icon

Ako odmietnuť pozvanie na svadbu od bratranca?

10. okt 2025

Podotýkam, že vzťah nemáme v podstate žiadny, za celý život sme prehodili pár slov, nestretávame sa. Neviem, či bude pozývať aj nás, sle už teraz nad tým premyslam..Som samoživiteľka, čiže pre mňa je to dosť financne náročné aj oblečenie, dar a to ako pozerám keď by som šla teda ja a dieťa, tak stovka je nič dať, plus kvety alebo čo,ako to tu pozerám... Svadby celkovo nemusím,netancujem...ako by ste to odmietli?

Strana
z2
muchotrafka298
10. okt 2025

Nemusis nikomu nic vysvetlovat, ani rodine. Ked pride pozvanie, slusne povies, ze dakujes za pozvanie, ale nezucastnis sa. Ziadne dovody, vymyslacky, klamstva, ze niekam ides. Ked sa opytaju rodicia, povies pravdu, ze nejdes, nevidis na to dovod a nemas na to ani financie. A co si kto bude mysliet Ti moze byt jedno. Nemate ziadny vztah a fakt by som ani na tvojom mieste neuvazovala tam ist sa vysolit prachy za nieco a na niekoho, s kym mam nulovy vztah. Peniaze, ktore by si takto minula vies vyuzit aj lepsie.

krasneleto
10. okt 2025

@anonym_autor uplne normalne, dakujem za pozvanie, nepridem

alexka89
10. okt 2025
@zuzacka16

ja som nešla takto sesternici..prišla mi pozvánka a napísala som jej, že nemám kam dať dcéru (vtedy mala si rok tuším) a že neprídem..a nikto nič neriešil..alebo si vymysli, že vtedy akurát niečo máš a máš po probléme..nemáte dobré vzťahy, tak nevidím dôvod si nad tým lámať hlavu..

@zuzacka16 a to keď ti bola sesternicou že vaši rodičia boli súrodenci tak to ti nevedela zaplatiť za ročne dieťatko polovičnú porciu ??...alebo sa dohodnúť že len stoličku vypýta a to dieťa sa naje aj. Tvojej porcie. Mnebsa ženil bratranec a sesternica mi písala, že čo ako deti jedia či mladší ešte sedí v jedál.stolicke a bolo vybavené.Pre moje obe deti i ešte bratovu dcéru.

zuzacka16
10. okt 2025
@alexka89

@zuzacka16 a to keď ti bola sesternicou že vaši rodičia boli súrodenci tak to ti nevedela zaplatiť za ročne dieťatko polovičnú porciu ??...alebo sa dohodnúť že len stoličku vypýta a to dieťa sa naje aj. Tvojej porcie. Mnebsa ženil bratranec a sesternica mi písala, že čo ako deti jedia či mladší ešte sedí v jedál.stolicke a bolo vybavené.Pre moje obe deti i ešte bratovu dcéru.

@alexka89 nechápem prečo práve táto otázka 😂

anonym_897491
10. okt 2025

@anonym_autor úplne jednoducho, ďakujem za pozvanie, ale na ten termín žiaľ už nieci mam. Bodka. Ja sa svadbam vyhýbam cielene, chodím iba skutočne najbližšej rodine, teda súrodencom.

autor
10. okt 2025
@anonym_897491

@anonym_autor úplne jednoducho, ďakujem za pozvanie, ale na ten termín žiaľ už nieci mam. Bodka. Ja sa svadbam vyhýbam cielene, chodím iba skutočne najbližšej rodine, teda súrodencom.

@anonym_897491 ja tiež 🤣

alexka89
10. okt 2025
@zuzacka16

@alexka89 nechápem prečo práve táto otázka 😂

@zuzacka16 iba tak, že prečo ti nezaplatila aj za dieťa a tým pádom si mohla sesternici prísť na svadbu.

zuzacka16
10. okt 2025
@alexka89

@zuzacka16 iba tak, že prečo ti nezaplatila aj za dieťa a tým pádom si mohla sesternici prísť na svadbu.

@alexka89 ja som písala, že som mala podobný problém ako autorka so sesternicou, teda že sme sa moc nestretali, nenavštevovali, ale pozvala ma na svadbu a ja som poďakovala, ale povedala, že neprídem, lebo mám malú dcéru (čo ona vedela) a nemala som ju pri kom nechať, tak som povedala, že neprídem..bolo mi šuma fuk, či by mi nerátala jedlo, alebo podobne..raz keď niekoho volám na svadbu, tak neočakávam od toho, či sa mi to vráti alebo nie, buď na to mám alebo nie..takže otázka úplne od veci..ja by som tam nešla tak či tak, aj keby nemám dieťa aj keby ho mám komu nechať..

anonym_35a6b4
10. okt 2025
@anonym_2bcd1b

@anonym_autor ja som mala svadbu nedavno, tiez som pozyvala bratrancov a sesternice niektorých zo slušnosti ze sak mozno neprídu a prisli všetci 😀😀😀 a mna by potešilo keby nie. A to ze dali 100ku všetky rodiny co prisli s dvomi deťmi nekomentujem.

