icon

Aké sú praktické výhody svadby pred narodením dieťaťa?

Včera o 19:42

Ahojte. S priatelom cakame babatko a zaujimalo by ma, ake su prakticke vyhody svadby pred narodenim babatka?

Strana
z7
anonym_43f93c
Včera o 19:44

@anonym_autor nemusíš riešiť dohodu o mene,máte spoločne priezvisko od začiatku aj v rodnom liste

anonym_d0ebe9
Včera o 19:49

Za mna najvacsia - rovnake priezvisko.

beata_k
Včera o 19:53

@anonym_autor Ak sa nieco pocas porodu pokazi, mozu ho informovat. Moze spravit dolezite rozhodnutie.

autor
Včera o 19:55
@beata_k

@anonym_autor Ak sa nieco pocas porodu pokazi, mozu ho informovat. Moze spravit dolezite rozhodnutie.

@beata_k to sa snad vie vyriesit priznanim otcovstva, ktore sa robi pred narodenim na matrike. Nie?

beata_k
Včera o 19:56
@anonym_autor

@beata_k to sa snad vie vyriesit priznanim otcovstva, ktore sa robi pred narodenim na matrike. Nie?

@anonym_autor Aj tebe sa moze nieco stat. Komu budu volat? Tvojim rodicom?

anonym_44be19
Včera o 19:56
@anonym_autor

@anonym_autor snáď by si ako slobodná matka nedala dieťaťu priezvisko po frajerovi...???

autor
Včera o 20:06
@anonym_44be19

@anonym_autor snáď by si ako slobodná matka nedala dieťaťu priezvisko po frajerovi...???

@anonym_44be19 samozrejme, ze ano. Nemam dovod nedat po dietatu meno po svojom otcovi

autor
Včera o 20:07
@beata_k

@anonym_autor Aj tebe sa moze nieco stat. Komu budu volat? Tvojim rodicom?

@beata_k nech zavolaju hocikomu. Ci rodicom, ci partnerovi.. dozvedia sa to rovnako vsetci

anonym_e3302b
Včera o 20:14

@anonym_autor dieťa príde do manželstva.

anonym_abff7b
Včera o 20:16

preco manzelstvo je lepsie:
- nie je tak lahke z veci vycuvat
- v pripade, ze sa nieco stane zivitelovi rodiny, je narok okrem na sirotskeho na vdovsky
- zdravotne informacie
- BSM
- vacsia ochrana

autor
Včera o 20:22
@anonym_abff7b

preco manzelstvo je lepsie:
- nie je tak lahke z veci vycuvat
- v pripade, ze sa nieco stane zivitelovi rodiny, je narok okrem na sirotskeho na vdovsky
- zdravotne informacie
- BSM
- vacsia ochrana

@anonym_abff7b asi som mala dodat, ze svadba bude, ale nechceme ju silit teraz. Takze ake su prinosy teda, aby svadba bola pred narodenim, miesto napriklad rok po narodeni?

anonym_abff7b
Včera o 20:28
@anonym_autor

@anonym_abff7b asi som mala dodat, ze svadba bude, ale nechceme ju silit teraz. Takze ake su prinosy teda, aby svadba bola pred narodenim, miesto napriklad rok po narodeni?

@anonym_autor tak vzdy mozete si spravit maly obrad na urade kvoli byrokracii (matrika po narodeni, zdravotne info o vas pri porode tiez spadaju do kategorie ktore mu nesmu povedat) a potom si spravite obrad v kostole alebo nejaky symbolicky ako sobas pre rodinu plus svadbu ako taku 🙂 pri tom symbolickom nemusite riesit administrativu, proste si to spravite kde chcete a kedy chcete.

anonym_44be19
Včera o 20:31
@anonym_autor

@anonym_autor takých bolo...

