Aké sú praktické výhody svadby pred narodením dieťaťa?
Ahojte. S priatelom cakame babatko a zaujimalo by ma, ake su prakticke vyhody svadby pred narodenim babatka?
Nie je dolezita aka je svadba ale koho si beries a ci ten clovek chce s tebou stravit zvysok zivota. A ak sa uz teraz vykruca ked cakate vase dieta mne by veru kontrolka svietila na 3km. Z pravneho hladiska ma manzelstvo ovela vacsie vyhody. Nehovorime len o sene, ale ochrane dietata a rodicovstva. Zaroven veci ako zdravotne informacie, dedenie, vdovske, to vsetko chrani manzela a dieta. Tvarit sa ze sa nam nic stat nemoze a ze ved rodicia sa mu alebo tebe daju vediet je tazko naivne. Tak isto si vezmi ze ak by sa jemu nieco stalo nededis nic a spoliehat sa na jeho rodinu je naivita najvacsieho zrna. O spolocne minutych peniazoch ani nehovorim. To dieta by ale malo napr aj mensi narok na syrotske ak by sa nieco stalo. A sorry ale stava sa, nikto nevie svoju buducnost a spoliehat sa na to ze sme mlady je naivita. Tvoj chlap sa vykruca a ak bude dieta na svete mas 90% sancu ze si ta uz nevezme.
@oblecenie99 nie, jasne sa pytam jednu a jedinu otazku - ake su prakticke dovody mat svadbu pred narodenim baba. Uz davno som tieto odpovede dostala, tych praktickych je, pravdupovediac, minimum, pripadne su zanedbatelne alebo sa daju inak osetrit. A keby tam boli ozaj viacere prakticke dovody, preco tu svadbu mat pred porodom, isli by sme do toho zbuchat to na urade
@anonym_autor ty by si isla zbuchat na urade ale tvoj chlap podla vyjadreni nechce. A ty sa len snazis zalepit vlastne oci tym ze nenachadzas dovod pricom im je viac nech dost.
@anonym_autor toto sú vyhovorky. Kedy chlapa zaujíma svadba väčšinou žena má všetko vysnivane chlap sa pridá dačo sa doladi. Peniaze? Ak niekoho ľúbim chcem s ním žiť ideme mať dieťa je mi fuk aká svadba bude ale chcem ju mať byť s tým človekom aj oficiálne kto skutočne chce nerieši to hento tamto peniaze. Svadba nie je zábava ani hostina hlavne je niečo iné ale napriek dieťaťu na ceste sa ten tvoj len vyhovára. Po narodení dieťaťa to bude ešte zložitejšie. A zbytočne tu útočis. Chápem že ťa to ako to je štve ale na ľuďoch tu sa neventiluj. Toto musíš riešiť s priateľom. A áno vždy je lepšie ak sa dieťa narodí manželom ako priateľom. Bsm, prípadný vdovský pre teba inak ta berú na úradoch a u lekára ako manželku. Nie je to len o priezvisku a papiery. A ak by padol argument že rozchod je ľahší ako rozvod tak to nie je ok vzťah ak niekto ráta už na začiatku do budúcnosti s niečím takým
@anonym_4dcc37 to je zaujimave, ze ked sa jedna o nejaku zenu, ze ma vysnenu svadbu (co je teda asi 70% zien), ze ako by mala vyzerat, tak je to ok. Ale akonahle to ma chlap, tak to uz sa vyhovara 😂👍. Jejda, sak co furt riesite nas vztah. Absolutne do toho nevidite, neviete, ako mame veci nastavene, preco mame najprv dieta, ale hlavne ze viete, ze moj priatel sa vyhovara. Fakt, vzpamatajte sa a zacnite riesit svoje zivoty a nie zivoty inych. Tato diskusia nebola o analyze nasho vztahu.
@oblecenie99 nie, jasne sa pytam jednu a jedinu otazku - ake su prakticke dovody mat svadbu pred narodenim baba. Uz davno som tieto odpovede dostala, tych praktickych je, pravdupovediac, minimum, pripadne su zanedbatelne alebo sa daju inak osetrit. A keby tam boli ozaj viacere prakticke dovody, preco tu svadbu mat pred porodom, isli by sme do toho zbuchat to na urade
@anonym_autor Je dost smutne, ze dvaja dospeli zarabajuci nemate 5000 eur (ty si tu sumu napisala) na svadbu. Ved to je smiesna suma, ktoru maju bezne ludia na uctoch zarabajuci a samozrejme aj ovela viac maju na uctoch. A ked to nemate ako slobodni, bezdetni tak s dietatom to neviem ako chces mat na ucte. Ale aspon ma tvoj chlap dobru vyhovorku.
