Prečo sú knihy v Martinuse drahšie?
Už dlhšie sa zamýšľam prečo sú všetky knihy ktoré vyhľadávam drahšie v Martinuse aj o 5-6€ ako v iných e-shopoch. Pridávam aj konkrétny príklad.

Megaknihy majú v ponuke nie len knihy, ale aj iný sortiment a montujú sa aj do toho, čo by nemali.. a pri týchto ostatných tovaroch majú väčšie marže - väčší zisk a konečnom dôsledku zarobia viac, aj keď predaj tie knihy lacnejšie
bohuzial maju vela kamennych prevadzok za ktore musia platit najom, energie aj platy zamestnancom a to sa niekde odrazit musi
Ja rozumiem tomu, že Martinus má vyššie náklady na prevádzky, keďže má aj kamenné predajne, ale čo sa týka nákupov on-line, myslím, že som od nich nekúpila nikdy nič. Max si na ich stránke pozrela popis a objednala z inej stránky (Megaknihy-vzdy bez problémov, Preskoly, Knihobot...) K pripomienke, či objednávaš po jednej knihe, ja napríklad úplne bežne, keď vyjde napríklad nový diel kníh, čo číta syn, tak mu objednám a nenahadzem do košíka bezhlavo ďalšie knihy, len aby som mala dopravu zadarmo. A keď je na Martinse jedna kniha o 5-6 eur drahšia než inde, tak sa mi 3 eura ušetrené na doprave veľmi oplatia 😅. Ale teda najradšej mám knižnicu.
@didush27 keď vyhľadáš cez Google, všetok tovar je na megaknihy lacnejší. To je rada pre ostatných. Aj keď je viac tovarov, tak každú jednu položku hodiť cez Google.
@didush27 chvalabohu tam nechodím, tak nemám zlý pocit z toho, že im nedotujem prevádzky
@danyelia Príroda, Stonožka a ďalšie sú divízie Ikaru.
Ja síce väčšinu kníh kupujem inde (často priamo od vydavateľa), ale časť kníh kúpim aj v Martinuse (a tiež v Artfore). Dôvod je ten, že majú veľmi dobré služby - dobre fungujúci web, možnosť posielať do zahraničia. A ak hovoríme o kamenných predajniach, sú knihy, ktoré chcem najprv vidieť a až po nahliadnutí prípadne kúpiť. A je mi viac ako blbé, pozrieť knihu v kamennom obchode len preto, aby som potom predajom podporila niekoho, kto má nižšie ceny vďaka tomu, že kamennú predajňu nemá.
Plus ide aj o výber, napr. na spomínaných Megaknihy nenájdem zďaleka všetko, čo chcem.
Ten servis za mňa spočíva napriklad aj v ich stránke - pozrela som si ten web bux ktory som doteraz nepoznala a už na prvý pohľad pôsobí nedôveryhodne, neprehľadne, storočný nesympatický dizajn a hlavne neresponzivny na mobilné zariadenia (pritom viac ľudí využíva mobil ako počítač) - aj toto je vec ktorá zákazníka, ktorý nejde vyslovene po cene, odradí. Je iné, keď niekto pravidelne kupuje xy knih a tým pádom musí pozerať na cenu ale pre bežného človeka si myslím že je jednoduchšie zbehnut do Martinusu, ktorý ma mnoho prevádzok, pretoze je dostupný, príjemný a ako lovebrand ho pozná asi každý na Slovensku. Pamätáš si knižnú šifru? Riesil ju snáď každý kto aspon trochu číta. Inak k tomu marketingu, mas pravdu, často býva učebnicovým príkladom 🙂
Sa to tu trochu zvrhlo na hejt na Martinus z tvojej (autorka) strany. Ale nikto ta nenuti a ani nikoho ineho nakupovat u nich. Pokial si len bezny citatel knih, tak samozrejme, lepsie je nakupit za lacnejsie. Pokial ale chces mat z toho zazitok, tak Martinus je proste No.1. To sa bavime o kamennej predajni. E-shop je potom bud o pohodlnosti, o vdake za to, ako to robia a teda podpore Martinusu ako takeho. Ale pokial ti ti xy ludi musi napisat, co je na Martinuse ine a dobre a ty aj napriek tomu sa posmesne “chvalis”, ze ty k nim nechodis a nepodporujes ich, tak potom chyba nie je v tom, ze Martinus robi nieco zle. Martinus podla mna (alebo podla mojej skusenosti) miluje kazdy knihomol a iste ma na to viacero dovodov, tie ale pochopi len iny knihomol, tj clovek, co knihy miluje, nie len cita. Ja osobne nakupujem knihy aj na megaknihach, aj na buxe, aj na najlacnejsieknihy.sk, aj v levnych knihach ked som v CR, ale vzdy, ked idem popri Martinuse, tak tam idem a kocham sa a uzivam si celu predajnu a takmer vzdy odchadzam aj s knizkou. Obzvlast ak ju potrbujem alebo chcem hned, alebo ked to beriem ako suvenir z cesty. A ak nie, tak aspon s dobrym pocitom a teda dakujem vsetkym, co nemusia pozerat na ceny a Martinus podporia nakupom u nich (plus teda nie vsetko maju drahsie, alebo o tolko drahsie ako napr PR).
@mullerova46 nechapem, preco si to vzdala, ak si platila kartou, mozes to reklamovat v banke, ako nedodany tovar zo strany obchodnika, a peniaze ti vratia
@anavixy prepáč, ale láska ku knihám sa nemeria podľa toho či človek chodí do Martinusu, alebo nie. Toto je názor teda...