anonym_5edf21
Včera o 20:38

@anonym_autor Tak asi nie su nejake extra vyhody ked sa zoberuete pred narodenim a po narodeni. Defacto je to jedno. Tu uz ide len o statistiku, ci sa dieta narodilo do manzelstva alebo ide o mimomanzelske dieta. Ale to je tebe jedno ake budu statistiky. Tebe ide o tvoj/ vas zivot. Ono keby sa fakt nieco pokaslalo a partnerovi byca nieco stalo, tak ano, vdovsky nedostanes. To je pravda. Inak su to vsetko detaily ktore sa vedia utriast aj po svadbe PO narodeni dietata. Uz len ide o to nakolko seriozne ten sobas obaja aj chcete a ci ho partner chce urcite, ci to nie su len nejake plané sluby z jeho strany, ci si mozes byt ista ze ten sobas s tebou urcite na 100% chce.

marianarem
Včera o 20:39

@anonym_autor Pred narodenim mas viac casu na organizaciu a nemusis sa so svadbou prisposobovat rezimu babatka/maleho dietata. Ja som aj chcela, aby sme oficialne uz boli rodina. Napriklad byvame v dome, ktory je moj. Nedajboze by sa mi nieco stalo, manzel by bol cudzi a nic z domu by mu nepripadlo, hoci sa na nom narobil. A to je len jedna opletacka, podobnych je viac. Samozrejme ide vacsinou o osetrenie nestastnych situacii, ked sa nic nestane, tak az taky rozdiel nie je.

anonym_f10bd5
Včera o 20:42
@anonym_autor

@anonym_autor myslis, ze s malym dietatom uz nebude ta svadba silena? Bola som na 3 svadbach, kde mladomanzelia mali deti do 2 rokov a nevesta si ju veru neuzila ani jedna,..ani jedna nevystihli rezim dietata, ktory sa meni.... sesternica po obrade 2 hodiny ukludnovala a uspavala malu na izbe a vsetci sme cakali, fotky ledva stihli potom, ..
.dalsia odbiehala, maleho si striedali jej mama so svokrou, no za mna velmi zle a svadby kvazi bez neviest, nic co mlady chceli sa nestihalo a potom bol stres....mozes mat samozrejme iba s najblizsimi aby sa ti podobne nestalo ale to vlastne mozes mat i teraz pred porodom a neskor venovat cas dietatu

autor
Odpoveď bola odstránená
autor
Včera o 20:54
@anonym_5edf21

@anonym_autor Tak asi nie su nejake extra vyhody ked sa zoberuete pred narodenim a po narodeni. Defacto je to jedno. Tu uz ide len o statistiku, ci sa dieta narodilo do manzelstva alebo ide o mimomanzelske dieta. Ale to je tebe jedno ake budu statistiky. Tebe ide o tvoj/ vas zivot. Ono keby sa fakt nieco pokaslalo a partnerovi byca nieco stalo, tak ano, vdovsky nedostanes. To je pravda. Inak su to vsetko detaily ktore sa vedia utriast aj po svadbe PO narodeni dietata. Uz len ide o to nakolko seriozne ten sobas obaja aj chcete a ci ho partner chce urcite, ci to nie su len nejake plané sluby z jeho strany, ci si mozes byt ista ze ten sobas s tebou urcite na 100% chce.

@anonym_5edf21 ano, som si ista. Spekulovat netreba 🙂. Dakujem, odpoved inak umysluplna 🙂

saxana000
Včera o 20:54

Podla mna ak by sme to nespraviki pred porodom tak potom uz by sme do toho neisli.zbuchali by sme to niekde na urade s obedom. Pre mna to malo vacsi vyznam nie je to len papier. Ked sa babo narodilo boli sme oficialna rodina emocne aj pravne..

autor
Včera o 20:55
@anonym_f10bd5

@anonym_autor myslis, ze s malym dietatom uz nebude ta svadba silena? Bola som na 3 svadbach, kde mladomanzelia mali deti do 2 rokov a nevesta si ju veru neuzila ani jedna,..ani jedna nevystihli rezim dietata, ktory sa meni.... sesternica po obrade 2 hodiny ukludnovala a uspavala malu na izbe a vsetci sme cakali, fotky ledva stihli potom, ..
.dalsia odbiehala, maleho si striedali jej mama so svokrou, no za mna velmi zle a svadby kvazi bez neviest, nic co mlady chceli sa nestihalo a potom bol stres....mozes mat samozrejme iba s najblizsimi aby sa ti podobne nestalo ale to vlastne mozes mat i teraz pred porodom a neskor venovat cas dietatu

@anonym_f10bd5 dobre, toto ale neni opis nasho pripadu, ale vdaka , mozno to bude pre niekoho uzitocne

autor
Včera o 20:58
@saxana000

Podla mna ak by sme to nespraviki pred porodom tak potom uz by sme do toho neisli.zbuchali by sme to niekde na urade s obedom. Pre mna to malo vacsi vyznam nie je to len papier. Ked sa babo narodilo boli sme oficialna rodina emocne aj pravne..