Nie je dolezita aka je svadba ale koho si beries a ci ten clovek chce s tebou stravit zvysok zivota. A ak sa uz teraz vykruca ked cakate vase dieta mne by veru kontrolka svietila na 3km. Z pravneho hladiska ma manzelstvo ovela vacsie vyhody. Nehovorime len o sene, ale ochrane dietata a rodicovstva. Zaroven veci ako zdravotne informacie, dedenie, vdovske, to vsetko chrani manzela a dieta. Tvarit sa ze sa nam nic stat nemoze a ze ved rodicia sa mu alebo tebe daju vediet je tazko naivne. Tak isto si vezmi ze ak by sa jemu nieco stalo nededis nic a spoliehat sa na jeho rodinu je naivita najvacsieho zrna. O spolocne minutych peniazoch ani nehovorim. To dieta by ale malo napr aj mensi narok na syrotske ak by sa nieco stalo. A sorry ale stava sa, nikto nevie svoju buducnost a spoliehat sa na to ze sme mlady je naivita. Tvoj chlap sa vykruca a ak bude dieta na svete mas 90% sancu ze si ta uz nevezme.
@mimikas kde sa vyhovara? Na zaklade coho si si toto vymyslela? Ty poznas nas vztah? Byvas s nami? Poznas dovody, preco mame najprv dieta a svadbu chceme az potom? Uz ozaj staci. Fakt, vy zena na MK si neviete pomoct a stale si musite vymyslat nejake hypotezy vo svojich hlavach na zaklade nicoho.
@anonym_autor Je dost smutne, ze dvaja dospeli zarabajuci nemate 5000 eur (ty si tu sumu napisala) na svadbu. Ved to je smiesna suma, ktoru maju bezne ludia na uctoch zarabajuci a samozrejme aj ovela viac maju na uctoch. A ked to nemate ako slobodni, bezdetni tak s dietatom to neviem ako chces mat na ucte. Ale aspon ma tvoj chlap dobru vyhovorku.
@anonym_bf00ec no je smutne, ze sa staras do toho, do coho ta nie je. Som presvedcena o tom, ze keby si ty a plus dalsich sudiacich zien malo vsetky informacie, hromadne by ste sa mi ospravedlnovali za jluposti a nezmysly, ktore pisete. Avsak ja nemam potrebu zdielat vsetko cudzim ludom
Znamej nahle zomrel partner a zostala sama s dietatom. Bez vdovskeho, bez spolocnych majetkov... nemala narok na nic. Ty nevies, co bude zajtra, nie rok po narodeni.
@anonym_4dcc37 to je zaujimave, ze ked sa jedna o nejaku zenu, ze ma vysnenu svadbu (co je teda asi 70% zien), ze ako by mala vyzerat, tak je to ok. Ale akonahle to ma chlap, tak to uz sa vyhovara 😂👍. Jejda, sak co furt riesite nas vztah. Absolutne do toho nevidite, neviete, ako mame veci nastavene, preco mame najprv dieta, ale hlavne ze viete, ze moj priatel sa vyhovara. Fakt, vzpamatajte sa a zacnite riesit svoje zivoty a nie zivoty inych. Tato diskusia nebola o analyze nasho vztahu.
@anonym_autor ... Neries autorka. Tu keď je jedna žena iná ako väčšina, tak je tŕňom v oku. Nevedia pochopiť, ako ti to môže byť jedno a ako je možné, že doma nedupes jak malé dieťa, že sa chces vydávať.
@anonym_bf00ec Akoze, vyrazilo mi poistky. 5000 som mala na ucte aj v najchudobnejsich casoch. A tuto je to (vraj) dovod na odklad svadby. No ked tych 5k nemaju teraz, s dietatom ich istotne mat budu. Jasne😏
@anonym_autor ... Neries autorka. Tu keď je jedna žena iná ako väčšina, tak je tŕňom v oku. Nevedia pochopiť, ako ti to môže byť jedno a ako je možné, že doma nedupes jak malé dieťa, že sa chces vydávať.
@anonym_21e067 🙂😉
Inak ja sa asi istým spôsobom zastanem autorky, lebo naozaj sa spýtala na praktické dôvody svadby pred narodením dieťaťa a veľa z vás začalo vyťahovať Vaše obľúbené, že porodí dieťa priateľovi, že si ju vlastne vôbec nechce vziať, že by ste nikdy neporodili dieťa len priateľovi, že mu je dobrá len na porodenie dieťaťa a zostane s holým zadkom a podobne. Pýtala sa na praktické veci, v čom je to lepšie, nie na Vaše názory typu priateľka je podradnejšia ako manželka. A keď Vám začala na tieto Vaše názory odpisovať rovnakým spôsobom ako ste vlastne vy útočili na ňu, tak už je to vulgárna hlupaňa bez peňazí. Tak sa trošku zamyslite aj nad sebou a možno by ste si mohli uvedomiť, že to že ste niekoho manželky, neznamená, že ste nadľudia.
