icon

Aké šaty zvoliť na redový tanec?

Dnes o 08:26

Pekny deň prajem, mňa by len zaujímalo že aké šaty na redovy tanec by som si mohla kupit. Či budú vhodne aj dlhé zelene plesové šaty alebo čo by ste mi odporučili.
Mám 27 rokov.
Ďakujem

eeffka
Dnes o 08:30

Vychod, tu je zvykom mat saty cervene

lukbe
Dnes o 08:37

Dlhé plesove nie. Asi po kolená, môže byť aj kroj, záleží kde bude svadba.

autor
Dnes o 08:49
@eeffka

Vychod, tu je zvykom mat saty cervene

@eeffka ďakujem

anonym_7a449d
Dnes o 08:49

červené krátke po kolena to je zvyk na vychode
inde si daju spoločenske a na to si daju bud zasteru alebo šatku - máš bavlnene satenove - proste zastera biela s čipkou na redovy tanec alebo vykrucanku
alebo si obleču kroj , pripadne si požičaju partu od suboru
nikde nie je napisané aké šaty máš mat alebo farby
niekto si nechá na čepčenie svadobne , len starejši urobi obrad , vienok dá dole a uviaže sa šatka alebo čepiec a potom sa nevesta prezlečie do čoho len chce

bessie12
Dnes o 09:03

@anonym_autor zvyk je mať červené šaty alebo kroj, ale ja som mala dlhé modré.

citronove_koliesko
Dnes o 09:22

@anonym_autor len ma zaujima, odkial si ked chces redovy a nevies ake saty? Ci len kvoli peniazom co sa platia za tanec s nevestou? 😃
Cervene po kolena alebo kroj.

anonym_5ee97a
Dnes o 09:26

Mala som kroj.

billy_jean
Dnes o 10:02

My sme mali červená sukňa - šitá na mieru a hore ručne vyšívaná biela blúzka, plus červená mašľa vo vlasoch.

mullerova46
Dnes o 10:12

@anonym_autor redovy je klasický ľudový tanec, nešla by som do plesových šiat

vkatush
Dnes o 10:39

Mala som červené a na to zásteru. Na východe 99% svadieb červené krátke alebo kroj.

autor
Dnes o 13:09
@citronove_koliesko

@anonym_autor len ma zaujima, odkial si ked chces redovy a nevies ake saty? Ci len kvoli peniazom co sa platia za tanec s nevestou? 😃
Cervene po kolena alebo kroj.

@citronove_koliesko som z vychodu a preto sa pytam lebo som nikdy na žiadnej svadbe nebola, tak sa snažím pozistovať informácie že ako prebieha svadba, čo kúpiť a tak.