@saxana000 rozumiem. My nemame peniaze na svadbu, aku by chcel priatel. On chce normalnu, nie male posedenie na obed. Takze teraz je priorita babo a financne to pokryt a potom, ked budu peniazky, tak aj svadba. Len ma zaujimalo, ci je tam realne nejaky prakticky dovod, preco mat tu svadbu pred narodenim, ale ako tak citam, tak vlastne nie 🙂

anonym_9eff1c
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor si hnusna 👎

tiezjedna
@anonym_autor

@anonym_autor prakticky žiadne😉 Právne viacero. Záleží ako na to pozeráte vy dvaja a aký vzťah máte.

anonym_493812
Včera o 20:59
@anonym_44be19

@anonym_autor takých bolo...

@anonym_44be19 Take tu pisu pravidelne. Vacsinou po 15 rokoch, s holou ritou a frajer je uz napoly u inej. Alebo take, co dali partnerove priezvisko a teraz ho chcu detom zmenit (teda pridat svoje).

beata_k
Včera o 21:00
@anonym_autor

@beata_k nech zavolaju hocikomu. Ci rodicom, ci partnerovi.. dozvedia sa to rovnako vsetci

@anonym_autor Asi sme sa nepochopili. Ak sa pritrafi, ze zakonny zastupca ( momentalne tvoji rodicia) bude musiet rozhodnut, ci zachranit teba alebo dieta, tak nech to je manzel.
Ale ako tak citam, teba nepresvedci nic. Zbytocna diskusia.

anonym_44be19
Včera o 21:00
@anonym_493812

@anonym_44be19 Take tu pisu pravidelne. Vacsinou po 15 rokoch, s holou ritou a frajer je uz napoly u inej. Alebo take, co dali partnerove priezvisko a teraz ho chcu detom zmenit (teda pridat svoje).

@anonym_493812 presne na toto som narážala...

autor
Včera o 21:01
@anonym_9eff1c

@anonym_autor si hnusna 👎

@anonym_9eff1c presne, ako si bola ty 😘

tiezjedna
Včera o 21:01
@anonym_autor

@saxana000 rozumiem. My nemame peniaze na svadbu, aku by chcel priatel. On chce normalnu, nie male posedenie na obed. Takze teraz je priorita babo a financne to pokryt a potom, ked budu peniazky, tak aj svadba. Len ma zaujimalo, ci je tam realne nejaky prakticky dovod, preco mat tu svadbu pred narodenim, ale ako tak citam, tak vlastne nie 🙂

@anonym_autor tak po tomto tvojom komentári dodám, že by mi svietila kontrolka. Pretože človek, ktorý stojí o manželstvo, nepozerá na to, či bude hogo fogo, ale na to, že proste bude. Argumenty tvojho priateľa trochu zaváňajú vykrúcaním sa.

anonym_493812
Včera o 21:03
@beata_k

@anonym_autor Asi sme sa nepochopili. Ak sa pritrafi, ze zakonny zastupca ( momentalne tvoji rodicia) bude musiet rozhodnut, ci zachranit teba alebo dieta, tak nech to je manzel.
Ale ako tak citam, teba nepresvedci nic. Zbytocna diskusia.

@beata_k Ona sa len prisla uistit, ze vlastne ziadnu svadbu nepotrebuje.

beata_k
Včera o 21:03
@tiezjedna

@anonym_autor tak po tomto tvojom komentári dodám, že by mi svietila kontrolka. Pretože človek, ktorý stojí o manželstvo, nepozerá na to, či bude hogo fogo, ale na to, že proste bude. Argumenty tvojho priateľa trochu zaváňajú vykrúcaním sa.

@tiezjedna Musim suhlasit.

Strana
z7