icon

Prečo sú knihy v Martinuse drahšie?

27. júl 2024

Už dlhšie sa zamýšľam prečo sú všetky knihy ktoré vyhľadávam drahšie v Martinuse aj o 5-6€ ako v iných e-shopoch. Pridávam aj konkrétny príklad.

Prečo sú knihy v Martinuse drahšie?
Strana
z6
danyelia
28. júl 2024

@annm81 Tak ak si niekto nevyberie zo stoviek kníh, musí byť mega náročný čitateľ...🙂 Kníh do 10 € je tam cez 200 titulov. Ja som si pokúpila zľavnené thrillery na dovolenku a boli fakt dobré. A ležiak, no neviem, kniha na Buxe za 2 € je ,,ležiak,, ale tá istá kniha na Martinuse za 16 € je topka? 🤔

annm81
28. júl 2024

@danyelia Nie, často si nevyberiem, najmä nie v tých zľavnených. Áno, som veľmi náročný čitateľ. Ktorú knihu si prečítam, sa neodvíja od jej ceny.

danyelia
28. júl 2024

@annm81 Ok, tak sa skúsim opýtať inak, nezpáram, fakt len zo zvedavosti 😄 Ak objavíš super knihu, po ktorej už dlho túžiš, žiadny nudný ležiak, dáš si cenu do Googlu a vyhodí Ti, že v Buxe si ju kúpiš za 2 € a v Martinuse za 16 €, ktorú si vyberieš? Pozor, rozdiel je 14 €, ktoré môžeš ušetriť 🤪 A poprosím o úprimnosť...

klementinka58
28. júl 2024

Napriklad knihy Anatomia lzi a ine knihy od tejto autorky nekupim za 5e nikde, mozem vyhladavat od rana do vecera.

liz_lemon
28. júl 2024

@danyelia ja si tie vypredaje na Bux pozeram vzdy, ale len vynimocne tam bolo nieco zaujimave, okrem toho vsetky tie knihy su v kniznici, nemusim si zaplnat kniznicu knihami, ktore ma nezaujimaju len preto, ze stoja 1E

ivka225
28. júl 2024

S Martinusom je to podobné ako s leteckými spoločnosťami. Pred RyanAirom alebo WizzAirom dávam prednosť Lufthanse, Iberii alebo KLM, napriek vyšším cenám. Dôvodom je zákaznícky servis. Aj pred chvíľkou som si kúpila dve knihy v Martinuse - od prvého kliknutia na ich názvy neprešli ani tri minúty a už ich mám v čítačke.

taksomtu
28. júl 2024

Nechce sa mi to tu čítať celé, preletela som iba prvú stránku, ale k veci: bežne si pozerám recenzie, ale aj náhľady do kníh (alebo ako to nazvať) na Martinuse, pretože častokrát viac ako samotná knižná recenzia (vkus je rôzny) mi povie ten text samotnej knihy, či mne tento štýl písania vyhovuje, tým, že sú tam tie knihy výrazne drahšie a kupujem ich veľa, čo sa mi výrazne prejaví na cene,kupujem inde (tie spomínané zľavy nie sú nič moc), aj práve na Megaknihy- odtiaľ objednávam často a nemám ani jedinú negatívnu skúsenosť- majú len trošku horší, menej prehľadný vyhľadávač a dodanie trvá trochu dlhšie, ale nie je to nič strašné. Mne sa síce páči, že samotné kníhkupectvá Martinusu sú prozákaznicky orientované, ale mám ich ďaleko, nemám tam čas chodiť a preferujem online obchody,takže na Martinus stránke pozriem,kúpim inde, bežne mi ten rozdiel robí aj cca 20€ pri jednom nákupe (som knižný maniak).

tl999
28. júl 2024

@danyelia ja som jedinna asi ktora nenajde tieto mega akcie na Bux :D

danyelia
28. júl 2024

@tl999 Ako že niee, hneď na úvodnej stránke www.bux.sk vyskočí tá akcia 😁

ivana11155
28. júl 2024

Ano maju najdrahsie, tiez objednavam inde.Ale ked uz je kniha inde vypredana, na martinuse ju stale maju resp. maju najdlhsie.

tl999
28. júl 2024

@danyelia som slepa 🙈 diky

annm81
28. júl 2024

@danyelia V BUX bežne nakupujem. Ako som vyššie písala, najčastejšie kupujem priamo od vydavateľov -tam je cena nižšia, lebo distribučný reťazec k zákazníkovi je podstatne kratší.

