icon

Ako dlho plánovať svadbu vopred?

oliv_martinka
Včera o 12:07

Ahojte žienky🙂 Ako dlho ste plánovali svadbu? My by sme chceli svadbu buď budúci rok alebo až ten ďalší. Nie je priskoro riešiť priestory a šaty (napríklad) 2 roky dopredu?

terezka1947
Včera o 12:09

Otázkou je, odkiaľ si a aku svadbu chces. Ale neviem si predstaviť plánovať svadbu 2r dopredu.

petamich
Včera o 12:11

Je to priskoro, na vsetko 🙂 jedine co si viem predstavit riesit je takto v predstihu je, ak chces nejaky specialny priestor, ktory vies, ze je rezervovany neviem ako dopredu alebo ak by ste tam chceli Backstreet Boys tych asi tiez treba ale inak....a hlavne ked este nevies ci o rok alebo dva

martinmmartin
Včera o 12:11

Niektore planuju svatbu aj 35 rokov dopredu .....
Ale vazne - najprv vymysli ze kde (v akom "zariadeni) a od toho sa zariad a zisti ake "cakacky " tam zhruba maju, to je krok 1

biba_18
Včera o 12:12

a čo konkrétne chceš riešiť, keď ešte nevieš ani kedy to chceš? šaty si kľudne kúp aj teraz ak máš takú potrebu…

sense
Včera o 12:22

Záleží kde chcete svadbu a na aký dátum, ak špeciálny dátum tak pomaly dva roky dopredu je ok, ak je vám miesto a dátum jedno stačí aj polroka. Šaty určite skôr ako polroka, obzvlášť ak si ich nechceš požičať ale kúpiť. My sme si naivne mysleli že rok dopredu je dlho , a teda miesto kde sme chceli sme našli len náhodou lebo niekto zrušil rezervácku a nie je to termín čo sme chceli ale miesto nám bolo presnejšie. Rovnako fotograf 10mes pred termínom už malo 7 z 10 opýtaných obsadené.
Ono všetko záleží od preferencií.

lasona
Včera o 12:22

Za mna sálu ak chcete nejaku extra tak kľudne aj teraz, a aj dátum ak chcete speci. Saty stačí oveľa neskôr.

anonym_a28254
Včera o 12:32

@oliv_martinka ako uz tu bolo spomenute, pokial by ste si vyberali nejake vychytene miesto, tak tam nie je nezvycajne rezervovat si aj 2 roky dopredu. osobne poznam taku nevestu. ostatne veci ako foto video, takisto, vychyteni kludne rezervuju aj 1,5 roka vopred. ak uz mate vybratych, staci im napisat a dohodnut sa. saty urcite teraz nie, v salone ti ich myslim ani 2 roky rezervovat nebudu, navyse, ak budu oblubene, tak budu vykazovat po x pozicaniach znamky opotrebovanosti. ak si chces kupit vlastne, ok, ale 2 roky je dlhe doba, moze sa ti zmenit postava alebo najdes za tu dobu krajsie saty. torta, kolace, vyzdoba, vsetko este pocka.

anonym_55fe49
Včera o 12:35

tak to si ozaj neviem predstaviť. moja svadba sa zbúchala za pár týždňov - bolo len okolo 30 hostí.
bratova sa plánovala asi 3 mesiace, ale to sa maľovali aj všetky miestnosti v dome, kupovali sa nové záclony, maĺovala sa brána a plot a pod. hostí okolo 120 .
ale 2 roky plánovať ? však to sa aj rozídete dovtedy.

anonym_f04989
Včera o 12:38

@oliv_martinka minimálne 5 rokov. Aby všetko bolo tip top. Najmä mat na to vlastne financie. To je podstatné.

minesasubu
Včera o 12:43

a to už ste zasnubený aspoň?
my sme začali rozmyšla čo a ako cca rok dopredu
našli sme datum povedali rodine
ale naplno sme to začali až 6-8 mesiacov dopredu

milanemila
Včera o 12:47

@oliv_martinka saty je skoro a priestory, fotograf, kamera a niekedy aj vizazistky su kludne vybokovanee aj 1,5r dopredu (samorejme zalezi).

amalka07
Včera o 12:48

Priestor, fotograf, kameraman, kapela to môžeš už pomaly začať riešiť aj teraz ale šaty až tak pol roka dopredu, nikdy nevieš akú budeš mať presne postavu o 2 roky.

anonym_4dba1b
Včera o 13:04

Mi sme si povedali v apríli že sa zoberieme a v júli sme spravili svadbu. A hovoto co chceš akože riešiť dva roky do predu ? Akurát tak ako bolo spomenuté vyššie že nejakú sálu ak tak . Ale inak načo?

anonym_a53e07
Včera o 13:08

@oliv_martinka 16.9. sme sa rozhodli a 18.11 ten istý rok bola svadba

svetlusska
Včera o 13:16

Zacala by som priestormi, tie su najdôležitejšie a potom zvysok a teda kedy priblizne by ste svadbu chceli v lete alebo v ine ročne obdobie. V mesiacoch maj -september môže byť problém nájsť priestor keďže zvykne byt vela svadieb. My sme mali svadbu vo februári keďže v hoteli kde sme chceli mat svadbu bolo všetko obsadené na 2 roky dopredu v mesiacoch máj -oktober :d ale to bolo pred rokmi.

anonym_a28254
Včera o 13:17
@anonym_4dba1b

Mi sme si povedali v apríli že sa zoberieme a v júli sme spravili svadbu. A hovoto co chceš akože riešiť dva roky do predu ? Akurát tak ako bolo spomenuté vyššie že nejakú sálu ak tak . Ale inak načo?

