icon

Išli by ste na svadbu bez detí?

4. sep 2025

Ahojte išli by ste na svadbu kde nie sú pozvané vaše deti len vy? S tým že dieťa mladomanželov bude jedine dieťa prítomné na svadbe?

Strana
z5
penelope2066
8. sep 2025

Ja by som dala možnosť voľby,kto chce nech si dieťa vezme a nie,že striktne bez detí.No ale je to ich svadba tak majú na to nárok a uz nech sa každý rozhodne či tam pôjde alebo nie.

milanemila
8. sep 2025

@anonym_autor ano nemala by som s tym najmensi problem, ak by som nemala novorodenca kt treba kazdu chvilku kojit. Nie kazdemu sa chce na svadbe riesit ako zabavit a “upratat” 20 alebo aj viac deti.
Kamoska mala 30 deti na svadbe, riesili kutik, animatorky, dokupovali sa aj detske stolicky, detske menu, omalovanky na stoloch a milion inych veci…svadba je o manzeloch, takze by som akceptovala to aku si svadbu praju a nie ist tam silou mocou odprezentovat svoje rozkosne deticky…

natalka13
8. sep 2025
@kaca222

@natalka13 s nami áno, užijeme si to aj s malým, sme rodina a radi trávime čas spolu. Celú noc tam teda nebývame dieťa/nedieťa 😀 ale ako som písala, absolutne rešpektujem keď chce niekto svadbu bez detí. Zamrzí nás to, ale kľudne malého necháme so starými rodičmi (od veku kedy to v pohode zvláda)

@kaca222 ja myslim na oslavy kde je vela ludi prevaha znamych aj obch.partnerov kde este nikdy a to rocne som na min.3-5tich nieje ziadne dieta.

kaca222
8. sep 2025
@natalka13

@kaca222 ja myslim na oslavy kde je vela ludi prevaha znamych aj obch.partnerov kde este nikdy a to rocne som na min.3-5tich nieje ziadne dieta.

@natalka13 aha, ja myslím rodinné oslavy

evkatk
8. sep 2025

Ísť s dieťaťom cca do 15 rokov na svadbu je nesmierne primitívne. Nie je to zábava pre deti. Ak tam prídu, je potrebné, aby celý čas sedeli ticho pri stole, neodchádzali od neho a nerušili tak svadobčanov, ktorí sa prišli zabaviť, mnohí po rokoch stretnutia porozprávať a nie trpieť vystrájanie cudzích detí. Tá svadba nie je pre ne. Ak chcú rodičia, aby sa aj oni zabavili, tak nech usporiadajú doma detskú party. Je vrcholne primitívne, ak malé deti odídu od stola, motajú sa medzi svadobčanmi a dokonca aj medzi tancujúcimi. Sú to tie najnevychovanejšie. Dieťa predsa si musí vedieť, že je na návšteve a na akejkoľvek návšteve je neslušné, aby sa tam voľne pohybovalo. Ak už je tam, musí sa správať ako ostatní dospelí a nekaziť svadbu svadobčanom. Patrí to k pravidlám slušnosti, ku ktorým treba deti viesť od malička. Bola som na viacerých svadbách, kde boli aj deti, svadobčania sa tvárili, že im nevadia, tancovali s nimi, atď. a po svadbe nešetrili nelichotivými poznámkami, že svadba by bola dobrá, ale deti ju pokazili. A mnohí to tak vnímajú. Predsa ak som sa rozhodla na svadbu ísť, tak som k deťom zabezpečila starých rodičov, no nepripustila som, aby moje deti niekomu svojou prítomnosťou pokazili svadbu aj keď boli na návštevách zvyknuté sa od stola nepohnúť. Ale v prítomnosti detí dospelí nemôžu hovoriť všetko. A tiež dieťa by nemalo byť prítomné tam, kde sa pije alkohol a nemalo by vidieť opitého človeka.

anonym_3ffddf
8. sep 2025
@natalka13

@natalka13 ? Chskym?

beronsche
8. sep 2025

@anonym_autor rozhodla by som sa podľa veku detí.

beronsche
8. sep 2025
@evkatk

Ísť s dieťaťom cca do 15 rokov na svadbu je nesmierne primitívne. Nie je to zábava pre deti. Ak tam prídu, je potrebné, aby celý čas sedeli ticho pri stole, neodchádzali od neho a nerušili tak svadobčanov, ktorí sa prišli zabaviť, mnohí po rokoch stretnutia porozprávať a nie trpieť vystrájanie cudzích detí. Tá svadba nie je pre ne. Ak chcú rodičia, aby sa aj oni zabavili, tak nech usporiadajú doma detskú party. Je vrcholne primitívne, ak malé deti odídu od stola, motajú sa medzi svadobčanmi a dokonca aj medzi tancujúcimi. Sú to tie najnevychovanejšie. Dieťa predsa si musí vedieť, že je na návšteve a na akejkoľvek návšteve je neslušné, aby sa tam voľne pohybovalo. Ak už je tam, musí sa správať ako ostatní dospelí a nekaziť svadbu svadobčanom. Patrí to k pravidlám slušnosti, ku ktorým treba deti viesť od malička. Bola som na viacerých svadbách, kde boli aj deti, svadobčania sa tvárili, že im nevadia, tancovali s nimi, atď. a po svadbe nešetrili nelichotivými poznámkami, že svadba by bola dobrá, ale deti ju pokazili. A mnohí to tak vnímajú. Predsa ak som sa rozhodla na svadbu ísť, tak som k deťom zabezpečila starých rodičov, no nepripustila som, aby moje deti niekomu svojou prítomnosťou pokazili svadbu aj keď boli na návštevách zvyknuté sa od stola nepohnúť. Ale v prítomnosti detí dospelí nemôžu hovoriť všetko. A tiež dieťa by nemalo byť prítomné tam, kde sa pije alkohol a nemalo by vidieť opitého človeka.