@esterr_ka máš platiť viac inak vraj nemáš rada knihy 🤷
Autorka, ty si nakupuj knihy kde len chceš. Ja rada nakupujem v Martinuse. Nedám na to kníhkupectvo dopustiť. A v tom sme sa zhodli viaceré. Ja osobne sa tam cítim veľmi príjemné a myslim, podľa komentárov, ze nie som jediná.
Ja knihy milujem. Vždy, ked som na Slovensku, tak minimálne 5 kníh kupim. Teraz to bude viac ako 10 📚🥰 a tie väčšinou nakupujem tam, kde sa cítim dobre. A Martinus tam patrí.
Ja milujem Martinus pre servis a kominikaciu, stránku, najlepsi vyber a dostupnost, sebaprezentaciu, snahu o udržateľnost, link na knižnice, samotne kamenne predajne a ze nestoja na jednom mieste. Kupujem hlavne eknihy a detské knihy.
Z.martinusu neobjednavam presne kvôli cenám. Dokonca aj akcie mávajú drahšie, ako inde bežná cena ...Väčšinou objednávam z megaknihy, alebo po novom z knihobotu, kde sú sice knihy z druhej ruky, ale na prečítanie stačí a aj tak je väčšina ako nová ...
Tak poprve megaknihy su velkosklad, cize nemaju predajnu a naklady na nu ci uz personalne alebo prevadzkove. Martinus je slovenska firma a majitel je velmi sympaticky clovek s hodnotami. Ked vojdem do martinusu, tak mi vzdy vedia zamestnanci poradit ak potrebujem. Podporuju dobreho anjela a aj projekt knihovratok sa mi paci, ale maju aj mnohe ine. Maju perfektny prehladny web a velky vyber eknih +apku ak clovek nema citacku.
Objednavala som nieco uz aj z megaknih a ten web je peklo ale inac ano ceny asi najnizsie a nemala som problem ani s dorucenim. Teraz vacsinou kupujem iba eknihy, lebo ked rocne precitam cca 30 knih, tak uz naozaj nemam na ne tolko miesta 🙈
Ja nie som moc zástanca kupovania nových kníh, ale aj tak napíšem výhody Martinusu zo svojho pohľadu - väčšinou majú v predajni kaviareň a človek si tam môže posedieť a prečítať niečo. Študentské zľavy na nákup. A hlavne, berú rôzne poukážky (benefitné), ktoré neberú takmer nikde (otec tak dostal v robote a veľmi dlho som hľadala daaky obchod, kde ich zoberú). A ozaj super personál
@pomaranc24 ak si uplatnia ľudia zľavu alebo poukážku, dostanú sa možno na cenu, za ktorú by knihu kúpili inde bez toho 🤷
Dobre, mas pravdu, Martinus je fuj fuj fuj. Boze… prekrucas. Nikde netvrdim, ze kto kupuje lacne knihy ich nemiluje. Hovorim, ze kto nie je knihomol nemoze pochopit to “viac”. A nie je to ani o pocte precitanych knih ani o zaplatenej sume. Ale ok, tak ste knihomolky a nemilujete ho, no fu, ste mi nalozili. 🙂
Nabuduce zaloz temu “je to este niekto kto neznasa predrazeny Martinus?”
@anavixy ale my si nepotrebujeme kupovať pocit "viac" aby sme milovali knihy🙂 Napríklad túto knihu úplne milujem, ja ju už mám doma, ale chcela som prečítať recenzia či ju aj iný tak milujú ako ja. Stála ma 12€ a napriek tomu je úplne úžasná. Ty sa snažíš povedať, že my čo si nezaplatíme za značku, sme niečo menej. Tak isto ako keď si niekto kúpi kabelku Dior za 2500€ kvôli pocitu, pretože skutočná hodnota je 150€. Tak prosím ťa nezhadzuj tu ľudí
Autorka človek by čakal že keď si taká scitana rozumieš pointe písaného textu ale bohuzial …
Nechápem načo si založila túto tému, tváriš sa že sa pýtaš na názory ľudí a každý ktorý ti nevyhovuje sa snažíš znegovat a spochybniť.
Veď túto nezmyselnú hate kampaň voči Martinusu aj nadalej a nechaj každého nech nakupuje kde chce 🤷♀️
Prosim? Ved jasne pisem ze ja sama nakupujem knihy hlavne na megaknihach atd 🤷🏻♀️ a ze v Martinuse nakupujem vynimocne, ale s o to vacsou radostou. Neviem co je na tom zle alebo cim zhadzujem ludi, ale tym paodm zhadzujem aj seba. Pisem, ze kto nemusi setrit, tak neriesi a nekupi tam lebo bud je to najjednoduchsie prist a kupit, alebo podporuju Martinus kvoli tomu, ze je to Martinus. Ja osobne veru setrit musim a preto, ANO, nakupujem knihy lacnejsie, ale urcite nejdem zhadzovat Martinus kvoli tomu, ze nie som ich cielovym zakaznikom. Tak isto ako si nekupujem kabelky u Diora a kto moze, nech ich tam nakupuje a nech si to uzije, lebo POCIT z takej predajne je urcite mnohonasobne lepsi ako z HMka…
@bonboniera už viem kde pojdem zajtra alebo v utorok a nechám tam cca 100€ (nielen ) za knihy 🙈 čím viac nenávistnych komentárov na toto kníhkupectvo píšu, tým viac ma tam ťahá ísť nakupovať 😁😁

@0silvia0 v čom spočíva ten servis? Pýtam sa lebo ja si vždy objednám knihu a hasne to tým, že mi príde domov