Ako zvládnuť konflikt pri plánovaní svadby?
Dobrý deň, plánujeme svadbu a už teraz sa hádame s partnerom aj rodinou kvôli detailom, kto príde, kde to bude a koľko to má stáť. Mala to byť pekná udalosť, ale zatiaľ je to len stres. Ako ste zvládli tlak okolia pri organizovaní svadby? Už som bola v stave, že svadbu zrušíme, alebo ju spravíme len o dvoch svedkoch :-/
@anonym_autor nikomu som nič nevesala na nos, všetko som si riešila ja a môj snúbenec. Len dve kamosky boli so mnou vyberať šaty
Rodina, priatelia a príbuzní dostali len oznámenia a pozvánku k stolu.
Už nebolo čo riešiť
Nechapem tieto konikovske nareky, ze cela rodina sa rozhada kvoli svadbe. He??? To vam akoze niekto rozkazuje, kde to ma byt a koho mate pozvat?
Ja som sa pre toto naozaj osvadbila o dvoch svedkoch. Len som sa zasnubila a zacala mierny rozhovor o mojich predstavach a uz sa isli supy bomby “toto nemozes, ako by to vyzeralo, patri sa ti”. Dovidenia, my dvaja, obed, vsetci casom predychali a manzelstvo mame stastne aj bez cepcenia a neviem coho. Urobila by som to tak zasa.
Ja som sa pre toto naozaj osvadbila o dvoch svedkoch. Len som sa zasnubila a zacala mierny rozhovor o mojich predstavach a uz sa isli supy bomby “toto nemozes, ako by to vyzeralo, patri sa ti”. Dovidenia, my dvaja, obed, vsetci casom predychali a manzelstvo mame stastne aj bez cepcenia a neviem coho. Urobila by som to tak zasa.
@anonym_0f432d Takto sa to robi, do psej matere😄 Autorka nech si berie priklad. Lebo v skutocnosti to nikoho nezaujima, to len babicky a teticky sa nudia cele dni a planovanie a kafranie do svadby im aspon na chvilu spestri ich nudny zivot.
@anonym_autor ideš si brať partnera alebo každého z rodiny? Keď sa im nepáči môžu si spraviť vlastnú svadbu a vy si urobte ako chcete vy dvaja.
@anonym_0f432d A rodičia to zvládli? Lebo moja mama všetko prežíva až extrémne, možno by ma aj vydedila 🙂
@anonym_autor podľa mňa je podstatne, kto to financuje… ten ma potom aj určite právo rozhodovať. Čiže ak si to platíte sami, rodičom by som povedala, že su hostia ako každý iný… iné právomoci nemajú. Ak to ale platia rodičia, bolo by na mieste robiť z tvojej strany kompromisy…
@anonym_0f432d A rodičia to zvládli? Lebo moja mama všetko prežíva až extrémne, možno by ma aj vydedila 🙂
@anonym_autor aj moji rodičia to prežili...a teraz prežili že dcéra žije s priateľom, majú dcéru a bez svadby... pochopili, že prvoradé je zdravie, šťastie, pohoda
@anonym_autor zvladli. Ale vedeli teda ze sa berieme takto, vopred. Frflali ale zvladli 🤣 mozes si vybrat za co sa pohadate.
@anonym_autor rodičom sme o svadbe povedali až keď sme mali vybavené základne veci - rezervovanú sálu, kostol, hudbu, kameru, tým pádom sme mali už termín. Povedali sme im, že akú kapacitu má sála, koľko hostí môžeme pozvať z každej strany, aby to bolo spravodlivé, lebo obaja máme veľkú rodinu. Do ostatných vecí sa nám nikto nestaral.
