Čakanie na zásnuby
ahojte. damy, za ako dlho Vas partner poziadal o ruku? sme mlady par (ja 25 a on 28) a sme spolu 4 roky. mame spolu kupenu nehnutelnost pol roka. o teme svadba sme sa uz viac krat bavili a ze “niekddy bude urcite” avsak stale nic. su 4 roky dlho/kratko? celkom som z toho frustrovana lebo sa uz citim na to. dakujem!
Poziadanie som neocakavala, normalne sme sa bavili ze sa vezmeme, boli sme po papiere na urad vyplnili dohodli termin a o 6t sa vzali a tahame to 35rokov. Nepotrpime si na oficiality a saskarne.
Ja som vedela že môj nie je romantik, ale priebežne sme sa bavili o tom že svadba bude. Jedného pekného večera som mu proste poslala link na snubák ktorý sa mi páčil a bolo. Kúpil prsteň, dostala som ho síce doma pri telke ale lepšie ako drôtom do oka 😂 postupne sme sa doholi kedy, kde a ako a bolo... Nie každy chlap dokáže zorganizovať velkolepé zásnuby ale myslím že sú vo vzťahu dôležitejšie veci. Skús ho trošku nakopnúť.
My sme sa pri bežných rozhovoroch bavili ako budúcnosti kto si to ako predstavuje a o svadbe. Raz sme sa dohodli, že ok ideme vybavovať svadbu a počas príprav ma teda ešte požiadal o ruku (asi mu to niekto povedal že to treba) 😂 svadba bola 2 roky od zoznámenia a manželia sme 14 rokov, 2 deti, dom
V živote som nebola zasnúbená a keby mi chlap dal "drž hubu prsteň" (teda, ze zasnubime sa ale svadba v nedohľadne), môže ísť aj s prsteňom na smetisko dejín. My sme sa brali po ôsmych rokoch a so šesťročným dieťaťom, ale ja som ešte vo vzťahu riešila svoj rozvod, takže my sme to poradie "správnosti" dosť silno prehádzali.
@minenkaa lebo dúfajú, že po nich bude na rade svadba. No v dnešnej dobe veľa mužov kúpi prsteň, nech je chvíľu s rečami o svadbe kľud a užívajú si výhody, ako keby boli manželmi, no niekedy sa to pretiahne na roky a potom vyjde najavo, že vlastne ani svadbu nechceli
@anonym_4d7a1d myslim,prečo to samé neorganizujú
@anonym_4d7a1d myslim,prečo to samé neorganizujú
@minenkaa to neviem, ale ja by som to sama tiež neorganizovala. Ak by sa partner nevedel rozhúpať a ja by som svadbu chcela, tak by som sa na zásnuby vykašľala a priamo by som sa ho spýtala, či má potrebu sa v našom vzťahu posunúť ďalej a podľa toho by som sa zariadila. Ale určite by som muža do ničoho netlačila
@minenkaa to neviem, ale ja by som to sama tiež neorganizovala. Ak by sa partner nevedel rozhúpať a ja by som svadbu chcela, tak by som sa na zásnuby vykašľala a priamo by som sa ho spýtala, či má potrebu sa v našom vzťahu posunúť ďalej a podľa toho by som sa zariadila. Ale určite by som muža do ničoho netlačila
@anonym_4d7a1d kto píše o tlačení,ale čakať na to kým sa ten druhý opýta či budeme riešiť svadbu najbližšiu dobu ,je čo ,veď svadba je vlastne zmluva a je jedno kolibríky sa koná a treba sa k tomu postaviť ako ku všetkému v dospelosti
Ja som vedela že môj nie je romantik, ale priebežne sme sa bavili o tom že svadba bude. Jedného pekného večera som mu proste poslala link na snubák ktorý sa mi páčil a bolo. Kúpil prsteň, dostala som ho síce doma pri telke ale lepšie ako drôtom do oka 😂 postupne sme sa doholi kedy, kde a ako a bolo... Nie každy chlap dokáže zorganizovať velkolepé zásnuby ale myslím že sú vo vzťahu dôležitejšie veci. Skús ho trošku nakopnúť.
@anonym_autor po 4 rokoch prvykrat zacal moj drahy s témou svadba ale ja som sa na to necitila, Cize som povedala počkajme. Potom som raz povedala, ze chcem svadbu v lete ako party. A sem tam mu ukazala, ze takyto prsten sa mi paci alebo nepaci. Ale u nas to bola po tych 4 rokoch otazka casu a mojho rozhodnutia, keby s tym nejako v hlave vysporiadam, ze chcem. Cize to bolo take prirodzene. Brali sme sa po 6 rokoch. Za mna to kludne sprav ako @viktoriaandrascik, posli mu nejake obrázky ake typy prsteňov sa ti pacia, povedz ako by si si predstavovala tu svadbu. Niekedy je to v pare proste tak, ze niekto sa boji ako ja, niekedy chlap potrebuje nakopnúť, niekedy zena, niekedy je to dohoda pome do toho.
4 roky už začína byť prechodený vzťah … ale fúha. Niektoré ako tu píšete tak ja si neviem predstaviť po pol roku randenie sa zasnúbiť/brať to toho človeka nieje možné ešte ani len spoznať vo všetkých situáciách. Cca po 2 rokoch nám spadnú ružové okuliare a potom to hodnotím tak že buď alebo ..
Poziadanie bolo po roku od prvého zoznámenia sa🙂....potom sme riešili svadbu....po svadbe spolocné bývanie 😉
4 roky už začína byť prechodený vzťah … ale fúha. Niektoré ako tu píšete tak ja si neviem predstaviť po pol roku randenie sa zasnúbiť/brať to toho človeka nieje možné ešte ani len spoznať vo všetkých situáciách. Cca po 2 rokoch nám spadnú ružové okuliare a potom to hodnotím tak že buď alebo ..
@anonym_548dc5 ....zrelí ľudia už vedia,čo chcú....kto sa spoznať chce,spozná sa...kto nechce,nepomôžu ani desiatky rokov spoločného bývania...hlavne si netreba klamať a vidieť v druhom niečo,čo nie je....potom niekomu ružové okuliare nespadnu nikdy....a niekoho nespozname asi po 20r.
@anonym_autor zásnuby po 1,5 roku. Svadba po 5. Medzi tým sme mali 2 deti
@elz1920 netusim, asi je nejaky spomaleny😅 vsetci sa ma na to pytaju kedy bude svadba….
@anonym_autor Tak ho požiadal Ty, aspoň budeš vedieť na čom si

tak nič moc teda, nezávidím túto situáciu. ale uvažovala by som nad rozchodom pokým s nim nemáš deti, lebo potom budeš oveľa ťažšie utekať od muža, ktorý si ta neváži.