Ako oznámiť sobáš bez tradičnej svadby?
Ahojte,
s mužom by sme sa chceli zobrať, ale nechceme svadbu, aj preto že klasická svadba nie je pre nás, aj preto že by to bol zbytočne stresujúci deň pre nás oboch, neviem si predstaviť rozloženie v akom by s našimi rodinami všetko išlo v pohode, nebolo by to ani náhodou o nás, bolo by to celé o tom, ako vyhovieť našim rodinám, a aj tak by sme nevyhoveli všetkým, chceme aby uzavretie manželstva bolo o nás nie o niekom inom.
Pôvodný plán bol, že sa vezmeme len na úrade s dvomi svedkami a hotovo. Čím viac sa ale rozprávame, tým mu viac príde blbé, že ako to potom oznámiť rodine, či sa neurazia a tie klasické stereotypy.. a mali by sme aspoň niečo urobiť lebo sa to patrí.. atď
nechceme dať toľko peňazí za svadbu, keď by sme radšej za to mohli cestovať alebo si kúpiť niečo čo by sme chceli viac, hlavne keď klasickú svadbu naozaj nechceme. Mňa to úprimne netrápi vôbec čo na to kto povie, ale jemu záleží na tom čo si jeho rodina myslí.
Mali ste niekto obrad na úrade a potom nejaký “program” pre najbližšiu rodinu a kamarátov?
Možno by sme spravili aspoň grilovačku kde im to oznámime naraz, alebo pre pokoj v rodine ich pozveme na obrad na úrade, alebo niekde inde ak nájdeme pekné miesto ale nevieme čo po tom.. nechceme klasiku, reštaurácia atď.. mali ste to niekto takto?
budem rada za akékoľvek nápady, možno ste mali niečo čo by sa nám zapáčilo. 😊
My sme sa vzali na úrade, rodine sme dali vedieť pár dní pred, asi deň predtým aj kamošom z mesta. Kto chcel/vedel, prišiel na obrad a my, rodičia (súrodenci nemohli) a svedkovia sme mali spoločný obed. Ostatným, aj v práci, sme dávali vedieť až po
Moja kamaratka mala na urade len s dvomi svedkami, po obrade isli na obed. Az po sobasi oznamili rodine a znamim, ze sa vzali. Neviem ako to uz robili, o tom sme sa nebavili. Ale mozno by bolo pekne, keby ste si dali urobit "posvadobne" oznamenie - na peknom papieri napisete, ze si dovolujete oznamit, ze jano a zdenka uzavreli manzelstvo 2.2.2027 a uz si hovoria manzel a manzelka. Urcite najdete aj ine kreativnejsie texty.
Zoberte sa v zahraničí a rozpošlite pozvánky, že kto chce prísť nech dá vopred vedieť :D
Pozvánka typu
,, Radi by sme Vás pozvali na svadbu v krásnom Toskánsku, vo Vile xy , svadba bude v sobotu XY. Ak chcete byť súčasťou nášho dňa, dajte nám prosím vedieť do xy. "
A stav sa, že sa ti v podstate nik neozve, možno nejaká sesternica čo bude chcieť pekné fotenky a toť vše.
@necromi mne príde najrozumnejšie pozvať úplne najbližšiu rodinu na úrad na obrad a zajednať stôl v reštaurácii alebo ak sa ti chce tak catering doma/ grilovačka… čokolvek proste to je všetko. Dopredu im oznámiť, že to chcete takto a nič viac. Mňa by mrzelo, keby mi dieťa oznámi týždeň po svadbe na grilovačke že vlastne malo svadbu.
Práve teraz to riešime. Dohodli sme sa že budú len rodičia a súrodenci. Naši si postavili hlavu ze ešte treba toho a toho pozvať a ako by to vyzeralo🙄 ale nemienime nikomu ustúpiť. Už aj preto že celý zivot som robila čo chceli oni ale toto je moja svadba! Ja som chcela aj s dvomi svedkami len, snúbenec ale chcel rodicov. A je mi jedno či sa zvyšok rodiny urazí. Úplne jedno. Svadbu budeme mať na úrade, potom obed. A žiadne dodatočné oznamy o tom ako sme sa zobrali nemienim nikomu posielať😄 aj tak sa to z fb dozvedia tak či tak.
@necromi vykašli sa na to čo sa patrí, čo chce rodina, čo ti radí o svadbe teta z tretieho kolena. Ja z duše nenávidím tie reči "no ale to sa patrí". Ak chceš svadbu na úrade s malou oslavou, urob to presne tak. Nerobila by som svadbu o dvoch svedkoch, svadba je jeden z mála dní, ktoré si každý zapamätá do konca života a ak nemáte zlé vzťahy, zavolaj tam aspoň rodičov a súrodencov. Urobte si potom niekde grilovačku, alebo posedenie doma, je to úplne jedno. Hlavne tak aby ste vy dvaja boli spokojní, nepotrebuješ 200 ľudí ani sálu v hoteli so zlatými lustrami. Ten deň je o pocitoch a o pekných spomienkach.
@anonym_c7fc50 no a nič. reagovala som na tvoj príspevok, že to určite skončí so 60 pozvanými na svadbu 😒
@biba_18 prva veta - ti co to pisu asi nemaju doma taky hardcore ako ja alebo autorka. U nas taketo navrhy koncili slzami, citovym vydieranim atd atd. To ze to u vas preslo je irelevantne. Gratulujem ze si si dokazala presadit svoje. Ja som na tie hadky nemala kapacitu. Preto svadba s dvoma svedkami a cau.
Je to váš deň a môžete si ho spraviť ako chcete. Mne sa najviac páči myšlienka pozvať na grilovačku najbližších, tam oznámiť, že za 20 minút odchádzame všetci na úrad a bude sobáš, ktorý potom oslávime na grilovačke. Ak chcú dať nejaké dary môžu dodatočne.
@necromi za mna je aspoň rodičom blbé svadbu vopred neoznámit. Keby mi.toto urobilo moje dieta, tak ako prve sa ho spýtam, co som mu urobila, ze sa takto zachovalo.
Akú formu ma mat, to uz je na vás. Ale nejaká slušnosť by existovať mala.

@biba_18 no a?
@anonym_c7fc50 no a nič. reagovala som na tvoj príspevok, že to určite skončí so 60 pozvanými na svadbu 😒