@anonym_2bcd1b keď pozyvam niekoho na svadbu, tak určite nie za účelom ze mi to vrátia na dare. Pozývam ich, aby sme boli spolu a oslávime to. A keď na to nemam, oslavu nerobím. Dali ti toľko do daru, koľko mohli. Za mna je cudne keď ocakavas od nich viac.

anonym_7ac6de
10. okt 2025
@pribinak

Ja by som neuvadzala nejaký vymyslený dôvod že prečo sa nemôžem zúčastniť, lebo je to smiešne a trápne takto klamať
Dala by som veľmi neutrálnu odpoved, niečo ako
Dakujem za pozvanie, velmi si to vazim a tesim sa s vami, bohuzial s decerkou/synom neprideme. Budeme na vas v ten den mysliet nech vam vsetko spolu vyjde a nech ste v manželstve štastni

Určite by som poslala nejakú peknú svadobnú kartu a ak bývate v rovnakom meste šla by som zablahoželať do kostala či na úrad

Uplne super ti to napisala @pribinak … nehovorim, ze mu mas napisat presne toto znenie, ak ti pride pozvanka, ale vytkla jednu dolezitu vec, a to, ze ak si rozhodnuta neist, staci podakovat a odmietnut, netreba pisat siahodlhe dovody, preco… ako moja byvala kamoska, ktora odmietla (lebo proste nechcela/nemala €/to ej jedno…) a napisala polkilometrovu slohovku o tom, ze nepride, lebo co by tam ona jedla, ked zemiaky nezje a na ryzu ma alergiu.🙃🤣🤣Akoze pobavi to aj roky potom, ale v tej chvili, ked citas take vymyslene blaboly, tak ti je fest trapne aj za autora.

blondinka95
10. okt 2025
@anonym_35a6b4

@anonym_2bcd1b keď pozyvam niekoho na svadbu, tak určite nie za účelom ze mi to vrátia na dare. Pozývam ich, aby sme boli spolu a oslávime to. A keď na to nemam, oslavu nerobím. Dali ti toľko do daru, koľko mohli. Za mna je cudne keď ocakavas od nich viac.

@anonym_35a6b4 nepozyvala som ich za účelom daru. Mne osobne by bolo trápne darovať 100 za 4 ludi ale napísala som to preto, ze autorka si myslí ze je to malo za nu samu a male dieta

marca12
10. okt 2025
@anonym_autor

@viestta
@pribinak baby a to keby ste tejto povedali, to vo vašej rodine by už nik neriešil viac? Lebo máme takých,že prečo nejdeš,načo nejdeš,mala by si ísť,to nie je dôvod neist a také sprostosti. Popravde neznášam takéto akcie,som introvert,nemám partnera a veru keď to všetko zratam,to mám zaplatené polovicu dovolenky k moru,pri ktorom sme ešte v živote neboli 🤣

@anonym_autor Jasne,ze by to kazdy riesil,hlavne rodicia. Ale naucila som sa byt asertivna. Ak zacnu rypat,razne sa ohradim. Oni sa zduju a je vybavene. Ja sa uz neriadim podla inych.

anonym_d6ee6b
10. okt 2025

Nám to bratranec oznámil cez svojich rodičov a moju mamu, že oni už majú zaplatenú dovolenku.

anonym_915269
10. okt 2025

@anonym_autor Nerieš co sa ešte ano nestalo.A pravdepodobnosť je,že ťa volať nebude keď sa nestretávate.

