Vekové súvislosti postáv z Dánových diel
Ahojte! Nájde sa tu niekto, kto by vedel odhlaiť vek niektorých postáv z Dánoviek od 1991? presný vek nie je nikde napísaný, ale zaujíma ma, či ste nezachytili nejaké súvislosti, ktoré by ich vek priamo určovali? Napr. že v roku, keď chytili ponožkového vraha mal ten a ten oslavu jubilea, alebo hocičo niečo podobné, ďakujem 🙂))
Konkrétne ma zaujímajú postavy:
BURGER
KRAUZ
VAŇA
HANZEL
CANIS
MAYOR
LENGYEL
Ja ich čítam, ako vychádzajú, na wiki je celkom pekne urobený prehľad podľa rokov, kedy sa vražda stala v románoch. Čiže vieš ich čítať podľa toho v poradí.
V najnovšej Veštici je Krauz tridsiatnik. Rok 1993.
@danoviny_525 ja som názoru, že Krauz je konkrétne autor týchto diel (vlastné meno mi teraz uniklo, ale istý čas sa o ňom veľa písalo). Vychádza z udalostí vlastnej praxe. Dlho som nečítala tieto knihy (naposledy pred cca 5 rokmi), čiže neviem presne už, kto ako, keby som sa teraz k nim vrátila, mala by som predstavu o ich vekoch. V posledných dieloch odhadujem Krauza na cca 50 rokov, hoci autor má, tuším, viac.
A Burger tuším už aj umrel, že? Na rakovinu pľúc...
Ono tie knihy su rozne roky tie pripady, ale ratam ze v tych najnovsich pripadoch musi mat Krauz blizsie k 50 a Edo ked umiera ma podla mna cca okolo 70tky? Hansel musi mat niekde do 60 aj cosi . Chose cca ako Krauz. Nakolko v jednej knihe uz ma 50 a tam vtedy nabalil tu zabku, co mu zdrhla s inym v hoteli.
Teraz citam Podaj prst, Hanzel sa tam zeni, pisu, ze ma cca 55 rokov a nevesta o 10 rokov menej. Podobne vekom budu Burger, Mayer a Lengyel. Krauz s Canisom tipujem 40tnici.
@la_dolce_vita to je super, a Podaj prst sa odohrava v akom roku?
Rok 2004, v marci je ta svadba, som len na zaciatku.
Ono tie knihy su rozne roky tie pripady, ale ratam ze v tych najnovsich pripadoch musi mat Krauz blizsie k 50 a Edo ked umiera ma podla mna cca okolo 70tky? Hansel musi mat niekde do 60 aj cosi . Chose cca ako Krauz. Nakolko v jednej knihe uz ma 50 a tam vtedy nabalil tu zabku, co mu zdrhla s inym v hoteli.
@kiki68 najnovších myslíš 2009?
@kiki68 najnovších myslíš 2009?
@danoviny_525 no tam niekde 2009-2011 alebo tak je to ako Edo zomiera, teraz nemam tu knihu pri sebe, ze ako tie roky idu. Ale takto nejako to vychadza.
@kiki68 výborne, dakujem 🙂 vieš mi prosim povedat v ktorom dieli umiera Edo?
Teraz citam Podaj prst, Hanzel sa tam zeni, pisu, ze ma cca 55 rokov a nevesta o 10 rokov menej. Podobne vekom budu Burger, Mayer a Lengyel. Krauz s Canisom tipujem 40tnici.
a nie je Canis starsi od Krausza? predsa robil toho estebaka
napada vas kolko by mohli mat odhadom Kuki a Jose? v roku 1991 🙂
napada vas kolko by mohli mat odhadom Kuki a Jose? v roku 1991 🙂
@danoviny_525 Podla mna tak do 30 rokov
@kiki68 výborne, dakujem 🙂 vieš mi prosim povedat v ktorom dieli umiera Edo?
@danoviny_525 musim to presne pozriet, ale bolo to tam ako bola Petra tazko ranena a niekde potom.
a nie je Canis starsi od Krausza? predsa robil toho estebaka
@danoviny_525 moze byt, som si ho teraz pomylila s Chosem. Vo filmovom spracovani je starsi.