icon

Koľko peňazí darovať na svadbu?

14. sep 2026

Ahojte
Chystame sa na svadbu partnerovmu kamaratovi my dvaja a male rocne dieta.
Samozrejme chceme darovat peniaze do obalky ved čo iné len neviem kolko penazi sa teraz dava?100 eur by bolo malo????

Strana
z3
anonym_76b8a2
14. sep 2026

Ja myslim, ze aspon 100 eur je taky minimalny standard co neurazi. Ved o tej svadbe viete dost dopredu

Dajte podla svojich moznosti.

Brat mojho manzela nam dal 80eur, za neho, zenu a dve uz vacsie dcery. Pohostili sme stvorchodovym menu s kackou, mali sme lahodnu svadobnu tortu, zahrala cimbalka aj Dj, prespali lebo sme im to zaplatili aj ked boli "zdaleka", co bolo 10 minut autom a to este pisal, ze chcu samostatnu izbu (:D !!)

Muz ked otvoril obalku, tak len skontatoval, ze od brata cakal ovela viac, trapne mu bolo. Ale svadbu sme nerobili aby nam ju zaplatili. Chceli sme oslavit s rodinou a kamaratmi, takze sme vybrali najkrajsie miesto, najlepsie menu a nelutujeme jedinu korunu :D

Ale pri tychto temach si vzdy spomeniem na tu ich obalku :DD

anonym_15d35f
15. sep 2026
@anonym_76b8a2

Ja myslim, ze aspon 100 eur je taky minimalny standard co neurazi. Ved o tej svadbe viete dost dopredu

Dajte podla svojich moznosti.

Brat mojho manzela nam dal 80eur, za neho, zenu a dve uz vacsie dcery. Pohostili sme stvorchodovym menu s kackou, mali sme lahodnu svadobnu tortu, zahrala cimbalka aj Dj, prespali lebo sme im to zaplatili aj ked boli "zdaleka", co bolo 10 minut autom a to este pisal, ze chcu samostatnu izbu (:D !!)

Muz ked otvoril obalku, tak len skontatoval, ze od brata cakal ovela viac, trapne mu bolo. Ale svadbu sme nerobili aby nam ju zaplatili. Chceli sme oslavit s rodinou a kamaratmi, takze sme vybrali najkrajsie miesto, najlepsie menu a nelutujeme jedinu korunu :D

Ale pri tychto temach si vzdy spomeniem na tu ich obalku :DD

@anonym_76b8a2 My sme tiež nedostali od súrodencov stovky eur, ani ma nenapadlo riešiť nech nám dajú aspoň 100

svetlonos
15. sep 2026
@2691

@svetlonos to ste teda divní, keď ste sa chceli iba urobiť všetkým radosť a nakoniec iba dvaja svedkovia.Ale nič nie je stratené. Veď veľkú rodinnú oslavu svadby môžeš urobiť hocikedy

@2691
Teoreticky áno, no už sa pár veci zmenilo a treba počkať. Nie sme divní, nežijeme má SK a pre nás by to ozaj bolo skôr rodinné stretnutie. Brali sme sa po 30tke, obaja sme pracovali. No keby sa chceme brať na sk, trvalo by to večnosť. Muž tiež nie je Slovák a vybaviť jeho papiere bolo na dlhé lakte, to nie je ani niekde z Afriky.
A tak to vedela za 3 týždne vybaviť agentúra, mimo Sk. Veď sme si všetko sami riešili takže ohľadom darov či už finančných či iných, veď sme sa zariadili, boli sme dospeli 🙂.

natalka13
15. sep 2026

Je trapne ocakavat ze hostia mi pokryju naklady.

anonym_831504
15. sep 2026

V dnesnej dobe aspon 50 eur na dospelu osobu plus nejaky kvietok alebo zreb a pod

2691
16. sep 2026
@svetlonos

@2691
Teoreticky áno, no už sa pár veci zmenilo a treba počkať. Nie sme divní, nežijeme má SK a pre nás by to ozaj bolo skôr rodinné stretnutie. Brali sme sa po 30tke, obaja sme pracovali. No keby sa chceme brať na sk, trvalo by to večnosť. Muž tiež nie je Slovák a vybaviť jeho papiere bolo na dlhé lakte, to nie je ani niekde z Afriky.
A tak to vedela za 3 týždne vybaviť agentúra, mimo Sk. Veď sme si všetko sami riešili takže ohľadom darov či už finančných či iných, veď sme sa zariadili, boli sme dospeli 🙂.

@svetlonos ok, to chápem

simca06022011
16. sep 2026

ako davam tolko aby sa aspon jedlo a spol vratilo, 50-70EUR na dospelu osobu, ako teraz idem na svadbu a platia nam aj ubytko, a kedze ide o blizkych tak davam 100na osobu + to ubytovanie k tomu este pridam. Tu ak ide o kamratov, davali by sme do obalky 150EUR, ak by to pre nas nebol financny problem, ak ano, tak kolko mozete, za to sa nestriela.

Strana
z3