Koľko darovať na svadbu ako päťčlenná rodina?
Ideme na svadbu manželovmu kamarátovi sme 5 člena rodina tj 5,2,10 mesačne a neviem koľko sa teraz dáva € na svadbe? My keď sme robili svadbu 2020 väčšinou nám dávali 50 alebo 100€ teraz neviem či dať 100 alebo 150?
@simca06022011 u nás ani rodinní príslušníci 500 eur nedávali. Max. 100-150 Eur na rodinu. Aj príbor z Tesca s plastovými rúčkami sme dostali a neriešili sme to. Sme radi, že sa všetci, ktorých sme chceli mať na svadbe, dobre zabavili.
@anonym_76f328 Tak asi sú slabšia vrstva.
Príbor z tesca s umelými rúčkami je des.
@anonym_76f328 Tak asi sú slabšia vrstva.
Príbor z tesca s umelými rúčkami je des.
@anonym_3b40e3 vôbec neboli zo "slabšej vrstvy" 🙂 Jednoducho to tak chceli.
@minenkaa to čo je za otazku? Ja mam jednu dceru ale chodí snami VSADE. Nemáme žiadnych pestunov, žiadne ochotné babky, proste ide so mnou aj na blby nakup do Tesca. To je čo za moda, bez deti?
Chapem, že niekto taku svadbu chce ale wtf? prečo idete aj s detmi? prečo sa nespýtaš prečo ideš aj s mužom a nie sama ?
@anonym_a0f858 normálne som sa opýtala
Obchod a svadba je riadny rozdiel, tri deti a jedno je tiež rozdiel, ja zas nechapem tu módu všade chodiť ,keď majú ľudia malé deti
@anonym_a0f858 normálne som sa opýtala
Obchod a svadba je riadny rozdiel, tri deti a jedno je tiež rozdiel, ja zas nechapem tu módu všade chodiť ,keď majú ľudia malé deti
@minenkaa no za mna to normálna otazka nie je, ked deti sú súčastou "mna" mojej rodiny a niekto sa spýta prečo idu so mnou? Asi preto prečo chodí aj moj muž..
ja som mala svadbu 2025 a vacsinou davali 100-150€/dospela osoba. ja tiez tak davam, ono ked som to prepocitala, tak to cca aj tak vyslo, ze si zaplatili svoje naklady
Ja som si myslela, že na svadbu som pozvaná, lebo snúbenci ma tam chcú a peniaze dávam ako náhradu svadobného daru. Nie že si platím za večeru.
Ja absolutne nerozumiem tomu prepocitavaniu, ze dat tolko aby som za seba zaplatila..a davat do obalky podla toho ci je svadba v kulturaku alebo Kempinski..svadbu si ma clovek robit taku,kolko mu penazenka dovoli a nie ocakavat,ze mu to druhy zaplatia.. ja sa rozhodujem podla toho komu idem na svadbu a podla financnej situacie. Vy idete na par hodin s malymi deckami kamosovi a ja s uplnym kludom by som dala 100€ s kyticou.
50x5 čiže 250 bez ohľadu na to koľko kto zje 🙈 pod 200 určite nie.
a najlepšiemu kamarátovi dať 50e a ísť sa celá rodina zabaviť je neúcta a vôbec tu nejde o peniaze 🙈 či to bola taká tá grilovačka v teniskách alebo normálna svadba kde to má aspoň nejakú úroveň? lebo možno miesto 50tky stačil priniesť balík čipsov 😜
a najlepšiemu kamarátovi dať 50e a ísť sa celá rodina zabaviť je neúcta a vôbec tu nejde o peniaze 🙈 či to bola taká tá grilovačka v teniskách alebo normálna svadba kde to má aspoň nejakú úroveň? lebo možno miesto 50tky stačil priniesť balík čipsov 😜
@zuzanka.zuzu a o co ide ak nie o peniaze? Ucta sa meria peniazmi? 😀 asi ako u koho..
