Mám sa zúčastniť svadby priateľovej kolegyne?
Priateľ bol pozvaný na svadbu svojej kolegyne. Ja som vraj pozvaná tiež. Ja ju ale nepoznám, jediný koho budem poznať bude môj priateľ ale on chce aby som išla s ním... Mám ísť alebo slušne odmietnuť? Taktiež neviem čo je vhodné priniesť, ak by som mala ísť
Ak ťa pozvali, choď. Pokiaľ ide o dar, nech sa priateľ spýtať v praci inych. Ci sa nezbierajú na spoločný dar napríklad.
Tak sú pozvaný ešte traja kolegovia a ja ako jeho partnerka. Príde mi to divné ísť na svadbu niekomu, koho som v živote nevidela. S partnerom spolu ešte nežijeme, preto sa pýtam čo doniesť ako dar. Máme sa zložiť dvaja finančne? Koľko sa cca očakáva? Alebo mám chcieť od neho nech zaplatí len on?
Tak sú pozvaný ešte traja kolegovia a ja ako jeho partnerka. Príde mi to divné ísť na svadbu niekomu, koho som v živote nevidela. S partnerom spolu ešte nežijeme, preto sa pýtam čo doniesť ako dar. Máme sa zložiť dvaja finančne? Koľko sa cca očakáva? Alebo mám chcieť od neho nech zaplatí len on?
@anonym_autor to je jedno ci s frajerom zijes alebo nie, je pozvany on, svojej kolegynu a kamoske, tak bude svadobny dar riesit on za vas. Aspon pre mna to je tak normalne, ked si "len" doprovod a ani nikoho nepoznaz... Ked chces skladaj sa, ale ja si teda neviem predstavit zeby to odo mna moj frajer chcel aby som prispievala niekdd na svadbu jeho kamosovi, ktoreho ani nepoznam.
koľko máš rokov? lebo toto mi príde že si veľmi mladučká..
keď ťa pozvali, máš dôvod neísť?
dary sa dávajú za vás spoločne. teda toto nech rieši frajer s kolegami…
@anonym_autor určite choď a na dar by som prispela rovným dielom ako kolegovia, ak sa budú skladať spoločne, alebo na polovicu s priateľom.Buď peniaze do obálky (spolu cca do 200€), alebo nejaký praktický darček (kvalitná kanvica, obliečky, luxusné deky na terasu a pod.)
Ja som tak bola na svadbe. Môjho manžela, vtedy ešte len priateľa, pozvala kamarátka na svadbu, nikoho som tam nepoznala iba jeho, všetko zabezpečil on, ja som sa o dar nestarala. Ja som si to užila a spoznala veľa ľudí z jeho vtedajšej partie kamarátov.
koľko máš rokov? lebo toto mi príde že si veľmi mladučká..
keď ťa pozvali, máš dôvod neísť?
dary sa dávajú za vás spoločne. teda toto nech rieši frajer s kolegami…
@biba_18 mám 21
@anonym_autor určite choď a na dar by som prispela rovným dielom ako kolegovia, ak sa budú skladať spoločne, alebo na polovicu s priateľom.Buď peniaze do obálky (spolu cca do 200€), alebo nejaký praktický darček (kvalitná kanvica, obliečky, luxusné deky na terasu a pod.)
@2691 ja som stále ešte študentka a nemôžem prispievať toľko čo možno budú oni. Nechcem však prísť s prázdnymi rukami tak ma to trapi
@anonym_autor a si pozvaná na obrad, na oficiálnu večeru s rodinou alebo na večernú zábavu pre kamarátov? Na obrad by som doniesla iba kyticu s blahoželanim. Na tie ďalšie pohľadnicu s finančným obvodom podľa toho kde sa to kona a koľko "prejes a prepijes". Svadby sú dnes drahé, ale nevesta nebude stratová, lebo väčšinu sa poskladá rodina.

Chod, no a? Ci mas problem spoznavat novych ludi? A este k tomu z komunity ci priatelov Tvojho frajera...? Nevidim dovod neist, ak nemas nejaky socialny problem sama so sebou 🙂
A nenosila by som takto prizvana ako partnerka nic, darcek by riesil frajer za nas ako za par 😃