icon

Ako zvládnuť konflikt pri plánovaní svadby?

24. máj 2026

Dobrý deň, plánujeme svadbu a už teraz sa hádame s partnerom aj rodinou kvôli detailom, kto príde, kde to bude a koľko to má stáť. Mala to byť pekná udalosť, ale zatiaľ je to len stres. Ako ste zvládli tlak okolia pri organizovaní svadby? Už som bola v stave, že svadbu zrušíme, alebo ju spravíme len o dvoch svedkoch :-/

Strana
z2
tiezjedna
25. máj 2026

@anonym_autor vzali sme sa len vo dvojici, na pláži, na opačnom konci sveta a bola to najlepšia svadba ever😎 Presne taká ako má svadba byť - o nás dvoch. Vrelo odporúčam😉

hefo
25. máj 2026

Dôležité je dobre si všímať budúceho manžela, ako sa v takýchto problematických situáciách správa. Ak nie je schopný, či nedajbože ochotný čeliť rôznym predstavám svojej rodiny, je riziko, že sa vám trebárs svokra po svadbe nanominuje domov a bude určovať (a hádať sa s tebou, nie manželom), ako sa správne vedie domácnosť...

zuzu11166
25. máj 2026
@anonym_e5bbc4

@anonym_4d8115 nič v zlom, ale nie je to to trápne? Aby mi v 30tke platili svadbu rodicia???

@anonym_e5bbc4 za mna ani nie
Vsrtko zavisí od vztahov.zrejme velmi dobre vsetci spolu vychadzaju,kedze autorka pise,ze to vyslovene oni CHCÚ platit.asi teda na to majú a svoje " deti" lubia a chcu to proste pre nich urobit.ja tomu rozumiem,lebo tiez som mala taku mamku,a otca este aj mam,ze ona to vnimala ako "povinnost"rodica.bez ohladu na vek. Tiez by som nemala problem si nasetrit na to sama,ale ona proste taka bola a nedala by si to vyhovorit.
No my sme mali medzi sebou vynikajuce vztahy.

anonym_9f372c
25. máj 2026

@anonym_autor rozhodovala som ja a muž každý aj rodina mohli dať navrha a mi sme sa rozhodli sami či áno alebo nie .
Naprikald ja som povedľa na rovinu aké šaty svadobné chceme atď ako majú vyzerať svokro pozerala na internete našiel niejake pýtal sa či sa mi páčia ja že áno tak sme dohodli skúšanie svokro svokra aj dcéra išli somnou aj sme ich kúpili .
Ale napríklad ja som im na rovinu povedľa že koláče a tortu si zariadim sama tam kde som chcela ja. Niejak sme sa vždy dohodou aj keď mi sme sa o priestore nehádali skôr sme mali problém z výzdoba kostola , a sali a zo šatami pre dcéru, a najväčší problém bol za mňa alkohol ja som ho veľmi na svadbe nechcela .

dory11
Autor odpoveď zmazal
anonym_9f372c
25. máj 2026
@anonym_9f372c

@anonym_autor rozhodovala som ja a muž každý aj rodina mohli dať navrha a mi sme sa rozhodli sami či áno alebo nie .
Naprikald ja som povedľa na rovinu aké šaty svadobné chceme atď ako majú vyzerať svokro pozerala na internete našiel niejake pýtal sa či sa mi páčia ja že áno tak sme dohodli skúšanie svokro svokra aj dcéra išli somnou aj sme ich kúpili .
Ale napríklad ja som im na rovinu povedľa že koláče a tortu si zariadim sama tam kde som chcela ja. Niejak sme sa vždy dohodou aj keď mi sme sa o priestore nehádali skôr sme mali problém z výzdoba kostola , a sali a zo šatami pre dcéru, a najväčší problém bol za mňa alkohol ja som ho veľmi na svadbe nechcela .

@anonym_9f372c plus som nechcela pozvať svojích rodičov to bol problém asi druhý najväčší aj tak som si urobila po svojom

cimage
26. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_0f432d A rodičia to zvládli? Lebo moja mama všetko prežíva až extrémne, možno by ma aj vydedila 🙂

@anonym_autor prezije neboj sa. My sme sa tiez brali len so svedkami. Boli sme v zahranici a hned bola aj svadobna cesta. S rodinou sme mali grilovacku a vsetci boli spoko, ze nemusia riesit saty, vlasy, make up. Vobec som sa nepozastavovala nad tym, ze co povie teta z 20kolena, ktoru som videla ako male dieta. Alebo co povie bratranec, ktoremu som bola na svadbe a patrilo by sa ho pozvat. Tvoja svadba, neries ostatnych, neda sa kazdemu vyhoviet. Ja by som si zas zopakovala nasu svadbu, nic by som nemenila. Dokonca aj moja 80r babka bola spokojna a ochkala nad fotkami.

Strana
z2