Vydali by ste svoju biografiu?
Ahojky, rozmýšľam nad vydaním vlastnej knihy. Konkrétne nad svojou vlastnou biografiou, ktorá je dosť zaujímavá.
Je poväčšine o mojich skúsenostiach so psychiatriou a o schizofrénii, o mojom chaose vo vzťahoch atď. Dala som to prečítať pár ľuďom, a jeden z nich mi naznačil, že je to až príliš osobné. Vraj by sa niektorí tí ľudia, čo tam sú spomínaní mohli spoznať a mala by som problémy. Čo myslíte? Je dobrý nápad niečo také vydať?
@anonym_autor Ja určite nie. A ty asi tiež nie si tak známa osobnosť, aby si niekoho zaujímala.
Nie, bola by to nuda🤣🤣
Nevydala som, nie som natoľko známa osobnosť aby si niekto kúpil moju biografiu. Ale zmeň mená, príp. miesto napr miesto izby v nemocnici daj nemocničný park, miesto kaviarne na námestí daj kaviareň v OC. Aj keď to asi sa v biografii nemôže, má byť autentická... Problém môžeš mať ak tam priamo ohováraš niekoho alebo zverejňuješ niečo ohľadom jeho zdravotnom stave. Ja by som zmenila žáner a tam tie zmeny nebudú vadiť ak chceš istotu miesto muža daj ženu, miesto blond moletky daj čiernovlasú modelku pri opise osôb, dej daj na druhú stranu republiky alebo do iného štátu atď. A na začiatok napíš formulku, že príbeh a postavy sú vymyslené a akákoľvek podobnosť s realitou je čisto náhodná - čítala som niekoľko takých kníh a v jednej podobnosť s realitou bila do očí. Každopádne ja by som skôr siahla po "vymyslenej" knihe s reálnymi prvkami a zaujímavým dejom ako biografii niekoho úplne neznámeho.
moja by bola tak na A4 papier ... 😀
@anonym_autor môžeš napísať čo chceš, ale nechoď do detailov, v ktorých by sa mohli niektorí ľudia spoznať. To nie je ani potrebné.
Virginia Andrewsová sa Kvetmi v podkroví údajne inšpirovala skutočným príbehom, ale čo všetko bola pravda, sa doteraz nevie a aj tak sa to dobre predávalo.
Teraz vyšla nová kniha, síce nie bio ale alko a liečba autora, sam písal aj vydal a kamarátka už má prečítané a povedala že super kniha. Ja sa tiež teším na tú knihu.
Tým chcem povedať ak vieš dobre písať a zaujať tak prečo nie. Ale rátaj s výdavkami okolo toho
@anonym_autor mna by taka kniha vobec neoslovila, ale mozno by si nasla obecenstvo. Ale.. autobiografia / biografia sa mi spaja so znamou osobnostou, niekym, co dosiahol nieco, co ini nie, nie obycajnym clovekom.
@anonym_autor urcite nie biografiu. Mozno nejaky uryvok z tvojho zivota ktory by bol podany ako pribeh. Ja by som to necitala ale svojich citatelov by si to naslo. No pocitaj ze ich bude tak 100-200. Vratia sa ti naklady a nieco si privyrobis
tak vydat je jedna vec ale ci by to aj niekto kupil a cital je druha vec a mas pravdu hlboko osobne veci by tam nemali byt - iba ak by to bolo anonymne
@anonym_autor kto by to preboha čítal? Už slávne osobnosti majú často problém vypredať svoje biografie, nieto no name človek. Pri všetkej úcte, môžeš mať zaujímavý život ale koho by už len bavilo čítať zážitky a pocity úplne cudzieho človeka. Keď už tak vo video forme na nejakej platforme
@anonym_autor mna by taka kniha vobec neoslovila, ale mozno by si nasla obecenstvo. Ale.. autobiografia / biografia sa mi spaja so znamou osobnostou, niekym, co dosiahol nieco, co ini nie, nie obycajnym clovekom.
@simsalabim no sak dnes stačí byť nudným influencerom ktorý si myslí že niečo dokázal a už píše o sebe knihu 🤣 takže kľudne môže aj autorka skúsiť, určite to bude zaujímavejsie
@anonym_autor Nie. Vediem nudný život. 😅
@anonym_autor ja precitam vsetko, ale dobrovolne citat o psychickej chorobe a nevydarenych vztahoch to urcite nie.
Dávnejšie som čítala Střed se hroutí zevnitř a bolo to dosť zaujímavé. Ak by to bolo dobre napísané, určite by si to našlo čitateľov.
No to by bolo.....inac nie raz ma to napadlo,,,🤣Že co by ľudia si povedali, o mojom životnom príbehu.......,😂
@anonym_autor no vydať ju môžeš, ale či sa bude predávať....náklady sú celkom vysoké. Ja by som nevydávala a keby už, tak by mala názov - Život má dve cesty, jedna je tá ľahká a tá druhá je tá, po ktorej sa drbem ja 😂
Možno hej, ale neviem celkom o čom by bola 😂
Určite nie. A určite by som si ani nekúpila knihu o živote cudzieho človeka, o jeho chorobe a problémoch. To by som nečítala ani keby mi za to niekto zaplatil.
Veď ona nemusí byť známa osobnosť 🫣viete koľko je takých kníh úspešných na trhu ? Tisíce… ide o jej iné životné skúsenosti… ktoré môžu napríklad motivovať podobných ľudí… ja osobne by som sa nechcela už vracať k traumám ktoré som zažila ale ak ti toto nevadí … asi základ je že by som si nikdy nevydala knihu sama , treba ju poslať nakladateľstvu a ak bude naozaj dobrá tak ju vydajú a pomôžu ti s ňou právne
@anonym_autor zvažovala som to lebo môj životný príbeh je fakt zaujímavý ale napokon som prehodnotila že napriek tomu že mi istí ľudia dosť v živote ublížili tak nemám právo tam o nich písať osobné veci. Bez toho by to ale nebolo ono. Aj keď by som ich nemenovala bolo by jasne o koho ide. Minimálne v širšom okolí. Preto som zatiaľ rozhodnutá že nič také písať nejdem. Aj keď ja som to nechcela písať ako biografiu lebo nie som známa osobnosť ale nachádzalo by sa tam nespočet osobných informácií o mne a mojich blízkych a to už je asi cez...
biografie su podla mna dost no.. bez urazky, neprisli mi nikdy zaujimave. Ak mas takyto zaujimavy podnet, skusenosti, a chces pisat, nemusis to napisat ako biografiu o sebe, mozes napisat na zaklade toho nieco pribehove, romanove, alebo nieco s odbornymi prvkami - skusenosti, poznatky zdielat... ako pisu aj iny odbornici.. a hned budes mat vacsiu sancu to predat ako biografiu no name osoby.
Toho ze sa iste osoby spoznaju by som sa nebala, mena, osoby. miesta sa zvyknu menit, dokonca to nemusi vydat ani pod svojim pravym menom. A ze sa niekto niekde najde.. no moze sa clovek najst v kadejakej postave :D
Ak by to bolo ako príbeh, ja by som si to prečítala. Mám rada túto tému. Cez leto som čítala knihu Sociopatka memoáre a super to bolo. Tiež jej životný príbeh.

@anonym_autor skus zdielat uryvok... vsetko zavisi od toho ako je to napisane.