dole ale zas beru tamer vsetky tituly. Uz som im nachydtala tasku z 20timi knihami a malo by to byt 30e. Predtym aj 100e som dostala za vykup

vkatush
27. júl 2024

@liz_lemon ja som raz vracala viacero knižiek do knihobootu a slečna za kasou bola veľmi zlatá, rozprávala sa so mnou o nich, čo sa mi páčilo, nepáčilo, čo odporúčam, lebo niektoré z nich si chcela aj ona kúpiť,...
Zaujímal by ma pohľad aj od zamestnancov, či sa aj oni cítia v tej práci tak dobre ako sa tam cítime my, keď nakupujeme 😂

evka_s
27. júl 2024

V přirovnání k restauracím je pro mě Martinus "fine dining" a všechno ostatní (kromě např. ArtFora a antikvariátů) fast food. Jinde kupuji jen knížky, které na Martinusu nejsou dostupné. Je to o pocitu 🤷🏻‍♀️

vkatush
27. júl 2024

*do knihovratku 😂

pohodacka03
27. júl 2024

Tiez by ma to zaujimalo. Lebo ja som sa stretla v Martinuse s maximalne neochotnymi predavackami. Ked mam objednat, tak vyberiem stranku, kde je to najlacnejsie 🤷

danyelia
27. júl 2024

Tak to neviem, prečo tam ľudia v pohode nechajú 20 € za jednu knihu, keď na www.bux.sk si ich nakúpim v akciách aj za 1€, 2€, 3€ 😃 Nakupujem už len tu, s cenami nemajú konkurenciu, raz za čas si nakúpim aj 30 kníh naraz...

autor
27. júl 2024

@danyelia evidentne majú dobrý marketing, treba sa od nich učiť kto podniká 😀
@pohodacka03 mám rovnaký pocit. Ja radšej chodím do Panta Rhei

klementinka58
27. júl 2024

@danyelia no napr anatomia lzi maju za 13e aj na bux v martinuse za 14e,mozno nejake stare knihy za euro, dva ale ja citam vylucne novinky 🙂 a az taky rozdiel to nie je konkretne v tejto knihe

kate_cs
27. júl 2024

Ja odpoviem len na to, prečo tam ľudia nakupujú. Lebo je to moja obľúbená značka a rada ich podporím. Keď kupujem knihy, len u nich a najradšej v kamennej predajni. Dostanem záložku, nálepky a personál mi vždy poradí.

beronsche
27. júl 2024

Ja mám to kníhkupectvo proste rada, preto tam nakupujem..
Často kupujem čítane knihy, tie sú za lepšiu cenu a vždy si dám knihy doviesť do predajne a tam to vyzdvihnem zdarma (predajňa je na mieste kam 1x týždenne musím ísť tak či onak)

danyelia
27. júl 2024

Tak v Martinuse by som si knihu nekúpila, podľa mňa sú vyslovene ,,zdierači,, 😄 Minule som u nich videla knihu za 15,90 € a ešte s výkričníkom, že ušetríte 0,5 % z nákupu...Ja som si tú istú knihu kúpila vo výpredaji za 1 € 😃

klementinka58
27. júl 2024

@danyelia a ktory konkretne titul?

danyelia
27. júl 2024

@klementinka58 Tak oplatí sa hlavne kupovať vo výpredajoch, nahodia tam naraz aj 100 kníh od 1-10 € a vyberiem si...Pre mňa to nemusia byť aktuálne novinky, nestíham čítať až toľko, no pre mňa je rozdiel kúpiť si jednu knihu za 15 € alebo nakúpiť si 40 kníh naraz za stovku 🤗 A sú to knihy nové, zabalené, nepoškodené...

klementinka58
27. júl 2024

@danyelia neviem co konkretne myslis pod pojmom vypredaj, nejaky antikvariat? lebo ked tak lustrujem po nete, tak obstojne knihy okolo 4e, poskodene za euro nieco....to ja zas len novinky vynimocne ak zhanam nejaku knihu starsiu vacsinou odbornu

beronsche
27. júl 2024

@danyelia to kde sú také výpredaje?

klementinka58
27. júl 2024

@beronsche tiez sa to uz druhy krat pytam 🙂 a bez konkretnej odpovede

beronsche
27. júl 2024

@danyelia a hlavne by som netvrdila, že normálne kníhkupectvá sú zdieraci..
Kniha nemôže stať 1-2e, veď to sa ani nevráti to, čo do toho vydavateľstvo vložilo.. plus kamenný obchod tiež musí z niečoho "žiť".
A robiť obrovské výpredaje, to tiež nejde.. to sa dá len v malom rozsahu..

danyelia
27. júl 2024

@klementinka58 Ktorý titul? Skoro každá jedna knihu, ktorú som si tam kúpila 😃 Môžem zajtra popozerať faktúry a napísať názvy konkrétnych kníh, kde boli najväčšie rozdiely v cene, kníh z Buxu mám asi 300, tých akciových...