@anonym_autor nič som s nikým nekonzultovala, robila som si podľa seba. Jediné do čoho sa “montovala” rodina boli koláče a výslužky (na môj podnet). A muž prišiel tiež len na hotové 🤣 len mi dal zoznam hostí, ktorých tam chce. Pozvánky som posielala všetkým poštou. Na svadbu do dnes svadobčania spomínajú ako na jednu z naj, kde boli 🙂.
keby som to teraz nevidela v priamom prenoste, ako si niekto proste rozkaze ze bude toto a hento a bodka, tak by som sa tiez pousmiala. zaroven ten clovek vyhlasi, "ved vsak zorganizuju si to sami ako chcu", rovnako komentar ku vsetkemu, k cene siat, na co su neveste take a onake.. a ceresnicka = na co taka svadba, ved ani v kostole sa nebudu brat. TREBA jednoznacne vynechat rodinu z planov. Vyberte si miesto, stanovte si rozpocet, vyberte si kolko ludi chcete a napracte do toho koho treba... a naozaj, ak budu orbit hunbuk, treba si spravit svadbu o svedkoch, vypadnut na mesiac za usetrene peniaze na dovolenku.
@anonym_autor tak by ta vydedila, nastastie to ani nie je take lahke.. tiez mame dokonca pary v rodine, dva, ktore mali TAJNU svadbu, az potom sa dozvedeli vsetci. Nechcelo sa im riesit cirkusy
@anonym_autor nezavidim dnesnym parom. My sme to pred 30 rokmi mali jednoduche, akurat sme skoncili VS. Rodicia nam vsetko zaplatili, zariadili. Ja som si vybrala saty, s muzom obrucky, piesen na prvy tanec, objednali sme si v hoteli noclah a maximalne sme si to uzili. 😃
A na svadbe bolo 150 ludi, klasicka vychodnarska.
@anonym_autor boli to stresy, ale vsetko sme si vybavovali sami...salu, menu a pod. Moji rodicia do toho nekecali, ziadne konflitky. Kvoli svadbe sme sa nikdy nepohadali s manzelom ked sme boli spolu, po telefone sa niekedy podarilo. Moj na detailoch nelipne, takze to som riesila ja. Pre mna to bol krasny den.
@anonym_autor ahoj nas caka tento rok svadba tiez, rodicia nam svadbu platia aj ked mame pomaly 30 ale teda isli sme dotoho s tym ze si to zaplatíme, ale teda oni boli zato ze oni to zaplatit chcu… tak sme im vďační a snažíme sa hladat kompromis lebo tym,ze to platia maju aj nejake priania ako napr ja som vysluzky nechcela mamina ano tak si ona ich aj rozdá, spravi : ) ak niečo vyberám tak ked mam chut tak sa jej opytam alebo svokry čo si o tom myslia aby mali pocit ze su zapájané ale vyberieme si my s partnerom kludne aj ine : ) ale napr vino som nechala čisto na nich ja nepijem a oni si spravia spolu vylet moji rodicia a svokrovci tak maju to 2v1 ale keby si to platíme sami tak asi si tiez vybavim vsetko sama 🙂
@anonym_autor nikdy som s rodinou nic neriesila
Ja som si zaplatila svoje partner svoje , kazdy si pozval koho chcel kedze sme to platili my
Rodina si len prisla na svadbu ako hostia, dovidenia
Hned na zaciatku som stanovila hranice dost jasne a ktokolkvek mal nejaku poznamku absolutne som ju nevnimala , jednym uchom dni druhym von
Ak sa niekomu nepacilo- stacilo dat vediet, ze na svadbu nepride aby som odhlasila jedlo
@anonym_autor ahoj nas caka tento rok svadba tiez, rodicia nam svadbu platia aj ked mame pomaly 30 ale teda isli sme dotoho s tym ze si to zaplatíme, ale teda oni boli zato ze oni to zaplatit chcu… tak sme im vďační a snažíme sa hladat kompromis lebo tym,ze to platia maju aj nejake priania ako napr ja som vysluzky nechcela mamina ano tak si ona ich aj rozdá, spravi : ) ak niečo vyberám tak ked mam chut tak sa jej opytam alebo svokry čo si o tom myslia aby mali pocit ze su zapájané ale vyberieme si my s partnerom kludne aj ine : ) ale napr vino som nechala čisto na nich ja nepijem a oni si spravia spolu vylet moji rodicia a svokrovci tak maju to 2v1 ale keby si to platíme sami tak asi si tiez vybavim vsetko sama 🙂
@anonym_4d8115 nič v zlom, ale nie je to to trápne? Aby mi v 30tke platili svadbu rodicia???