100€ alebo 150€ za vás 5-tich? Podľa mna je to málo. Ale ak vám viac finančná situácia nedovoľuje, tak daj toľko. Na našej svadbe nám toľkoto početné rodiny dali po 500€. Nemusíš samozrejme toľko ale 30€ na osobu je podľa mňa málo.
@anonym_cf22c4 maju male deti, tie zjedia malo, babatko nic. plus predpokladam, ze sa kvoli detom dlho nezdrzia. 100 eur je na rodinu, kde matka je na mateskej, az az.
@zuzanka.zuzu to si trošku mimo, že "ísť sa zabaviť za 50€ celá rodina". To nie je že oni ako rodina si zmysleli, že sa chcú zabaviť, tak idú kamošom na svadbu. Je to presne opačne - kamoši si "zmysleli" svadbu, tak hádam si ju vedia aj zafinancovať a pozývajú si tam ľudí, s ktorými chcú tento deň stráviť a nie sponzorov, ktorí sa na to majú vyskladať, nie?
Nezabúdaj na to, že hostia okrem daru investujú svoj čas, čo môže zahŕňať aj minúť si dovolenku, cestovať, odsunúť vlastný program, investovať do šiat, topánok, možno aj makeupu či účesu. Hosťom sa na to poskladá kto?? Takže úctu prejavia tým, že prijmú pozvanie a prídu vhodne oblečení s dobrou náladou a užijú si ten deň spoločne s mladomanželmi, nie tým, že ich zasponzorujú.
@anonym_cf22c4 neee to si robis srandu 🤣 ja som si hosti nepozyvala na svadbu aby nam davali do obalky ale preto aby s nami oslavili nas den..toto je uz extrem co niektore pisete 🫣
@mimer ??? A ja som pozývala aby mi dali do obálky? Extrém čo podaktoré píšete. Nulová čitateľská gramotnosť
Baby ale vy si to otacate naopak. Ved neni to o tom, ze svadobcania cakaju, ze sa im to vrati ale ja ako host sa nechcem citit blbo, ze pridem na drahu svadbu a dam malo. Jasne, ze kazdy da kolko si moze dovolit. Na druhu stranu ked si mozem dovolit dat aj vela tak prihliadam na to na akej svadbe som. Ked ta niekto pozve len na obed tak je to presa ine ako ked mas svadbu dvojdnovu aj s ubytovanim a dalsimi vecami.
@zuzanka.zuzu to si trošku mimo, že "ísť sa zabaviť za 50€ celá rodina". To nie je že oni ako rodina si zmysleli, že sa chcú zabaviť, tak idú kamošom na svadbu. Je to presne opačne - kamoši si "zmysleli" svadbu, tak hádam si ju vedia aj zafinancovať a pozývajú si tam ľudí, s ktorými chcú tento deň stráviť a nie sponzorov, ktorí sa na to majú vyskladať, nie?
Nezabúdaj na to, že hostia okrem daru investujú svoj čas, čo môže zahŕňať aj minúť si dovolenku, cestovať, odsunúť vlastný program, investovať do šiat, topánok, možno aj makeupu či účesu. Hosťom sa na to poskladá kto?? Takže úctu prejavia tým, že prijmú pozvanie a prídu vhodne oblečení s dobrou náladou a užijú si ten deň spoločne s mladomanželmi, nie tým, že ich zasponzorujú.
@sissy27 odjakživa sa dávajú dary... len tu sa niektoré teraz tvárite ako keby ste dávali milodary 😀 a ako keby to bol nejaký novodobý zvyk. ale ku svadbe to proste patrí. a podľa mojej mienky je 50e za rodinu na "normálnu" svadbu proste málo 🤷
@anonym_eeb424 čo je veľa a čo je málo. keď mám na dar len 150€, nemám prijať pozvanie, či ako si to myslela? a prečo je to iné ako oslava narodenín napr.?