@anonym_4dba1b a prave o tom to je. pokial chce nejaky konkretny kastiel ci zamok napriklad, ktore maju vybookovane terminy na dlhe mesiace vopred, a najma ak chce termin maj-sepetember, tak jej ine neostava ako si zarezervovat najskorsi termin a kludne to moze byt aj 2 roky vopred. svadba sa da zorganizovat kludne aj o tyzden, ak bude na matrike volny termin, nemusi mat ani svadobne saty a po sobasi pojdu domov na pohostenie alebo si sadnut do restiky na nejaky obed. ale predpokladam, ze o takuto svadbu nema zaujem. niekto si spravi svadbu aj len o 2 svedkoch, netreba ziadne pripravy, ved kazdy ako sa mu paci nech si spravi.

zuzikak
Včera o 13:22

podla toho aku velku svadbu chces a kde. Miestnost, fotograf a kameraman aj rok dopredu. V miestnosti ti potom povedia ako dopredu rezervovat jedlo a pre kolko ludi. Ak nebudes mat kapelu ale len DJ-ja tak sa skus spytat kameramana a fotografa (velakrat chodia spolu a maju znamych co spolupracuju). Co sa tyka siat staci pol roka dopredu lebo aj vkus sa ti moze zmenit. Nejaky predbezny rozpocet si sprav a nezabudaj na to, ze svadba nemusi byt za kazdu cenu brutal draha. Budes potrebovat peniaze na matersku 😉

anonym_a55fe1
Včera o 13:35

Koncom maja som obvolala priestory pre obrad a posedenie, koncom jula sme mali svadbu. Neviem si predstavit, ze toto riesime 2 roky vopred. Ale my sme neboli narocni, nechceli sme nic extra, len to mat za sebou.

anonym_0d585c
Včera o 14:48

@oliv_martinka záleží čo od toho očakávate. My sme plánovali cca 3 mesiace pred a bolo vybavené.

mullerova46
Včera o 14:53

@oliv_martinka ja som mala 2 roky dopredu rezervované to najdôležitejšie, sálu, hudbu, fotografa. Ostatné som riešila Max rok dopredu.

marca12
Včera o 14:58

@oliv_martinka Priestor kludne aj 2 roky dopredu. Na saty mas cas.

ivicatolic
Včera o 15:06

@oliv_martinka nie dlho, aby neprišiel skôr rozvod 😁

ivik4
Včera o 15:11

Fu to naco tak skoro
Ja som mala na uplne vsetko necele 3 mesiace. Pohoda
Jedine mozno priestor by som dopredu riesila keby chcem vela ludi,ine nie

gab1sol
Včera o 15:19

@oliv_martinka zasnúbili sme sa v marci, o rok v máji sme mali svadbu. Hneď sme si stanovili termín a niektoré veci sme si zajednali hneď. Miesto, kapela, foto+kamera, termín u cukrarky (detaily až neskôr). Kapelu sme museli meniť, lebo rok pred svadbou mala tá, ktorú sme chceli, už obsadený termín. Potom dlho, dlho nič. Šaty som riešila tak 3 mesiace pred svadbou.
Viem, že napríklad niektoré priestory sú vybookované aj 2 roky dopredu. Takže záleží aj od toho, čo a kde chcete…

kollarovci
Včera o 16:10

Dcera ma svadbu v auguste 26 a zacali sme riesit v januari.A uz bol problem nevedeli sme zohnat Dj ked sme obvolavali tak ich otazka bola tohto roku?Vsetko obsadene do konca roka ak chce niekto dobreho Dj musi aj rok dopredu rezervovat.Za saty sme isli az do Popradu pretoze v Nr za taku cenu aku sme ich kupili bolo v Nr pozicovne.

euka210
Včera o 16:50

@oliv_martinka ako kde...priestory niekde treba zajednat fakt 1r dopredu...alebo aj kapelu. My sme to ale zriesili za pol roka.

anonym_4dba1b
Včera o 16:54
@anonym_a28254

@anonym_4dba1b a prave o tom to je. pokial chce nejaky konkretny kastiel ci zamok napriklad, ktore maju vybookovane terminy na dlhe mesiace vopred, a najma ak chce termin maj-sepetember, tak jej ine neostava ako si zarezervovat najskorsi termin a kludne to moze byt aj 2 roky vopred. svadba sa da zorganizovat kludne aj o tyzden, ak bude na matrike volny termin, nemusi mat ani svadobne saty a po sobasi pojdu domov na pohostenie alebo si sadnut do restiky na nejaky obed. ale predpokladam, ze o takuto svadbu nema zaujem. niekto si spravi svadbu aj len o 2 svedkoch, netreba ziadne pripravy, ved kazdy ako sa mu paci nech si spravi.

@anonym_a28254 no ved áno to isté vravím aj ja