icon

Čakanie na zásnuby

Včera o 21:33

ahojte. damy, za ako dlho Vas partner poziadal o ruku? sme mlady par (ja 25 a on 28) a sme spolu 4 roky. mame spolu kupenu nehnutelnost pol roka. o teme svadba sme sa uz viac krat bavili a ze “niekddy bude urcite” avsak stale nic. su 4 roky dlho/kratko? celkom som z toho frustrovana lebo sa uz citim na to. dakujem!

Strana
z3
anonym_a17027
Dnes o 10:43

tak nič moc teda, nezávidím túto situáciu. ale uvažovala by som nad rozchodom pokým s nim nemáš deti, lebo potom budeš oveľa ťažšie utekať od muža, ktorý si ta neváži.

natalka13
Dnes o 10:44

Poziadanie som neocakavala, normalne sme sa bavili ze sa vezmeme, boli sme po papiere na urad vyplnili dohodli termin a o 6t sa vzali a tahame to 35rokov. Nepotrpime si na oficiality a saskarne.

viktoriaandrascik
Dnes o 10:52

Ja som vedela že môj nie je romantik, ale priebežne sme sa bavili o tom že svadba bude. Jedného pekného večera som mu proste poslala link na snubák ktorý sa mi páčil a bolo. Kúpil prsteň, dostala som ho síce doma pri telke ale lepšie ako drôtom do oka 😂 postupne sme sa doholi kedy, kde a ako a bolo... Nie každy chlap dokáže zorganizovať velkolepé zásnuby ale myslím že sú vo vzťahu dôležitejšie veci. Skús ho trošku nakopnúť.

anshelia
Dnes o 10:52

My sme sa pri bežných rozhovoroch bavili ako budúcnosti kto si to ako predstavuje a o svadbe. Raz sme sa dohodli, že ok ideme vybavovať svadbu a počas príprav ma teda ešte požiadal o ruku (asi mu to niekto povedal že to treba) 😂 svadba bola 2 roky od zoznámenia a manželia sme 14 rokov, 2 deti, dom

vroni
Dnes o 10:56

V živote som nebola zasnúbená a keby mi chlap dal "drž hubu prsteň" (teda, ze zasnubime sa ale svadba v nedohľadne), môže ísť aj s prsteňom na smetisko dejín. My sme sa brali po ôsmych rokoch a so šesťročným dieťaťom, ale ja som ešte vo vzťahu riešila svoj rozvod, takže my sme to poradie "správnosti" dosť silno prehádzali.

minenkaa
Dnes o 10:57
@anonym_4d7a1d

@minenkaa lebo dúfajú, že po nich bude na rade svadba. No v dnešnej dobe veľa mužov kúpi prsteň, nech je chvíľu s rečami o svadbe kľud a užívajú si výhody, ako keby boli manželmi, no niekedy sa to pretiahne na roky a potom vyjde najavo, že vlastne ani svadbu nechceli

@anonym_4d7a1d myslim,prečo to samé neorganizujú

anonym_4d7a1d
Dnes o 11:59
@minenkaa

@anonym_4d7a1d myslim,prečo to samé neorganizujú

@minenkaa to neviem, ale ja by som to sama tiež neorganizovala. Ak by sa partner nevedel rozhúpať a ja by som svadbu chcela, tak by som sa na zásnuby vykašľala a priamo by som sa ho spýtala, či má potrebu sa v našom vzťahu posunúť ďalej a podľa toho by som sa zariadila. Ale určite by som muža do ničoho netlačila

minenkaa
Dnes o 12:05
@anonym_4d7a1d

@minenkaa to neviem, ale ja by som to sama tiež neorganizovala. Ak by sa partner nevedel rozhúpať a ja by som svadbu chcela, tak by som sa na zásnuby vykašľala a priamo by som sa ho spýtala, či má potrebu sa v našom vzťahu posunúť ďalej a podľa toho by som sa zariadila. Ale určite by som muža do ničoho netlačila

@anonym_4d7a1d kto píše o tlačení,ale čakať na to kým sa ten druhý opýta či budeme riešiť svadbu najbližšiu dobu ,je čo ,veď svadba je vlastne zmluva a je jedno kolibríky sa koná a treba sa k tomu postaviť ako ku všetkému v dospelosti

betulinka1
Dnes o 12:40
@viktoriaandrascik

Ja som vedela že môj nie je romantik, ale priebežne sme sa bavili o tom že svadba bude. Jedného pekného večera som mu proste poslala link na snubák ktorý sa mi páčil a bolo. Kúpil prsteň, dostala som ho síce doma pri telke ale lepšie ako drôtom do oka 😂 postupne sme sa doholi kedy, kde a ako a bolo... Nie každy chlap dokáže zorganizovať velkolepé zásnuby ale myslím že sú vo vzťahu dôležitejšie veci. Skús ho trošku nakopnúť.