kedysi sa objednávali na dedine aj svadobné autobusy - aby si svadobčania mohli vypiť a aby si svadbu proste užili. myslíš že sa to robilo tak že sa zbierali peniaze na autobus? kedysi sa vôbec peniaze ani nedávali, dávali sa vecné dary…
Ja, ked to tu citam, tak uz ani nepojdeme na svadbu. 500 eur 4 clenna rodina podla niektorych. A to este oblecenie. Nuz za 500 eur sa urcite vieme lepsie zabavit ako par hodin byt na niekoho svadbe. Mne dala tato tema vela, uz ziadna svadba. Surodenci su uz v manzelstvach a bratrancom, sesternicam a kamosom 500 eur ozaj nedame 😃. Nam pred 10 rokmi davali 4 clenne rodony 100 eur a vazili sme si to. Platy od vtedy nenarastli 5 nasobne. Ked teraz uz sa ocakava 500 eur.
Už vidím že 10 mesačne a 2 ročne zje polovičnú porciu 😂 autorka vašu päť člennú rodinu rátam za trojčlennú, lebo deti sú malé a nezjedia 3 porcie jedla . Bábätko predpokladám pije mlieko a možno dajakú popucenu dobku z tvojho taniera a tie dve malé deti podľa mna nezjedia ani jednu dospelácku porciu rozdelenú napoly .
Wau tak tu dobre sumy lietajú 500 a iné asi si vás pozvem na svadbu :D to už mi príde uletene ved s deťmi sme max do 21:00 a myslím že tie náklady nebudú vysoké. Rada by som im dala aj 1000 ale buďme realisti. Ani my nedostavame dary od kamarátov za 200/500€ toľko mi dá možno najbližšia rodina
@kikadzi prosím ťa tu to vobec nerieš. Tu su všetci milionári🫢 daj 150 a je..
@kikadzi u nás je to 100 na dospelú osobu a polovica na dieťa
@sulavikova to "u vas" mate nejaký cenník pre hostí? 😅🤣
Inak toto daj kolko prejete😂 to je brutal.
Nikdy ma nenapadlo ze niekoho niekam pozvem ze mi to ma zaplatit. To hostom kludne davajte ucet😁
Inak toto daj kolko prejete😂 to je brutal.
Nikdy ma nenapadlo ze niekoho niekam pozvem ze mi to ma zaplatit. To hostom kludne davajte ucet😁
@natalka13 To by vyslo lacnejsie 😃. Preplatit svoj ucet, plus neveste kyticka 🙂.
Daj 150 a vybavené, tých 50 na osobu a keďže dve deti sú za jedného dospelého a to najmenšie nič bude to spravodlivé, ale absolútne by ma nenapadlo a neočakávala by som peniaze na svadbe od hostí takže tak, každý dá koľko má
@ketrin1984 tak svoje deti by som teda nezverila žiadnej susede ani kamarátke, hlavne to 10 mesačne a 2 ročné určite nie, ja som bola s 5 mesačnou do pol jednej rána a úplná pohoda, deti nemajú byť na obtiaž

@anonym_730526 Ale vypočítavé je zobrať aj dobre že nie psa a mačku a dať málo a prísť sa najesť a zabaviť skoro zadarmo... A ako zbytočne sa tu oháňame že deti veľa nezjedia, síce nie, ale reštaurácia si detské menu zaúčtuje a je minimálne 75 percent dospelého a je jedno že dieťa zje 2 lyžičky, rovnako víno dnes je pomaly lacnejšie ako džús čo pijú deti a podobne.
A preto vlastne otázka koľko dať je zbytočná, každý by mal dať koľko môže, keby príde blízka 4 členná rodina kde žena je na MD a manžel práve pred dvomi mesiacmi prišiel o prácu je ok keby dajú aj 20 eur do obálky, ale ak príde nejaká rodina čo dobre muž zarába a prídu 4-5 a dajú 50 eur ukazuje to trocha aj o ich charaktere... Teda každý by mal dať koľko môže vzhľadom k situácii a vie že nebol vypočítavý a dal koľko mohol, ale zase zároveň že nedá toľko že nebude mať na základné veci pre rodinu...
@marsmykkok nerieš podľa seba.nie všetci sú takí vypocitavi a vychcaní ako ty