@evkatk .. ako recesia dobre..
Ak to myslíš vážne, tak....
"Je vrcholne primitívne, ak malé deti odídu od stola" 🤦🏼‍♀️
Primitívne je akurát tak si myslieť, že existuje jediné správne riešenie a presadzovať extrém. Ze pravidlá slušnosti ..

Na mojej super svadbe deti boli, mali vlastny stôl, tancovali, dokonca - omg odchádzali od stola. Koniec-koncov, boli to deti nám blízkych ľudí, podľa mňa na moju svadbu patrili.
Že to ma niekto iný inak, je v poriadku.
Ale vyhlasovať to za primitivizmus? Tu bude primitivizmus niečo iné..

tatinek94nr
8. sep 2025

@anonym_autor ano

daniela595
8. sep 2025
@evkatk

@evkatk ja len dufam ze s detmi nepracujes.

mariska1989
8. sep 2025

Vedia pre co tak chcu . Treba to rešpektovať . A áno šla by som aj bez deti .

tatinek94nr
8. sep 2025
@daniela595

@evkatk ja len dufam ze s detmi nepracujes.

@daniela595 @evkatk to je dalši pacient z Liečebni

6mia6
8. sep 2025
@bonboniera

@cacianka ja si pamatam aj na vyjadrenie ze svadba je HLAVNE zábava pre deti 😂

@bonboniera toto si pamätám aj ja. Mimochodom my sme mali svadbu bez deti. Najprv sa ludom nepozdávalo, neskôr si vsetci chvalili. Bavili sme sa všetci do rana, nikto neriešil odvoz pre deti alebo odchod kvôli detom

anonym_51815e
8. sep 2025

My sme kvoli priestorom a ubytovaniu mali svadbu bez deti, kto chcel prisiel a povedal ze to bola najlepsia svadba na akej boli, kto nesiel povedal potom ze lutuje ked videli ako sa vsetci bavili.

cacianka
8. sep 2025
@bonboniera

@cacianka ja si pamatam aj na vyjadrenie ze svadba je HLAVNE zábava pre deti 😂

@bonboniera pre deti je toľko možností zábavy, osláv, párty, vhodné podľa veku, na každom kroku sa dá zorganizovať, ale práve svadba byť musela !
inak sa v inej diskusii neskutočne ženy vytáčali, že PREČO si hnusná nevesta vôbec dovolila pozývať na svoju svadbu, ktorú si sama organizuje a sama platí komplet (teda samozrejme so ženíchom, prípadne s rodičmi) pozývať hostí bez detí ?!? v drvivej väčšine sa zavzdušňovali a hnusne urážali, že ich detičky budú mať traumy. úplne sa čudujem, ako v tejto diskusii je slušná diskusia a pochopenie.

evkatk
8. sep 2025

Prečo by som s nimi nemala pracovať. Predsa každý rodič vychováva deti tak, aby sa za ne nemusel hanbiť v cudzom prostredí a dieťa musí poznať mantinely správania sa, čo sa patrí a čo nie už od útleho veku. No niektorým rodičom je to jedno ako sa ich deti správajú, či je to na obtiaž iných. Dospelí však musia rešpektovať aj druhých a najmä svadobčanov, ktorí majú z pobehujúcich a kričiacich detí tak akurát pokazenú svadbu. A práve tí primitívni si to neuvedomujú. Niektorí rodičia vôbec nedbajú na slušnú výchovu svojich detí. Napr. to najzákladnejšie - nenaučia ich slušne sa zdraviť . Je úbohé, ak dieťa 4 - ročné sa starším a starým neznámym cudzím ľuďom zdraví ahoj a tyká im. Je to hlboké poníženie tej osoby nielen zo strany dieťaťa, ale aj rodičov, ktorí to pripustia. Tykanie detí dospelým je prípustné len u najbližších, inak je to urážka.Mnohé deti prichádzajú do školy a tykajú učiteľom, zdravia im ahoj a rodič je prekvapený, prečo ho na to upozorňujú. Prišlo nám zo súkromnej škôlky do školy dieťa, ktoré každému tykalo, vymýšľalo si na dospelých prezývky ako "ty ťuťko, ty riťka" a pod. Rodičia na upozornenie reagovali poznámkami, že ich dieťa obmedzovať nikto nebude, je to jeho voľba, že každému tyká, veď je mu každý seberovný a preto si môže každého nazývať takou prezývkou, ako to cíti. V Amerike každý každému tyká, prečo chceme u nás dodržiavať nejaké nedemokratické pravidlá u malých detí. A podobné názory majú mnohí. Keď to dieťa podrastie a nerešpektovanie nikoho plno využíva, potom sú rodičia zaskočení, kde sa urobila chyba. Asi tam, kde naučili deti robiť si čo chcú a nikoho nerešpektovať. A to isté na svadbách. Deti tam nerešpektujú nikoho, vybláznia sa do sýtosti a rodičia si myslia, že je to správne. Mali by si vypočuť k tomu komentáre svadobčanov.

Strana
z5