@anonym_bf00ec osobne si myslim se vyhodit na svadbu viac ako 10 tis je blbost. Za mna svadba ako taka je dost zbytocna. Jasne aj my sme mali s muzom svadbu ale s odstupom casu sme obaja prisli k zaveru ze by sme sa uz vzali len na urade. Pretoze je ovela dolezitejsie to co je po svadbe, nas spolocny zivot a to ze sme chceli byt spolu.
@anonym_bf00ec Akoze, vyrazilo mi poistky. 5000 som mala na ucte aj v najchudobnejsich casoch. A tuto je to (vraj) dovod na odklad svadby. No ked tych 5k nemaju teraz, s dietatom ich istotne mat budu. Jasne😏
@anonym_493812 istotne vsetko vies! Uzasne! Mala by si byt prezidentkou sveta a rozhodovat o vsetkom a vsetkych. Lebo ty s istotou vsetko vies, ako to maju ini na zaklade jednej vety! Joj, keby si len vedela veetky informacie, este by ti bolo trapne za taketo komentare na zivot cudzej osoby
@anonym_bf00ec no je smutne, ze sa staras do toho, do coho ta nie je. Som presvedcena o tom, ze keby si ty a plus dalsich sudiacich zien malo vsetky informacie, hromadne by ste sa mi ospravedlnovali za jluposti a nezmysly, ktore pisete. Avsak ja nemam potrebu zdielat vsetko cudzim ludom
@anonym_autor Ano ospravedlnili by sme sa vasej velkej laske, ktoru zijete. Vy sa tak lubite, ze este aj to tvoje dieta sa bude volat inak ako ty. Nemame sa vam vyskladat 5000 eur na svadbu? Alebo daj na donio, a urob zbierku. Ze nemate 5000 na vasu svadbu.
@anonym_autor vies ale ty si pytas nazor od cudzich ludi a ked sa ti nepaci kopes ze ta nepozname a si cudzia. Ved ak sa vydavat nechces nevydaj sa, ak sa chces sa vydaj, vyhody mas napisane, co s nimi spravis je tvoja volba.
@anonym_bf00ec osobne si myslim se vyhodit na svadbu viac ako 10 tis je blbost. Za mna svadba ako taka je dost zbytocna. Jasne aj my sme mali s muzom svadbu ale s odstupom casu sme obaja prisli k zaveru ze by sme sa uz vzali len na urade. Pretoze je ovela dolezitejsie to co je po svadbe, nas spolocny zivot a to ze sme chceli byt spolu.
@mimikas Ja som pisala, ze nemaju 5000 na uctoch v dnesnej dobe a ze jej priatel sa len vyhovara nic ine.
@anonym_autor Ano ospravedlnili by sme sa vasej velkej laske, ktoru zijete. Vy sa tak lubite, ze este aj to tvoje dieta sa bude volat inak ako ty. Nemame sa vam vyskladat 5000 eur na svadbu? Alebo daj na donio, a urob zbierku. Ze nemate 5000 na vasu svadbu.
@anonym_bf00ec ze ti nie je trapne. Preco riesis stale moj zivot? Preco mas potrebu pchat svoj skaredy nos, kam nemas?
@anonym_bf00ec ze ti nie je trapne. Preco riesis stale moj zivot? Preco mas potrebu pchat svoj skaredy nos, kam nemas?
@anonym_autor Skaredy nos aj cela skareda si len ty 🙂. Ty si zalozila diskusiu tak o tebe sa tu pise.
@anonym_autor vies ale ty si pytas nazor od cudzich ludi a ked sa ti nepaci kopes ze ta nepozname a si cudzia. Ved ak sa vydavat nechces nevydaj sa, ak sa chces sa vydaj, vyhody mas napisane, co s nimi spravis je tvoja volba.
@mimikas ja neviem, ty nevies citat, co je otazkou tejto diskusie? Ja sa nepytam na nazor na nas vztah. Do toho nikoho nic a nema sa k tomu co kto vyjadrovat
@mimikas Ja som pisala, ze nemaju 5000 na uctoch v dnesnej dobe a ze jej priatel sa len vyhovara nic ine.