Ale ak chcem poslať knihu do zahraničia, takú službu mi neposkytne každý. Ak si chcem nejakú knihu pozrieť, lacné kníhkupectvo mi to neumožní, rovnako mi lacné kníhkupectvo neposkytne poradenstvo. A práve to sú chvíle, keď nakupujem napr. v Martinuse, lebo jednoducho nie som taký úbožiak, aby som parazitovala na kamennom kníhkupectve, knihu si tam pozrela, časť z nej prečítala, obrala o čas kníhkupca, ktorý mi radil a následne šla objednala inde.

selenka7
28. júl 2024

Na knihy odporucam taku tu secondhandovu appku na V, ktorej nazov sa tu nesmie napisat, lebo to admini zmazu 🙈😄. Pokial teda netrvate na tom, aby boli knihy nove (niekto si ulietava na voni novych knih).

danyelia
28. júl 2024

@annm81 Tak ja to čítanie zase až tak vážne neberiem, prečítam si anotáciu či recenzie a keď ma tá kniha zaujme, kúpim si ju...či stojí 2 alebo 5 €. Takže starosti s nejakým poradenstvom či prezeraním knihy pred kúpou mi odpadnú. Toto zase chápem pri kúpe odborných kníh, no nie pri takej bežnej oddychovke na dovolenku. Ale zase nekúpim si knihu za 15 €...keď viem, že o chvíľu bude v akcii na Buxe 😄

annm81
28. júl 2024

@danyelia Tak sme zjavne odlišní zákazníci s inými potrebami a teda vyhľadávame iné služby. Ja zasa nemám problém odhodiť nedočítanú knihu, ak po prvej kapitole zistím, že to nestojí za môj čas, a teda kupovať knihy, ktoré nedočítam je pre mňa vyhadzovanie peňazí. Teda nechám si poradiť v novinkách od niekoho, kto sleduje trh. Ďalšia vec je nahliadnuť do knihy, napr. pred časom som dieťaťu kupovala klasiku - Anna zo zeleného domu - čo už na tom môže byť krok vedľa? No lenže som zistila, že sú v ponuke dve rozdielne vydanie v rôznych prekladoch - práve v Martinuse mali obe a tak som si ich mohla prezrieť a zistiť, že je v nich obrovský kvalitatívny rozdiel.

pitaya
28. júl 2024

Prvy nakup v Martinuse som mala pred vyše 15timi rokmi. Namotali ma na vypredajove knizky, kde kedysi mali ceny lepšie ako vtedajšia konkurencia. Rokmi počet nakupujucich pribudal a zmenila sa aj ich cieľovka kupujucich. Uz to nie je ten Martinus,ktory si potrebuje robit meno a lakat kupujucich na nizke ceny. Martinus uz pozna kazdy a ich cieľovka je založena na dlhoročnej spokojnosti, nehľadiac na cenu.

marykovac
29. júl 2024

Presne nad tým premýšľam aj ja. Vždy si pozriem ich stránku, lebo majú najlepšiu grafiku a prehľadnosť a nakupujem na najlacnejšieknihy.sk a pri nákupe 5 kníh je rozdiel aj 15-20€ , za čo by mohla byť ďalšia kniha.

