Prečo sú knihy v Martinuse drahšie?
Už dlhšie sa zamýšľam prečo sú všetky knihy ktoré vyhľadávam drahšie v Martinuse aj o 5-6€ ako v iných e-shopoch. Pridávam aj konkrétny príklad.

@klementinka58 @beronsche No tak pardon, že som sa sprchovala a neodpíšem v sekunde 😃 Chcela som len poradiť, ale veď kupujte si tie predražené Martinusácke 🤷🏼♀️
@danyelia ved kupujeme aj nadalej 🙂 Mne cena nevadi, a zas z vypredajov tam tie tituly co hladam ani nemaju, kedze novinky moc v akcii nie su
@jancejance ake zlavove kody myslis? hadam nie, tie ze 3 EUR zlava pri nakupe nad 19 EUR a 2 EUR pri nakupe nad 15 EUR, lebo to su velmi smiesne zlavy
@klementinka58 Bux je veľké vydavateľstvo a predpokladám, že majú ,,milión,, výtlačkov kníh a preto si môžu dovoliť predať ich po 2 € ako by im mali zostať na sklade...Ja si radšej kúpim novú nečítanú knihu od nich za 2€ ako z Martinusu poškodenú a čítanú za 7,50 €...Veď to je u nich bežné, pri hocijakej knihe.
@danyelia ved kazdy ma to svoje oblubene 🙂 Mne vyssia cena nevadi, rada ich podporim, kvalitou sluzieb nemaju konkurenciu
@klementinka58 Veď jasné, ja si zase radšej kúpim viac kníh za menej peňazí, som spokojná aj s ich tzv. službami, ráno objednám a na druhý deň mám knihy doma...
Tiež som nad tým rozmýšľala. Ak si chcem kúpiť nejaké knihy, porovnám si ceny, prípadne zadarmo poštovné nad určitú cenu. Často u mňa zvitazili Pre školy, Bux, Literama alebo Megaknihy. Taktiež dosť nakupujem aj z bazárovych portálov, kde sú knihy často iba raz prečítané, vo výbornom stave a lacnejšie ako v kníhkupectvách.
U mňa má Martinus jedno obrovské plus za to, že posielajú aj do iných krajín. A myslím, že milovníci kníh, ktorí nežijú na Slovensku, ale chcú si kúpiť knihy ( napr. na Vianoce ako darček alebo len tak pre radost ), tak tuto možnosť určite ocenia.
Teraz som len narýchlo mrkla, napríklad kniha Úsvit v Amsterdame na Martinuse 9,43 € a Bux...1 €! Tak hádajte, kde si ju radšej kúpim a koľko ušetrím 😃
Ďalej kniha ,, Neznámy v našej spálni,, Martinus 14,90 € 😱 Bux 1,90 €...No nie, isto si ju nekúpim v Martinuse a môže mať super služby a servis a neviem čo ešte 🤪
Kniha ,,Krásne zlá,, -v Martinuse za 15,90 € 😲 Bux - 1,90 € 😉 Veď porovnajte samé...
@danyelia pozrela som teraz a zaujala ma táto kniha pre deti. Na Martinuse 10,90 🫢
Veď o tom presne hovorím, aké obrovské rozdiely sú v tých cenách 🫣 A tá knižka vyzerá super, pozriem aj ja pre deti 😄
Ja kupujem v Martinuse, lebo kazdy rok dostanem poukazku na Mikulasaa alebo na Den deti alebo aj aj (nikedy je vstupenka do kina). Inac kupujem preskoly.sk, casto to tam byva najlacnejsie alebo aspon z tych lacnejsich, rychle dorucenie + osobny odber Petrzalka zdarma.
Takze ak potrebujem knihu za 2 dni za dobru cenu, tak u nich, resp. ked si ucitelka vymysli, ze povinne citanie a na Martinuse je za 12, preskoly za 10 a mozno na megaknihy za 8,50, tak preskoly, lebo viem, ze ze ked ju potrebuju o tyzden na hodinu, tak ju bude syn mat. Martinus teda, ked mam kupon a nechcem kupit nic take konkretne, browsujem po ich stranke, klikam na odporucania a zrazu mam 5 knih v kosiku a mam - 20 eur z nich, tak to som s tym v pohode, necham poslat do Alzaboxu alebo idem osobne.
