Ak by ste mali prežiť svoj svadobný deň znovu, čo by ste robili inak?
Ahojte 🙂 prosím o tipy ľudí, ktorí už prežili svoj svadobný deň, že čo by ste robili inak než je zvykom na svadbách? Alebo naopak čo sa vám páčilo na svadbe čo by ste odporučili aj druhým 🙂 Môže to byť aj vaša svadba alebo svadba na ktorej ste boli hosťom. Vopred ďakujem za každú odpoveď 🙂
Predpokladám, že vy som si vybrala iné šaty, odvtedy som zmenila preferencie na ne, inak nič.
@anonym_autor ja by som sa tak isto vykašľala na hostinu a radšej tie prachy , čo na svadbu išli precestovala. Vážne. Ten deň zbehne tak, že si to ani neuvedomiš. Potom clovek rozmýšľa, že mohol mať za to minimálne tri luxusne dovolenky.
Nic, svadbu sme si urobili podla seba a nas spolocny den sme si naplno uzili s rodinou a priatelmi.
Nesla by som uz statnicovat tri dni pred svadbou a v den D sa nepohadala s nastavajucim, o bezvyznamnej prkotine tak, ze sme skoro svadbu zrusili :D
@anonym_autor povedala by som NIE. 🙂
Mala by som svadbu len my a svedkovia a peniaze by sme dali cisto na svadobnu cestu
Že by som ju nemala. Nemyslím tým vydávať sa, myslím mať hostinu aby boli iní spokojní. Chcela som s manzelom obrad v zahraničí. Doma by sme len zavolali na oslavu rodinu a oznámili to. Ľutujem že to tak nebolo. Ušetrili by sme kopu peňazí a najmä nervo a užili si našu lásku osamote rovno aj so svadobnou cestou.
Dala by som si pozor, či mám spustenú vlečku na foteni. Svadobné saty s vlečkou som
Mala len kvoli fotkám a hádajte čo, fotografka ma ani raz neupozornila, že ju mám hore😁😁😁 takze mma fotky s ktorými som nespokojná. A takisto makeup by Dol už sa nedala nikdy maľovať. Najlepšie sa viem nalíčiť sama. Na druhý deň keď sme mali dozierky mi každý chválil makeup a to som sa licila sama😁 a nestresovala by som tak je to len jeden deň
@anonym_autor nič by som nemenila. Mala som svadbu podľa seba a manžela, v kostole s hostinou a tancovanim do rána bieleho. Šaty som si vybrala sama, výzdobu, tradície len ktoré som chcela nech si ostatní presadzovali hocičo. Všetko bolo skvelé a bol to nádherný deň. Hneď by som si ho zopakovala.
svadbu by som zrušila. celú. s obradom aj s hostinou - so všetkým
. bola by som si ušetrila nervy ohľadom rozvodu a rodičom peniaze za svadbu.
Svadba bola pekna, mali sme top všetko, ale po čase mi bolo luto tých penazi, ale asi by mi bolo luto aj, keby som taku svadbu nemala😅
@anonym_autor Zenicha 😀
Vydala by som sa o 2 svedkoch s rodicmi,surodencami a ich rodinami,spravila obed v restauracii,kupila si biele saty na about you a isla na svadobnu cestu.Ziadnu svadobnu hostinu,saty na mieru,fotografa,kameramana,dja a podobne blbosti by som uz nerobila nikdy viac.
Predpokladám, že vy som si vybrala iné šaty, odvtedy som zmenila preferencie na ne, inak nič.
@galganka ja to iste veru. Ale vtedy boli v mode len tie korzetove a mne to padalo, no hruza, velke prsia. Dnes by som trvala na ramienkach nejakych, sirsich, len to bolo vtedy ako hladat ihlu v kope sena. A zas, co by som urobila rovnako, tanecne topanky. A este by som si ich dala spravit na mieru uplne.
@galganka ja to iste veru. Ale vtedy boli v mode len tie korzetove a mne to padalo, no hruza, velke prsia. Dnes by som trvala na ramienkach nejakych, sirsich, len to bolo vtedy ako hladat ihlu v kope sena. A zas, co by som urobila rovnako, tanecne topanky. A este by som si ich dala spravit na mieru uplne.
@nevenka ja by som zase nejaké vilovské, možno ušité presne podľa predstáv brala. Ale aj pôvodné boli fajn, veď ich mám doteraz doma na pamiatku 😂
Svoju svadbu som odkladala 8 rokov a bála som sa všetkého. Naozaj za tie roky som mala v hlave milión rôznych scenárov od toho, že nám prvý tanec pokazia pobehujúce deti až po … všetko možné. Som asi jediná, ale všetko bolo skvelé. Mala som ale skvelých dodávateľov - kamera, foto, ziva hudba, ľudia na jedlo, na výzdobu… Neviem poradiť čo by som zmenila, ale viem, na ktoré veci sa zamerať a to sú práve dodávatelia. Keď každý bude robiť svoju pracu na 100%, aj vám ako mladomanželom to najviac pomôže. Nie je nič horšie ako napríklad opitý starejší alebo zle jedlo (zažila som a viac by som nechcela). Nech máš ako nevesta dobrú náladu, nech sa bavíte vy a ľudia da pridajú 🙂 a ak môžem poradiť, veľa veľa veľa sa venujte hosťom. My sme začali takmer ihneď ako sa dalo a stále sme pri niekom stali, na svadbe sme mali takmer 100 hostí a naozaj sme sa s každým porozprávali aj viackrát 🙂 držím palce
Nebola by som v osmom mesiaci
Pár ľudí, ktorých som volala až na večer na raut, by som pozvala už od začiatku hostiny. Či nás bolo 86 alebo 95, už je to asi jedno.