cervenaruza123
29. júl 2024

No ja si dost vyberam, odkial si knihy objednam alebo kupim. Martinus ma prepracovany dost system vo vsetkom. Neraz sa mi stalo, ze som chcela nejaku knihu a jednoducho ju na lacnom eshope nemali alebo ju uz mali vypredanu. Martinus ma sice vysoke ceny, ale v predpredaji ma tituly v akcii alebo tesne po vydani, casto za porovnatelne ceny konkurencii. Clovek obcas dostane zlavovy kupon alebo poukazku ak vrati citane knihy. Ak si chce kupit citanu knihu co maju skladom, vie si zaroven objednat aj inu, nejaku novinku, na rozdiel od antikvariatov, ktore maju len stare knihy, nie nove (cize platim postovne len raz a nie z dvoch eshopov). Martinus ma rozne marketingove akcie a nie kazdemu cloveku stoji za to hladat na nete a porovnavat ceny, rovno si kupi kde to nasiel. Lacne eshopy maju tiez lacne len niektore knihy, ine maju niekedy velmi predrazene. Ak chce clovek konkretne knihy, nie vzdy sa mu oplatia tie lacne eshopy. Objednavam z roznych obdchodov, ale velakrat sa oplati najviac Martinus v prepocte aj s postovnym a ponukou a podobne. Ak clovek nema konkretnu predstavu, len chce nahodnu knihu, to sa oplatia potom naozaj vypredaje v inych eshopoch.
A hlavne je rozdiel, ci je nieco len eshop a ci je to aj kamenny obchod. Ceny cez eshopy su vseobecne lacnejsie, plati to tak vo vsetkom. Preto sa neda velmi porovnavat eshop, kde maju vybrane knihy, casto starsie, aj ked za skvele ceny. A kamenne knihkupectvo, ktore ponuka tovar aj online, maju fakt siroky vyber a maju celkovo vyssie vydavky, kedze su aj fyzicka predajna.

soniakh
29. júl 2024

@janai1 postovne teraz zdvihli, pred prazdninami bolo 1€

zaphyra
29. júl 2024

Toto je vtip? Vážne sa pýtaš preco firma, ktora ma x predajni po nakupnych centrach plus poriadny marketing ma vyššie ceny ako nejaky knizny eshop z hornej dolnej?

autor
29. júl 2024

@zaphyra aj iné firmy majú predajne

liz_lemon
29. júl 2024

Martinus tvrdi, ze su najlacnejsi 😂

nelkaccc
30. júl 2024

@nikol789 ja som aj tento rok objednávala a bez problémov všetko na mega knihách

nelca0510
30. júl 2024

@liz_lemon to ako keď železnice napíšu,že premierne meškanie sú 4 minúty na vlak :D

liusa82
30. júl 2024

ja sa moc výpredajom nevenujem.Väčšinou kupujem knihy ako novinky alebo odborné ak potrebujem.Ale bola som na tom buxe čo to preskúmať aj inde majú nejaké výpredaje nie len tam.A aj som si niektoré knihy z toho výpredajú letného vybrala🙂 tak som zvedavá aké budú.A nemajú tam len letný výpredaj ale celoročný do konca decembra čo stále doplňujú.Je to dobré, ak hladáte nejaké čítanie oddychové a ak vás úputa dej.Niektoré čo som vybrala tu po 1 eure a v martinuse ale nie len tam, tak 14,15,17 euro tá jedna kniha stála ako kde.Ale ja nezatracujem ani jedno kníhkupectvo.Jasné že pokial sa dá knihu kúpim tam,kde je najlacnejšia.Ved asi ako každý

michellemary
30. júl 2024

Lebo keď som potrebovala jeden konkrétny anglický slovník, pohli "nebom aj zemou", aby som sa k nemu dostala. Lebo nikdy nebol problém spájať objednávky, ani online, ani v kamennej prevádzke. Lebo zákaznícky servis majú najlepší v krajine... Tých dôvodov, prečo sa vždy vrátime do Martinusu, je nespočetne veľa. 🙂

vespertine
31. júl 2024

Na online nákup využívam iba preskoly.sk, ceny sú bezkonkurenčné a tiež mi pomohli s objednávkou kníh, ktoré aktualne nemali. Ak si chcem posedieť v peknom prostredí, tak áno, aj Martinus je fajn. Ja mám v predstavách Martinus ako knižnú kaviareň, rovnako ako Panta Rhei. Ale eshop by som odtiaľ využila ozaj len vtedy, ak by inde danú knihu vôbec nemali.

ivka225
31. júl 2024

Jedným z dôvodov, pre ktorý nakupujem v Martinuse aj napriek možno (neviem, neporovnávala som) vyšším cenám, sú aj ich postoje v spoločenských otázkach.

decembrovka77
10. okt 2024

v Martinuse nakupujem preto, lebo to kníhkupectvo má neskutočnú atmosféru a príbeh a keď môžem, tak ho podporím, lebo pár € mi za to stojí, pre ten pocit proste...nehovoriac o odbornom personáli, čo mi vždy vedel perfektne poradiť. Niekedy tam chodím len tak si posedieť🙂)))

Strana
z6