@anonym_4d8115 nič v zlom, ale nie je to to trápne? Aby mi v 30tke platili svadbu rodicia???
@anonym_e5bbc4 aj my ideme na svadbu synovcovi. Obaja pracujú, zarábajú a všetko si vybavujú sami. Švagor hucal že zaplatí 💪, tak som ho usadila že nech mladých nechá a € im dajú ako svadobný dar. Možno časť pred zvyšok po svadbe
@anonym_e5bbc4 To maju paku na to, aby mohli rozhodovat o kazdom prde a ked sa snubenci vzburia, tak povedia, ze to platia oni a bude podla nich. Nuz, ked to niekemu nevadi🤷♀️...mne by vadilo. Citila by som sa ako nesvojpravna. A najlepsie na tom je, ze svadbou to nekonci. Takito rodicia potom kafraju do vybera mien deti, do vychovy, atd. Good luck😃
@anonym_e5bbc4 To maju paku na to, aby mohli rozhodovat o kazdom prde a ked sa snubenci vzburia, tak povedia, ze to platia oni a bude podla nich. Nuz, ked to niekemu nevadi🤷♀️...mne by vadilo. Citila by som sa ako nesvojpravna. A najlepsie na tom je, ze svadbou to nekonci. Takito rodicia potom kafraju do vybera mien deti, do vychovy, atd. Good luck😃
@anonym_ebe2ab ešteže nám to nevadí : ) a radi ich pomoc vo všetkom prijmeme a aj finančnú keďže máme rodičov ktorý nejdú od výplaty k výplate a majú čo rozdávať jak oni povedia komu dajú keď nie svojmu dieťaťu : ) a vzťahy máme pekné bodaj by také mala väčšina : )
@anonym_e5bbc4 neviem pre nás nie… kúpili mi aj byt aj to mi malo byt trápne? Tak každý mame inú rodinu… naši majú z čoho dávať, svokrovci tiež a chcú… tak nám dajú s veľkou radosťou, ak raz budem mať deti tak jasné že im veľmi rada finančne pomôžem aj ja vo všetkom… ale nech každý robí ako uzná za vhodne a načo má : )
@anonym_ebe2ab tak tak....
@anonym_ebe2ab ešteže nám to nevadí : ) a radi ich pomoc vo všetkom prijmeme a aj finančnú keďže máme rodičov ktorý nejdú od výplaty k výplate a majú čo rozdávať jak oni povedia komu dajú keď nie svojmu dieťaťu : ) a vzťahy máme pekné bodaj by také mala väčšina : )
@anonym_4d8115 ono tie peniaze ti môžu pokojne dat potom ako svadobný dar. Ide o to konečne presiahnuť pupocnu šnúru a dokázať si niečo zaplatiť aj sam. Ci aj dovolenou ti budu platiť, lebo ty žiješ od výplaty k výplate a oni nie?
pokiaľ si to platíte vy tak by som s rodinou počet hostí ani neriešila je to na vás... nepozývala som ľudí kt. ma roky nevideli a ani sa nenavštevujeme... pokiaľ rodičia platia svadbu tak trocha do toho môžu hovoriť 😀
@anonym_e5bbc4 neviem pre nás nie… kúpili mi aj byt aj to mi malo byt trápne? Tak každý mame inú rodinu… naši majú z čoho dávať, svokrovci tiež a chcú… tak nám dajú s veľkou radosťou, ak raz budem mať deti tak jasné že im veľmi rada finančne pomôžem aj ja vo všetkom… ale nech každý robí ako uzná za vhodne a načo má : )
@anonym_4d8115 tak potom sa nediv, ze ti/vám svokrovci/rodicia komamduju a riadia život. A ano, aj naši majú a pomáhajú, ale drvivú väčšinu veci si platíme sami, keď tak nech dajú vnucatam.