@anonym_bf00ec ja viem co si pisala, ja si len vseobecne myslim ze velka svadba je zbytocnost celkovo. Hlavne v dnesnej dobe extremneho zdrazovania. A ano vsetci bieme ze ked su deti tak uz na to peniaze nebudu lebo proste tam clovek uz uvazuje uplne inak a vydavku su neporovnatelne vyssie.
@anonym_autor Skaredy nos aj cela skareda si len ty 🙂. Ty si zalozila diskusiu tak o tebe sa tu pise.
@anonym_bf00ec ja som nezalozila diskusiu o mne. Si ozaj taka hlupa a nevies citat? Alebo len nerozumies slovensky?
Mne sa paci, ako sa tu autorka ohana, ze nepozname dovody. Akoze mne je to jedno,ale fakt by ma zaujimalo, co brani 2 ludom zajst na urad, povedat "ano" a vybavene. Jaj, asi tych 5000 e😄
@anonym_bf00ec ja som nezalozila diskusiu o mne. Si ozaj taka hlupa a nevies citat? Alebo len nerozumies slovensky?
@anonym_autor Za hlupu ta tu ma ozaj vela zien uz od prveho tvojho prispevku 😉.
Mne sa paci, ako sa tu autorka ohana, ze nepozname dovody. Akoze mne je to jedno,ale fakt by ma zaujimalo, co brani 2 ludom zajst na urad, povedat "ano" a vybavene. Jaj, asi tych 5000 e😄
@anonym_493812 Ozaj by mala zalozit zbierku na donio. Ja by som jej aj euro poslala 🙂. Mozno aj 5 eur.
@anonym_493812 preco ta to zaujima? Preco ta zaujima zivot niekoho ineho? Nechces sa radsej sustredit na seba a svoj zivot?
@anonym_autor Za hlupu ta tu ma ozaj vela zien uz od prveho tvojho prispevku 😉.
@anonym_bf00ec aspon si sa prave utvrdila 😅🤣
@anonym_bf00ec aspon si sa prave utvrdila 😅🤣
@anonym_autor Teba tu maju za hlupu a smejes sa tomu, je mi ta luto.
@anonym_autor Teba tu maju za hlupu a smejes sa tomu, je mi ta luto.
@anonym_bf00ec mne je uplne jedno, co si o mne myslia nejake chudery so smutnymi zivotmi, ktore maju za potrebu analyzovat niekoho cudzieho vztah. Skor by som sa hanbila na tvojom mieste, ze nemas dostatocnu mozgovu kapacitu na to, aby si pochopila vyznam otazky tejto temy . A vsetko ostatne mimo tejto otazky, co tu podaktore trapky riesia, je absolutne nepochopitelne, ale na druhej strane typicke pre MK, kedze tu zeny radi riesia zivoty inych, je to taka ukazka debilnych zien po kope
@anonym_bf00ec mne je uplne jedno, co si o mne myslia nejake chudery so smutnymi zivotmi, ktore maju za potrebu analyzovat niekoho cudzieho vztah. Skor by som sa hanbila na tvojom mieste, ze nemas dostatocnu mozgovu kapacitu na to, aby si pochopila vyznam otazky tejto temy . A vsetko ostatne mimo tejto otazky, co tu podaktore trapky riesia, je absolutne nepochopitelne, ale na druhej strane typicke pre MK, kedze tu zeny radi riesia zivoty inych, je to taka ukazka debilnych zien po kope
@anonym_autor A co tu robis ty taky skost, ktoru si este ani chlap, ktory jej dieta urobi nechce vziat? IQ mas velmi nizke a urazas ine zeny. Rozdrapujes sa tu nad inymi zenami.

No lebo skoro všetko, čo sme si povedali, že "potom" sa narodením detí posunuli na "Boh zná kedy" 😅 samozrejme, že sa dá svadba urobiť až po. Aj sa to deje bežne. Len to už bude narocnejsie, keď máte malé dieťa, a drahšie. Ďalšie praktické veci, ktoré mi napádajú sú skôr právne... Ale tak neviem... Ja som nikdy neuvažovala "opačne", išli sme do toho v poradí "práce, hypo, svadba, deti" 🤷 ja som tu už písala, že mne by bolo v mojom veku (36), resp. keď som bola kúsok mladšia pri prvom pôrode, odvolávať sa v nemocnici po pôrode na partnera ako "priateľa" proste blbé. Ja som nechcela mať deti s priateľom. Proste je to vraj "len" papier, tak aký problém ho podpísať po nejakom čase, nie? Ale mne sa zdá, že ty si sem prišla skôr sa uistiť, že ste sa rozhodli dobre, alebo ani neviem prečo... Lebo už je to jedno, či?