1sally12
11. okt 2025

Ach tieto pozývania "lebo sa to patrí" "lebo rodina" pritom nemáme žiadne vzťahy🙄 ale chápem autorka aj od našich by som si vypočula prečo nejdem a "patrí sa ísť" 🙄 aaaach kolko rokov som robila to co oni chcú "lebo sa to patrilo" 🙄

muchotrafka298
11. okt 2025

Ja vidim hlavny problem v tom, ze my co sme v strednom veku sme neboli nauceni od malicka na asertivitu. A na to, ze mozeme hovorit NIE, ked nam nieco nevyhovuje alebo nieco nechceme. A nehovoriac o generacii nasich rodicov, co v ziadnom pripade neurobia nic, aby sa na nich "hneval" ktokolvek. Lebo sa to patri, musi sa a to a podobne. Nie nemusi a uz vobec ma nezaujima, co si kto pomysli, ci sa urazi alebo sa prestane so mnou bavit len preto, lebo som neurobila nieco "co sa patri" alebo urobila naopak nieco s cim ludia nemusia suhlasit. Ja som odmietla viacero pozvani na svadby alebo oslavy, ked som tam ist nechcela. A to z akehokolvek dovodu. Dakujem za pozvanie, nepridem.

maranta_leuconeura
11. okt 2025
@anonym_5bdfe9

Nijak, davas dole gate pred brodom🤣vsak ta nepozyva, tak klud. Ked ta pozve, chod. Trosku oziv svoj mentalne chudobny zivot. Nemali ste vztahy, od svadby mozte mat. Saty pozicias, das 100vku do obalky, na ruzu za 10€ naskrabes. Prekroc svoj tien a po vecerech steluj tanecne kreacie. Nadchni sa... niekto ta niekde chce, mozno uz viac nikto nikam, tak sa zamysli. 🌹 Tvoje decko z toho zazitku bude zit roky. Ak je to dievca, princez saty z ba.... za par susnov a ta parada🎊👗👠👑

@anonym_5bdfe9 mentalne chudobny zivot mas ty, ked nevies citat s porozumenim, autorka jasne napisala ze ist nechce a ked vynechame financie tak ze svadby nemusi a netancuje. Presne viem, ako sa citi, pre mna su tiez akekolvek oslavy a skupiny nad 20 ludi maximalne stresujuce. Nie kazdy je extrovert a potrebuje k naplneniu a zabave salu plnu cudzich otravnych ludi a hlasnu tanecnu hudbu, pru ktorej ak netancujes, neda sa ani porozpravat

mircalla
11. okt 2025

@anonym_autor Najlepsie si vytvarat pseudoproblem....este ta nepozval. Normalne poviem nie

autor
11. okt 2025
@mircalla

@anonym_autor Najlepsie si vytvarat pseudoproblem....este ta nepozval. Normalne poviem nie

@mircalla chcela som vedieť názory ostatných,aby som bola pripravená

sulavikova
11. okt 2025

@anonym_autor Ďakujem za pozvanie, neprídem. A nech sa zvyšok rodiny aj” o zem hodí”, urobte, ako cítite. Prečo mať pocit viny, lebo rodina? Oni na vás berú ohľad….

anonym_897491
11. okt 2025
@anonym_autor

@viestta
@pribinak baby a to keby ste tejto povedali, to vo vašej rodine by už nik neriešil viac? Lebo máme takých,že prečo nejdeš,načo nejdeš,mala by si ísť,to nie je dôvod neist a také sprostosti. Popravde neznášam takéto akcie,som introvert,nemám partnera a veru keď to všetko zratam,to mám zaplatené polovicu dovolenky k moru,pri ktorom sme ešte v živote neboli 🤣

@anonym_autor kľudne by to mohla riešiť celá rodina aj pol roka, ja nie som povinná pred rodinou obhajovať svoje rozhodnutie, ani nikomu nič vysvetľovať. Mame by som povedala, že nemám najmenší dôvod tam ísť, nakoľko sa vôbec nestretávame a tým by to pre mňa bolo uzavreté. Ešte aby som si z takejto blbosti robila vrásky

anonym_5bdfe9
11. okt 2025
@maranta_leuconeura

@anonym_5bdfe9 mentalne chudobny zivot mas ty, ked nevies citat s porozumenim, autorka jasne napisala ze ist nechce a ked vynechame financie tak ze svadby nemusi a netancuje. Presne viem, ako sa citi, pre mna su tiez akekolvek oslavy a skupiny nad 20 ludi maximalne stresujuce. Nie kazdy je extrovert a potrebuje k naplneniu a zabave salu plnu cudzich otravnych ludi a hlasnu tanecnu hudbu, pru ktorej ak netancujes, neda sa ani porozpravat

@maranta_leuconeura vsetko zgeneralizovat, 100% svadieb na SK su otravni, ozrali ludia, si rovnako mentalne chudobna ako ona, co poskytuje tomu decku, ake pamatove stopy, ako generacnu pamat, ake zazitky,.. len si pestovat fobie a neprekrocit svoj tien) Nic, len 100 odtienov sivej👽len fnukat, samozivitelka, saty, vydavky, tanec... sama hroza a "takovy nestesti"

Strana
z2