Kedy je najvhodnejšia doba na svadbu?
Ahojte. Chcem sa poradit s tymi, ktore maju realnu skusenost. Prosim tie, ktore pridu len rypat a spekulovat, nech sa zdrzia.
Mame na vyber svadbu bud v 8.mesiaci tehotenstva, po roku od narodenia babatka alebo po troch rokoch. Co je najlepsie?
Vsetko ma svoje plusy aj minusy.
Momentalne som v 7.mesiaci a je mi super, ako od zaciatku tehotenstva. Po roku od narodenia mi to pride, ze nic ine by som nerobila, len bola pri malej a pride mi to celkom skoro, no a po 3rokoch mi to uz pride ako daleko.
Upozornujem, ze kazdy, kto tu zacne rypat a spekulovat a vymyslat si scenare, preco svadba nebola skor, tak bude vyhodeny z diskusie. To nie je totiz predmetom otazky. Dakujem
Pred narodenim dietata. V 8. mesiaci to teda nie je ideal, ale ked sa dieta narodi, uz to bude o niecom uplne inom. Odhliadnuc od toho, ze ked sa vezmete pred narodenim dietata, nemusite potom riesit pred porodom matriku a pod.
Po 3 rokoch. Aspon si vyskusate realne fungovanie rodiny a aj s dietatom, ked uz. Vydavat sa rychlo a preto, lebo som tehotna, je za mna najhorsi scenar. Velakrat to ani dobre nekonci. Ale tak vasa volba - a vobec to nemyslim ako rypanie, chcela si nazor 🤷
@anonym_autor po 3 rokoch teda. Nech to nieje cele o decku a co prave robi a kde je ale o vas dvoch a nech si to uzijete co najviac
Asi zalezi aj aku chces svatbu. Ak ti staci malicka svatba tak teraz. Ak chces velku so vsetkym tak v troch rokoch.
Ono tie 3 rocne dieti ale vedia byt najviac otravne, tak pozor. Tam je u niektorych take obdobie vzdoru, ze az. A to by som nechcela, aby mi tam 3 rocne dieta revalo. To uz radsej nech reve rocne, to este nevie poriadne chodit a chytit ho nie je take narocne 🙂
Asi zalezi aj aku chces svatbu. Ak ti staci malicka svatba tak teraz. Ak chces velku so vsetkym tak v troch rokoch.
@anonym_ce537c Svatba-svatobny? 🤔
Tiez som mala v osmom mesiaci. Bolo nas 15, len najblizsia rodina a svedkovia, vybavili sme za 2 tyzdne, zasnubeni sme boli uz dlhsie. Ale ja by som velku svadbu so vsetkymi zvykmi a predrazenymi vyzdobami nechcela ani po roku ani po troch 🤣
@anonym_autor ahoj , ja keby som bola tehotná v 7 mesiaci tak si určite zvolim , keď bude mať maličké 1 rok .. moja najlepšia kamarátka sa vydávala , keď bola v 6 mesiaci tehotenstva a poviem ti pravdu stále sedela lebo ju všetko bolelo . Čiže si tu svadbu moc neužila. Sesternica bola v 5 mesiaci tehotenstva . Celý svadobný deň bola riadne bledá, bolo jej zle , v kostole už sedela celú sobašnu sv. Omšu a nakoniec z vlastnej svadby odišla si ľahnúť o 22.00 a už neprišla .. Tento rok som bola na svadbách mojim ďalším 2 najlepším kamarátkam a oni už mali svadbu , keď ich dcérky mali 1 rôčik a parádne sa zabavili .. užili si celú svabdu .. detičky snimi tam boli do 8-10 hodiny večera a potom ich zobrali z najbližšej rodiny domov spinkať .. takže úplne paráda aj si riadne pochvaľovali aj mali krásne fotky svadobne s dcerkami.. a vôbec to neberte tak , že sa musíte celý deň venovať 1 ročnému bábätku .. my sme aj im povedali celých 12 mesiacov nonstop ste sa o nich starali tak nič sa nestane , keď sa vám vo váš svadobný deň postará niekto z najbližšej rodiny o bábätko .. proste osoba ktorá snim trávi čas , ktorej veríte a bábätko je zvyknuté na ňu .. že proste nech to neberú , že malé odložili na druhu koľaj alebo sú zlý rodičia .. proste nie .. verím , že sa rozhodnete čo najlepšie .. držím vám palce .. a nech si vašu svadbu užijete čo najviac ! ❤️
Ešte pred narodením dieťaťa. Malá svadba bez nejakej veselky. Ak máš potrebu urobiť väčšiu svadbu, teraz sa vezmite len na úrade a na nejaké výročie urob oslavu a urob veľkú svadbu.