@anonym_4d8115 ono tie peniaze ti môžu pokojne dat potom ako svadobný dar. Ide o to konečne presiahnuť pupocnu šnúru a dokázať si niečo zaplatiť aj sam. Ci aj dovolenou ti budu platiť, lebo ty žiješ od výplaty k výplate a oni nie?
@anonym_e5bbc4 ale ja nikde nepíšem že žijeme od výplaty k výplate 😀 tým v akých podmienkach sme vyrastali boli na nás a naše vzdelanie kladené vysoké nároky… my zarábame veľmi pekne, nemali by sme problém si svadbu sami platiť : ) prečo sa tu snažís stále niečo svoje presadiť ? Sak sa snaž aj ty aby si vedela deťom raz aj ty toľko dať… a keď nechceš nedaj šak nie je pravidlo čo kto musí chce dat… Slečna sa pýtala tak som jej povedala ako to máme my : ) keby spustí lavínu to že nás rodicia finančne podporujú tak ani nenapíšem to keby vedia čo všetko nám dali tak vás asi šľak trafí… proste o peniaze nemáme núdzu ani my ani rodičia… dovolenky, energie a svoje záľuby si všetko platíme sami…byt som dostala ako dar po vysokej škole, len proste majú toho naši rodičia dosť a veľmi radi nám dávajú aj po finančnej stránke ak raz budeme mať deti tak určite budú dávať už im… a ano máme to o to v živote jednoduchšie lebo sme nemuseli brat hypotéky na nehnuteľnosti … a áno máme aj pekne vzťahy.. netreba sa tu doťahovať si myslím… proste my to máme takto
@anonym_e5bbc4 ale ja nikde nepíšem že žijeme od výplaty k výplate 😀 tým v akých podmienkach sme vyrastali boli na nás a naše vzdelanie kladené vysoké nároky… my zarábame veľmi pekne, nemali by sme problém si svadbu sami platiť : ) prečo sa tu snažís stále niečo svoje presadiť ? Sak sa snaž aj ty aby si vedela deťom raz aj ty toľko dať… a keď nechceš nedaj šak nie je pravidlo čo kto musí chce dat… Slečna sa pýtala tak som jej povedala ako to máme my : ) keby spustí lavínu to že nás rodicia finančne podporujú tak ani nenapíšem to keby vedia čo všetko nám dali tak vás asi šľak trafí… proste o peniaze nemáme núdzu ani my ani rodičia… dovolenky, energie a svoje záľuby si všetko platíme sami…byt som dostala ako dar po vysokej škole, len proste majú toho naši rodičia dosť a veľmi radi nám dávajú aj po finančnej stránke ak raz budeme mať deti tak určite budú dávať už im… a ano máme to o to v živote jednoduchšie lebo sme nemuseli brat hypotéky na nehnuteľnosti … a áno máme aj pekne vzťahy.. netreba sa tu doťahovať si myslím… proste my to máme takto
@anonym_4d8115 uľavila si si? Pochválila si sa? Tak pekný den

@anonym_autor nerieš to s rodinou ale s partnerom, je to tvoja svadba za tvoje peniaze. Prečo by sa do toho mali montovať vaši? Nám platili naši Tortu a candy bar, to vyberala mama, svokrovci nám zaplatili svadobnú cestu. Mama mi pomohla s výberom šiat a tam to haslo. Nechápem