Hudba na malej svadbe: Reproduktor alebo DJ?
Ahojte 😉
Prišla som si sem po radu. Budem mať svadbu v auguste ale bez tradícii bez zvykov bez všetkých týchto veci. Ale poviem pravdu mam už šaty aj sálu aj pozvánky porozdavane výzdobu si robím sama :D ale akosi sa bojím ten strach prichádza. Prosím vás zienky ktoré ste mali tiež malé svadby alebo ste nemali klasickú svadbu ako ste riešili hudbu ?
Lámem si nad tým hlavu čo z budbou. My sme chceli len na reprák a budeme si púšťať čo chceme ale mam v hlave škriatka ktorý mi vraví že to nebude dobre a že treba mať niekoho kto tie pesničky bude púšťať :D a podobne
Samozrejme ak by sme mali DJ alebo kapelu tak by som to neriešila ale keďže nás bude 30 ľudí nieje to klasická svadba tak sme si vybrali variantu reprák. Len kus mam obavy z toho. Tie z vás ktoré ste mali tiež reprák na svadbe boli všetko v pohode ? Mal vám kto prepínať pesničky ?
Ide mi hlavne o to aby sa tam ľudia bavili zabavili sa. Na klasických svadbách je o to postarané. Ale keďže my to tak mať nebudeme tak preto sa pýtam 🙂
Ja už mam taký stres :D budem rada za každú radu ďakujem 🙂
My sme mali "DJa" aj na malej svadbe bez nejakých tradicií, bola to proste len oslava, ale na hudbe a dobrom zvuku nám naozaj záležalo... playlist sa dá spraviť dopredu a pesničky neprepínať, ale nie vždy človek odhadne čo sa kedy bude hodiť a ako pôjde zábava... na rodinných oslavách to bežne riešime iba reprákom, ale to sa občas zvrtne, že každý si chce pustiť niečo a každú chvíľu sa prepína pesnička alebo naopak, stále niekto niekoho naháňa, že čo má pustiť... na svojej svadbe som naozaj nič takéto nechcela riešiť ja a už vôbec by som tým nechcela otravovať nikoho z hostí a robiť mu nejaké starosti, takže sme tam na to mali človeka
Mali sme dopredu dohodnuté kto to bude robiť... nie je to žiadny profi DJ, ale dobrý kamoš, ktorý sa o toto postaral... nespoliehala by som sa určite na to, že však niekto sa o to postará a vyrieši sa to za pochodu
@kaktusik77 mali sme DJ a super. Tiez sme premýšľali, ci dame len reprák a pripravime hudbu. Ale nakoniec to vyhral DJ. Za mna super rozhodnutie. Bolo nas 25 dospelych a potom prisli este 4 susedia. Tancovalo sa do konca.
Na poslednej svadbe - 15 ľudí sme mali požičaný taký lepší BT reprák a pesničky v mobile, obsluhoval kamarát ktorý si vopred pripravil čo chce púšťať a vedel aj pohotovo reagovať na pesničky na želanie.
My sme končili o 23:00, mali sme dohodnuté do 22:00 aj kvôli zdravotnému stavu ženícha, čakal na operáciu.
@kaktusik77 toto je zly napad, ze pustat. Zazila som taku svadbu, ze mali ludovku a ked mali oddych a potom po polnoci, len reprak a ze sa bude pustat a bolo to hrozne. Ludia sa nevedeli zabavit, lebo skoncila pesnicka a bolo ticho, nic. Potom zas dakoho daco napadlo a zase po pesnicke ticho, este ak by to mal na starosyi 1 clovek a kus vie, co robi, ale aj tak, ja pochybujem, ze nejaky host toto bude chciet riesit. Rozhodne DJ-ka, ktory to vie robit.
Nas bolo 30, hudbu sme si riesili sami, notebook reprak a playlist a kedykolvek si ktokolvek mohol pustit na zelanie. Za mňa super.
@kaktusik77 my sme mali 32 ľudí, svadba bez tradícii a rozhodli sme sa nakoniec pre DJ-a a bolo to super . Nemusela som nikomu dávať úlohu aby púšťal pesničky cez reprák. Nechcela som tým nikoho z hostí zaťažovať a nikto sa nemusel obťažovať, DJ už vedel čo mal robiť. Ja by som nechcela ten reprák. Keby nás bolo 10 tak možno, ale aj 30 ľudí je dosť a budete mať o starosť menej keď sa vám o hudbu postará DJ a on už bude vedieť čo zahrať aby ste sa bavili
Nas bolo 30, hudbu sme si riesili sami, notebook reprak a playlist a kedykolvek si ktokolvek mohol pustit na zelanie. Za mňa super.
@silesias tak si to aj my predstavujeme ale mam nejaké obavy z toho neviem prečo. Bojím sa že sa tak ľudia nezabavia poriadne neviem prečo si to myslím
@silesias tak si to aj my predstavujeme ale mam nejaké obavy z toho neviem prečo. Bojím sa že sa tak ľudia nezabavia poriadne neviem prečo si to myslím
@kaktusik77 no lebo je to hop alebo trop, môže to dopadnúť úplne v pohode a môže to dopadnúť aj nie až tak super.. keď sa sama seba pýtaš či bude mať kto púšťať tie pesničky, tak to zaváňa skôr tou druhou variantou...v prvom rade by ste mali pri takejto forme mali mať vy niečo nachystané a byť pripravení sa toho ujať, ak to bude viaznuť, aby neboli prestoje a ticho, v prípade, že sa to proste nerozbehne, nachystať playlist, do ktorého si ľudia prípadne môžu pridať čo im napadne, ale tiež to treba dobre nachystať, aby to omylom nevypínali, keď budú chcieť vyhľadať pesničku a podobne... netreba z toho zas robiť nejaký veľký stres, nejde o život, ale treba byť nachystaný proste.. vy si poznáte najlepšie hostí
@kaktusik77 pre mňa je hudba na takýchto "akciách" niečo, na čom sa neoplatí šetriť

7 Uzavreté podujatia (napr. súkromné oslavy, svadby, firemné akcie bez vstupného) nepodliehajú poplatkom SOZA. Ak je však podujatie verejné alebo sa koná v prenajatom priestore, uplatňujú sa podmienky podľa platného Sadzobníka SOZA.