@anonym_ce537c Svatba-svatobny? 🤔
@anonym_2c2a4d 😂 sorry, omyl
@anonym_autor ahoj , ja keby som bola tehotná v 7 mesiaci tak si určite zvolim , keď bude mať maličké 1 rok .. moja najlepšia kamarátka sa vydávala , keď bola v 6 mesiaci tehotenstva a poviem ti pravdu stále sedela lebo ju všetko bolelo . Čiže si tu svadbu moc neužila. Sesternica bola v 5 mesiaci tehotenstva . Celý svadobný deň bola riadne bledá, bolo jej zle , v kostole už sedela celú sobašnu sv. Omšu a nakoniec z vlastnej svadby odišla si ľahnúť o 22.00 a už neprišla .. Tento rok som bola na svadbách mojim ďalším 2 najlepším kamarátkam a oni už mali svadbu , keď ich dcérky mali 1 rôčik a parádne sa zabavili .. užili si celú svabdu .. detičky snimi tam boli do 8-10 hodiny večera a potom ich zobrali z najbližšej rodiny domov spinkať .. takže úplne paráda aj si riadne pochvaľovali aj mali krásne fotky svadobne s dcerkami.. a vôbec to neberte tak , že sa musíte celý deň venovať 1 ročnému bábätku .. my sme aj im povedali celých 12 mesiacov nonstop ste sa o nich starali tak nič sa nestane , keď sa vám vo váš svadobný deň postará niekto z najbližšej rodiny o bábätko .. proste osoba ktorá snim trávi čas , ktorej veríte a bábätko je zvyknuté na ňu .. že proste nech to neberú , že malé odložili na druhu koľaj alebo sú zlý rodičia .. proste nie .. verím , že sa rozhodnete čo najlepšie .. držím vám palce .. a nech si vašu svadbu užijete čo najviac ! ❤️
@anonym_f13113 super, dakujem pekne za pohlad na vec. Ako som pisala, ja mam bezproblemove tehotenstvo, ani raz mi nebolo zle, neboli ma chrbat, nie som vobec unavena, preto som uvazovala aj nad verziou to zbuchat teraz pred porodom. Ale o ten rol to teda celkom dava tiez zmysel
Z praktických dôvodov by som sa chcela vydať pred narodením dieťaťa.Mozno by mi vôbec nevadilo ani to,ak by sme mali malú komornú svadbu
Z praktických dôvodov by som sa chcela vydať pred narodením dieťaťa.Mozno by mi vôbec nevadilo ani to,ak by sme mali malú komornú svadbu
@anonym_f7bc0e mne by tiez nevadila komorna svadba, ale snubenec chce normalnu, jak ma byt. Ale itak dokopy to je 36hosti
@anonym_f13113 super, dakujem pekne za pohlad na vec. Ako som pisala, ja mam bezproblemove tehotenstvo, ani raz mi nebolo zle, neboli ma chrbat, nie som vobec unavena, preto som uvazovala aj nad verziou to zbuchat teraz pred porodom. Ale o ten rol to teda celkom dava tiez zmysel
@anonym_autor ja ti len poviem, ze nemozes odhadnut ci to s dietatom bude alebo nebude mozne. Napriklad moja ked mala rok, tak sa v noci budila kazdu hodinu a celkovo od narodenia velmi zle spala. Kebyze mi niekto vtedy povie ze mam robit svadbu tak mu poviem ze sa radsej ziadnu svadbu nikdy nechcem.
@anonym_autor vzhladom na to, ze mame doma aktualne 11 mesacnu, tak bud v 8 mesiaci tehotenstva alebo az ma dieta 3 roky. Ale zalezi od velkosti svadby, ak velku tak v 3 rokoch, ak male posedenie a obrad tak kludne teraz, to zvladnes a este si aj ako tak uzijes, s takym rocnim to je zväcsa behacka za dietatkom, alebo to dietko je na niekoho starosti, coz by som napriklad ja bola nervozna, ze mozno na cely den je mala u niekoho, mala by som myslienky len za nou ci je ok a ci to operka zvlada. Lebo predsa, ked mas velku svadbu, ako nevesta mas kopu inych povinnosti, ako behat za dietatkom. 😊
@anonym_autor ja by som sa vydala v roku dietata. Mne bolo inak tiez super a porodila som nakoniec v 7.mesiaci z nicoho nic
@anonym_autor ja som za svadbu pred narodením dieťaťa a ak sa cítiš dobre aj v 8 mesiaci, tak smelo do toho. My sme sa plánovali zobrať niekedy na jeseň tohto roku ale podarilo sa nám bábo tak sme sa vzali skôr. Ja som zase trvala na Tom že čím skôr lebo som nevedela ako sa budem cítiť v pokročilejšom štádiu tehotenstva, tak my sme sa brali asi keď som bola v polovici 4 mesiaca, menšiu svadbu sme mali a nevadilo by mi ani keby to bolo len na úrade s rodičmi a svedkami.
