icon

Ako plánovať malú svadbu bez tradícií?

kaktusik77
Dnes o 19:11

Ahojte prosím o radu

Ja sa budem tento rok vydávať ale rozhodli sme sa že svadba bude mala. Nebudeme mať tradície a take tradične veci čo k svadbe patria. Ja som introvert a nemám rada takéto veci hoci k svadbe patria ale nemusia tam byt.

Ma to byt také posedenie z najbližšími ale ja bojujem a neviem aký budeme mať program aby sme tam nemali to trápne ticho. No dúfam že nebude. Skratka nájdem tu niekoho kto mal malú svadbu bez tradícii bez DJ-a alebo kapely bez tohto? Hudba by bola na repraku.

Peniaze nehrajú rolu keby si náhodou niekto myslel že na to nemáme, máme ale nechceme také veľké fanfáry len v kruhu najbližších

A ti ktorý ste mali malu svadbu, mali ste aj svadobného DJ alebo len reproduktor stačil?
Alebo ste to neriešili? Ja fakt neviem poraďte mi prosím

Ďakujem

viera77
Dnes o 19:27

Mali sme malú svadbu pred 15-timi rokmi, spolu 23 ľudí, naozaj len najbližšia rodina vrátane detí, obrad o 15-tej, doma sme boli okolo 21hod. Dva týždne pred svadbou zomrel manželov dedko, takže aj to bol dôvod, ale my sme malú svadbu chceli tak či tak, o peniazoch to naozaj nebolo. Hudba bola v réžii reštaurácie, o to sme sa absolútne nestarali, žiadna tancovačka z pochopiteľných dôvodov, ale ani by nebola, len super stretnutie rodiny, ktorá bola po dlhom čase opäť spolu a parádne sa vykecala. Na trápne ticho nebola ani nálada a ani čas, za nás takáto svadba maximálna spokojnosť. Od fotenia v mestskom parku naším švagrom, po naše jednoducho ozdobené auto, po (nesvadobné) nádherné šaty z požičovne, po jednoduchý make-up a úpravu vlasov v salóne, po francúzsku manikúru od sestry, po domáce zákusky od mamy a svokry, po.....nakoniec jedno krásne sobotné posedenie.

anonym_856f01
Dnes o 19:33

@kaktusik77 ved ludia sa budu bavit medzi sebou, ake trapne ticho?

biba_18
Dnes o 19:37

mali sme malú svadbu a presne ako si písala - doniesli sme magič a púšťali si hudbu sami. a keď sa obedovečera skončila, starí rodičia, rodičia a malé deti šli domov a my zvyšní sme šli na diskotéku - ja naozaj v svadobných šatách - tam sme ponúkli aj hostí koláčmi a zábava pokračovala…

gaia14
Dnes o 19:57

Mali sme taku malu, 15 ludi len najblizsia rodina a kamarati co boli za svedkov. Ticho nebolo, hrala hudba z repraku, bud ta zco pustala restika alebo sme si sami pustali ked niekto chcel, program nebol, len sme sa do noci rozpravali, pofotila nas kamoska, dobre sme sa najedli. Bolo to fajn 🙂

anonym_7f9de3
Dnes o 20:11

Mali sme svadbu narýchlo. Dokopy do 30 ľudí. Len rodičia, súrodenci s rodinami. Obrad bol podvečer v kostole - bolo leto. Potom sme sa presunuli do rešt., kde sme mali len reprák. Svadba skončila o pol noci.
Mala som svadobné šaty z požičovne, účes od kaderníčky, namaĺovala som sa sama, moja rodina bola vyobliekaná ako na svadbu. Manž. rodina to poňala úplne inak. šaty len akoby išli do obchodu. Hrôza. O takejto svadbe som nikdy nesnívala. Za mňa celé zle.

anonym_1cd561
Dnes o 20:50

Naša svadba bola formalitka o dvoch svedkov. Po obrade sme sa odpojili od svedkov a išli sme si súkromne oslavovať, boli sme aj na výlete. Bol to krásny deň.

anonym_a07457
Dnes o 21:02

Ja som chcela malu svadbu, bez vsetkych tych zvykov, ale zas ja som chcela aj take ze tancovacka, nielen sediet. Aj tak bolo. ako nie nejake vazne tance, ale ze nech nam pustia aj disco, aj rock, aj horkyze ci kabat 😀 lebo najblizsia rodina bola taka mladsia az stredna generacia.. tak sme mali dj, ten sem tam aj cosi povedal, pustil podmaz hudbu a tak.. a bolo super, teda ja som si aj poskakala aj bol cas sa porozpravat s ludmi v klude pri kolaciku. A teda neboli sme dlho ani nejak

marca12
Dnes o 21:08

@kaktusik77 Mali sme len obed v restauracii bez hudby. Pustali nam tam nejaky playlist,co mala restauracia. Ja som nechcela nic,neznasam svadby a ceremonie okolo toho. Takze sme to velmi rychlo vybavili. Keby bolo uplne na mne a nestarali by sa do toho rodicia,tak mame svadbu o dvoch svedkoch.

dzulli1980
Dnes o 21:20

Tiež sme mali malú svadbu ... cca 20 ľudí ... obrad, potom sme sa išli naobedovať, chvíľu posedeli - sladké, slané pochutiny, káva, alko, nealko - proste čo kto chcel ... porozprávali sme sa medzi sebou, z reproduktora hrala hudba ... žiadne trápne ticho nebolo.