Nastastie existuje konkurencia 😉.
Ale na Martinus aj tak nedam dopustit. Zajdem do kamennej predajne a predavacky vzdy ochotne poradia s vyberom. U nas je Martinus v nakupnom centre, takze predavacky pracuju aj cez vikendy, priplatky musi niekto zaplatit 😉.
Na rozdiel od inych e-shopov si Martinus drzi aj kamenne predajne, vacsinou na vychytenych miestach s drahym prenajmom priestorov a predavacmi, ktori vedia poradit a nie su tam len na okrasu, pripadne na nablokovanie nakupu. V samotnych obchodoch si mozes sadnut, vybrat si viac knih a prezriet si ich, ci ti vyhovuje styl pisania (to z popisu v e-shopoch nezistis), pripadne si tam mozes v kaviarni aj sadnut, deti sa ti pri vybere tiez zabavia a netvaria sa otravene, skor im vadi, ked ich taham uz prec ja. Toto je dovod, pre ktory predpokladam, ze maju vyssie ceny, kedze maju aj vyssie naklady ako e-shopy, ktore nemaju ziadne kamenne predajne, nemusia platit ludi v nich ani drahe prenajmy ci vybavenie predajni. Velmi mi tiez prekaza u niektorych e-shopov zle vyhladavanie, neprehladnost, chybajuci popis a podobne. Osobne vyuzivam sluzby roznych e-shopov a predajni. Ak hladam konkretnu knihu a presne viem, co chcem a nepotrebujem to vidiet vopred, vyberiem si sluzby e-shopu, kde je cena najnizsia. Ak potrebujem pomoct, pretoze hladam knihu pre niekoho ineho a mam len hmlistu predstavu, necham si radsej poradit od predavacky v kamennej predajni a zaplatim za tieto sluzby viac. Ak hladam knihu, ktora bola vydana pred 10, 20 ci viac rokmi a potom uz nie, logicky sa obraciam na antikvariaty. Niekedy objednavam aj priamo z vydavatelstva, niekedy aj v predpredaji, ak na nejaku knihu nedockavo cakam. Zboznujem knihy, citam vela a mam rada aj ebooky. Je pre mna fajn to vsetko kombinovat, ako prave potrebujem.
Ja som objednávala dlhé roky z Martinusu, každý mesiac pár kníh. Ale tiež sa mi zda už dlhšiu dobu "drahý"
Teraz som pár x objednala z Gorilla a som veľmi spokojná, oveľa lacnejšie, rýchle dodanie.
Napriklad pre toto:
https://ekorestart.sk/martinus-zelene-zlepsovaky/
@plnenapaprika kilometrový článok a čo také úžasné urobili? Že majú koše na triedený odpad? Vau
@plnenapaprika a keď už sme pri tej ekológii, nie je lepšie objednať z internetového kníhkupectva, ktorý má jeden sklad a nie x prevádzok, kancelárie atď.?
Kupujem tam hlavne vo výpredajoch alebo vtedy, ked má vyjsť nový titul na ktorý čakám a vtedy si príplatim aj za kuriéra - dokonca poslali knihu o pár dní skôr ako malá.buy reálne vydaná.
Páči sa mi ich stránka,Wish list a hlavne to množstvo kníh.
Martinus ma super zakaznicky servis, my do kniznice bezne knihy tiez nakupujeme casto z martinusu. Odborne z inych obchodov.
@liz_lemon ťahali sa naše mail mesiac a pol a už som to vzdala

@beronsche
@klementinka58 na bux.sk som videla takéto výpredaje.
http://bux.sk/uputavky/leto-2024/
Sú tam rôzne ceny. Pod /od 1€ a vyššie. Aj keď toto mi skôr ako výpredaj nepripadá. Každopádne dajú sa tam knihy zohnať veľmi lacno a sú to nove knihy.