@anonym_autor po 4 rokoch prvykrat zacal moj drahy s témou svadba ale ja som sa na to necitila, Cize som povedala počkajme. Potom som raz povedala, ze chcem svadbu v lete ako party. A sem tam mu ukazala, ze takyto prsten sa mi paci alebo nepaci. Ale u nas to bola po tych 4 rokoch otazka casu a mojho rozhodnutia, keby s tym nejako v hlave vysporiadam, ze chcem. Cize to bolo take prirodzene. Brali sme sa po 6 rokoch. Za mna to kludne sprav ako @viktoriaandrascik, posli mu nejake obrázky ake typy prsteňov sa ti pacia, povedz ako by si si predstavovala tu svadbu. Niekedy je to v pare proste tak, ze niekto sa boji ako ja, niekedy chlap potrebuje nakopnúť, niekedy zena, niekedy je to dohoda pome do toho.

anonym_548dc5
Dnes o 13:02

4 roky už začína byť prechodený vzťah … ale fúha. Niektoré ako tu píšete tak ja si neviem predstaviť po pol roku randenie sa zasnúbiť/brať to toho človeka nieje možné ešte ani len spoznať vo všetkých situáciách. Cca po 2 rokoch nám spadnú ružové okuliare a potom to hodnotím tak že buď alebo ..

terezka1947
Autor odpoveď zmazal
terezka1947
Dnes o 13:04

Poziadanie bolo po roku od prvého zoznámenia sa🙂....potom sme riešili svadbu....po svadbe spolocné bývanie 😉

terezka1947
Dnes o 13:06
@anonym_548dc5

4 roky už začína byť prechodený vzťah … ale fúha. Niektoré ako tu píšete tak ja si neviem predstaviť po pol roku randenie sa zasnúbiť/brať to toho človeka nieje možné ešte ani len spoznať vo všetkých situáciách. Cca po 2 rokoch nám spadnú ružové okuliare a potom to hodnotím tak že buď alebo ..

@anonym_548dc5 ....zrelí ľudia už vedia,čo chcú....kto sa spoznať chce,spozná sa...kto nechce,nepomôžu ani desiatky rokov spoločného bývania...hlavne si netreba klamať a vidieť v druhom niečo,čo nie je....potom niekomu ružové okuliare nespadnu nikdy....a niekoho nespozname asi po 20r.

memma
Dnes o 13:32

@anonym_autor zásnuby po 1,5 roku. Svadba po 5. Medzi tým sme mali 2 deti

oli18
Dnes o 17:24
@xenia65

@anonym_autor My po 4 mesiacoch na Mikuláša prsteň, za ďalšie 4 mesiace svadba. Bude to 36 rokov. Stále spolu, stále dobre...🤪

@xenia65 skoro, ako my. Coskoro 46r 🙄

anonym_73c535
Dnes o 18:02
@anonym_autor

@elz1920 netusim, asi je nejaky spomaleny😅 vsetci sa ma na to pytaju kedy bude svadba….

@anonym_autor Tak ho požiadal Ty, aspoň budeš vedieť na čom si

anonym_498262
Dnes o 18:50

@anonym_autor ste mladí ľudia n

anonym_498262
Dnes o 18:52

@anonym_autor nevidím mu do hlavy, ale možno sa nechce zenit.Ja by som zase nekupovala nehnuteľnosť bez svadby.Mne sa zdáte ešte príliš mladí😂ja som nikdy nečakala prsteň a dostala som ho 2x to je väčší trapas, lebo som to na rodinu necitila

princezna_bosorka
Dnes o 20:01

@anonym_autor 8 mesiacov. 4 roky su podla mna eeeextremne dlho (osobitne, ked mate spolocnu nehnutelnost). Spytaj sa ho priamo (sadla by som si k tomu s kalendarom v ruke v style - svadba buduci rok kedy? na jar? v lete?) a ked sa zacne zase vykrucat, chod od neho, zavadza ta (nevie, co chce alebo ta cielene klame).

princezna_bosorka
Dnes o 20:04
@anonym_548dc5

@anonym_548dc5 moj manzel to vzal racionalne - zasnubami po 8 mes vztahu si overil, ci to myslim vazne, tesne po zasnubsch sme zacali spolu byvat, svadba bola po 1,5 od zasnub. ps: potom sa priznal, ze zasnuby bral tak cvicne - prsten nebol drahy a zasnuby sa bez vacsich problemkv daju zrusit 😜🙈😜

Strana
z3