A nenechala by som deti chytať kyticu pri hádzaní. Len dospelé nezadané ženy
@anonym_autor jednoznačne svadba v kostole o 2 svedkoch+ rodičia+ obyčajný obed v reštike. Toľko prehajdakaných peňazí ....akože bola to skvelá svadba dlho som sa nikde nezabavila tak ako na nej ale .. dnešná doba je hrozna na peniaze proste ... Tisice eur išlo doslova do luftu
Ženícha
Absolutne nic - a pytala som sa aj manzela, ktory sedi vedla mna, ale ten mi zacal rozpravat o tom, ze by si kupil iny byt, s velko terasou oproti jazeram bla bla 😀 takze asi bol s nevestou spokojny 😀
K veci - ozaj by som nemenila vobec nic, bol to krasny den, boli sme obklopeny ludmi, ktorych mame radi a maju radi oni nas, mala som krasne saty, vlasy, make up, skvelu skupinu, druzicky, bola tam cela nasa rodina, jedlo pitie super, a aj ked to bola dedinska svadba v kulturaku a vyzdobu sme si robili sami, bolo vsetko perfektne a nelutujem nic. Co lutujem, ze sme v case, ked sme boli este snubenci ( potom sme uz zacali stavat), viac necestovali - ale to so svadbou nema nic spolocne...
A teda k vyssie napisanym komentarom - asi som jedna z mala, ale ja to nevidim ako peniaze vyhodene do luftu - mozno preto, ze som v manzelstve naprosto spokojna a zopakovala by som si tu svadbu aj sto krat. U nas je zvyk, ze svadbu platia rodicia - ocino nam dal na vyber - svadba alebo hotovost, podotykam o dost vyssia ako suma za svadbu - nakolko sa desil priprav, svadba bola jeho nocna mora 😀 😀 Ani jedna z nas ( sme tri sestry) si nevybrala hotovost 😀 😀 A s urcitostou viem povedat, ze ani jedna to nelutuje 🙂
nic. Kupili by sme viac alkoholu ,lebo vsetko do kvapky sa vypilo 😁
A teda k vyssie napisanym komentarom - asi som jedna z mala, ale ja to nevidim ako peniaze vyhodene do luftu - mozno preto, ze som v manzelstve naprosto spokojna a zopakovala by som si tu svadbu aj sto krat. U nas je zvyk, ze svadbu platia rodicia - ocino nam dal na vyber - svadba alebo hotovost, podotykam o dost vyssia ako suma za svadbu - nakolko sa desil priprav, svadba bola jeho nocna mora 😀 😀 Ani jedna z nas ( sme tri sestry) si nevybrala hotovost 😀 😀 A s urcitostou viem povedat, ze ani jedna to nelutuje 🙂
@blondiee83 súhlasím, neľutujem jediného eura. Bola to krasna svadba, najúžasnejšie bolo vidieť všetkých blízkych na jednom parkete - rodinu, kamarátov mojich aj manzelovych, spoločných… rozhodne by som nechcela menšiu svadbu
@blondiee83 súhlasím, neľutujem jediného eura. Bola to krasna svadba, najúžasnejšie bolo vidieť všetkých blízkych na jednom parkete - rodinu, kamarátov mojich aj manzelovych, spoločných… rozhodne by som nechcela menšiu svadbu
@kaca222 To som uprimne rada, ze nas je takych viac 🙂 ...
Boli tu komentare, ze by za tie peniaze mohli mat radsej dovolenku/svadobnu cestu - mam na to iny nazor. na dovolenku sa clovek dostane este tooolkokrat za svoj zivot...no svadbu ma (zvacsa) len jednu... zazitkov z dovoleniek pri mori bude vela, ale ta jedna svadba, bude stale len ta jedna.
Ja ju mám za sebou pomerne čerstvo, takže aktuálne by som nemenila naozaj nič, ktovie ako sa na to budem pozerať s odstupom času 😅 a už som to sem niekedy písala, ale pamätné sú pre mňa svadby, kde bola jednoducho dobrá zábava - čiže sa tam stretla správna partia ľudí, bolo výborné jedlo a dobrá hudba... ze mňa netreba vymýšľať nič navyše a snažiť sa byť za každú cenu originálny...
Mala som krásnu rozprávkovú svadbu na zámku , s ubytovaním priamo tam pre nás a pre hostí, a zábavou do 5. rana. Nádherná výzdoba , jedlo,torta..všetko ako z reklamy na svadbu…bola to taká show a zábava pre ostatných.na takomto druhu svadby tam fakt nebolo čo meniť! Manžel ju takú chcel…tak koli nemu sme to urobili aj s obecenstvom..Ak by som sa však vydávala znovu,chcela by som aby to bolo viac o pocitoch, o nás dvoch…takže niekde sami dvaja, cudzí svedkovia a užiť si ten den len vo dvojici..celý den len jeden pre druhého, držať sa za ruky,bozkávať,vnímať tie nádherne pocity, smiať sa spolu, rozprávať, užívať si celý den a noc sex, mojkanie, dobre jedlo, sľuby…a všetko to krásne čo je medzi ľuďmi, ktorí sa našli …

Ja by som sa napriklad uplne vybodol na celu hostinu. Zo kostola na pizzu a hybaj domov "manželiť"