Ja ti odporúčam svadbu ešte pred narodením dieťaťa, potom budú iné starosti a toto aspoň budete mať za sebou ešte v kľude 🙂
@anonym_autor 3r ma vrtulu v zadku :D to fakt radsej s rocnym. Mam doma stvrrocnu, viem ,co pisen
@anonym_autor vzhladom na to, ze mame doma aktualne 11 mesacnu, tak bud v 8 mesiaci tehotenstva alebo az ma dieta 3 roky. Ale zalezi od velkosti svadby, ak velku tak v 3 rokoch, ak male posedenie a obrad tak kludne teraz, to zvladnes a este si aj ako tak uzijes, s takym rocnim to je zväcsa behacka za dietatkom, alebo to dietko je na niekoho starosti, coz by som napriklad ja bola nervozna, ze mozno na cely den je mala u niekoho, mala by som myslienky len za nou ci je ok a ci to operka zvlada. Lebo predsa, ked mas velku svadbu, ako nevesta mas kopu inych povinnosti, ako behat za dietatkom. 😊
@anonym_eacff8 jasne, chapem tvoj pohlad. Ja som v minulosti uz jednu svadbu mala, viem,co to obnasa a viem, ze pre mna planovanie a organizacia svadby bola velmi jednoducha a bezstarostna. Taktiez samotna svadba bola bez stresu a to nebola mala.
A vobec ma nestrasi myslienka dat dieta na jednu noc do opatery rodicom napriklad, to by ma vobec nestresovalo.
No uvidim teda, jak sa rozhodneme nakoniec, asi to nebude idealne ani teraz, ani o rok, ani o tri 😅
@anonym_f7bc0e mne by tiez nevadila komorna svadba, ale snubenec chce normalnu, jak ma byt. Ale itak dokopy to je 36hosti
@anonym_autor Nech vám to vyjde.Uzite si svadbu a následne príchod drobčeka 🍀🍀🍀
@anonym_autor Nech vám to vyjde.Uzite si svadbu a následne príchod drobčeka 🍀🍀🍀
@anonym_f7bc0e dakujem 💛
@anonym_autor Určite pred pôrodom. Čím skôr, tým lepšie. Už ten 8.mesiac mi príde veľmi neskoro.
Komentare necitam, ale asi co najskor. Jednak je fajn mat 'papier' pred narodenim, dalsia vec je ze ak sa citis fajn, tak si to uzijes (aj ked mozno s napuchnutymi nohami). Kedykolvek potom budes mat o starost naviac, ci uz o opateru dietata, dieta nalepene na tebe, hovorim uplne z vlastnej skusenosti, do 2 rokov som malu poriadne ani polozit nemohla, furt nacucnuta na mne, a syn (rozdiel 3 rokov) bol tiez na mne nalepeny cca do 4 rokov. Akoze som rada ze sme mali svadbu este ked deti neboli na svete, lebo ked dodatocne pozeram znamych a ich svadby, tak napr. sesternicinho syna nevedel nikto uspat a to mal zacat obrad, on nalepeny na neveste (mame), urevany, zasopleny, naplaseny vsetkych ludi, akoze chapem ze je to dieta, ale nebolo ako ho uspat v klude... A to som myslela ze to ma uz vyskusane, ze v noci babysitting - nejaka studentka pri nom bola v noci pocas veselky... ten keby sa zobudil castejsie, tak ta nevesta nema zo svadby vobec nic.
Išla by som do toho najskôr po troch rokoch. Pretože nic neoveri vzťah a toho druhého viac ako dieťa. Žien, ktoré sa vydali a potom zistili, že manžel je úplne nahovno otec je príliš veľa už aj tak
Urob sobáš a malé posedenie bez veľkej zábavy, aspoň sa môžeš vyhovoriť na tehotenstvo. A keď budete chcieť o 3 roky urobíte veselicu.

ja som mala maličkú svadbu - ani veselku sme nemali, boli sme večer na diskotéke - a ak by ani disko nebola kvôli tomu že by som bola v 8-mom mesiaci, tak by to bolo za mňa ok...
ja som staromódna 😒