icon

Mesiac staré dieťa na svadbe - áno/nie

13. okt 2025

Isli by ste? Dieta by bolo v nosici/satke… so sluchadlami na usiach, nekolovalo by na ruky cudzim. Ja mam v tehotenstve ockovanie proti ciernemu kaslu a rsv, zvazujem este covid a chripku.

anonym_d0d7a2
13. okt 2025

@anonym_autor určite nie ako ťa to vôbec mohlo napadnúť?

blaazi
13. okt 2025
@weleda123

@blaazi a keď nebude chcieť šatku? Moja malá napríklad od narodenia odmietala aj šatku aj nosič. Ani 5 minút...

@weleda123 pisem idealne...urcite lepsie satka na svadbu ako kocik, ale ano niektore deti nechcu

katica06
13. okt 2025

@anonym_autor ja som nešla vlastnému švagrovi s dvojmesačným bábätkom. A nech sa urazí hnevá kto chce, keďže som nešla nešiel ani mm.

mimikarol
13. okt 2025

Nie

cyberk
13. okt 2025

Nie. babatko > svadba. Tak male dieta by mi bolo prednejsie ako ozieracka na svadbe.

januska12323
13. okt 2025

Nie, išla by som na obrad, možno na večeru, pofotiť a domov. Je dosť možné, že nebude dobre ani tebe ani dieťaťu a neverím žeby ho nikto nechcel na ruky.

autor
13. okt 2025
@cyberk

Nie. babatko > svadba. Tak male dieta by mi bolo prednejsie ako ozieracka na svadbe.

@cyberk ja sa nejdem ozierat, nepijem nikdy za ziadnych okolnosti… neviem, pytam sa lebo ma zaujima aj nazor ostatnych, aj ked som viac-menej rozhodnuta. Neviem co je na tom zvlastne tam ist, len ma teda zaujimal nazor ostatnych

viestta
13. okt 2025
@anonym_autor

@mk22
@anonym_55ed57 preco?

@anonym_autor s mesacnym babatkom by som sla pogratulovat po sobasi. Kazdy pochopi, ze tak male dieta nie je vhodne nosit do davu ludi, kde moze chytit kadejaku infekciu, ktora u neho moze mat vazny priebeh. Este aj matka je v sestonedeli, alebo tesne po nom, tak by si mala dopriat klud a pohodu.

marsmykkok
13. okt 2025
@anonym_autor

@krasneleto jedni stari rodicia idu tiez, k druhym dieta nedam…

@anonym_autor A čo máš za problém s druhými starými rodičmi? Ak nie starí rodičia tak niekto iní z mužovej strany (kedže ak správne chápem svadba je z tvojej strany takže tam nemá kto strážiť) napríklad sestra, švagriná, sesternica?

oblecenie99
13. okt 2025

Nie. Tak malé dieťa nepatrí na takúto akciu. Potrebuje mať pokoj a svoj priestor, na ktoré je ako tak zvyknuté. Nie slúchadlá a množstvo ľudí a hluk. Nešla by som ani vlastnej sestre. A každý by to pochopil. Ja si ani pri najlepsej vôli neviem predstaviť, čo by ste mali z tej svadby vy dvaja s mužom. Maximálne by som tam zašla po obrade zablahoželať v rámci kocikovania.

anonym_bf1e01
13. okt 2025

@anonym_autor aj ked je svadba pre teba dôležitá , tak male babatko by som na svadbu nebrala hluk nepohodlie a najmä choroby .

dixitka
13. okt 2025

@anonym_autor ja som bola s 2-mesačným a bolo to v pohode. Cca do 22:30 sme boli, s tým, že malý zaspal okolo ôsmej v kočíku a spal tam až do piatej ráno - keby sme vedeli, tak ešte zostaneme dlhšie :D S mesačným ale neviem, či by som šla. Jednak ma v tom čase ešte pobolieval nástrih, tak som sa necítila úplne komfortne, jednak mal syn rastový špurt a na prsníku chcel byť nonstop… v 2 mesiacoch už sme fungovali o dosť lepšie, s predvídateľnejším režimom

micusa2222
13. okt 2025

@anonym_autor fúúúú.dobrá odvaha....nešla by som ani náhodou....

autor
13. okt 2025
@marsmykkok

@anonym_autor A čo máš za problém s druhými starými rodičmi? Ak nie starí rodičia tak niekto iní z mužovej strany (kedže ak správne chápem svadba je z tvojej strany takže tam nemá kto strážiť) napríklad sestra, švagriná, sesternica?

@marsmykkok nemam s nimi problem, ale ani vztah. Rodicia su uz stari, surodenci mimo dosah

autor
13. okt 2025
@micusa2222

@anonym_autor fúúúú.dobrá odvaha....nešla by som ani náhodou....

@micusa2222 preco odvaha?

vreckovka2
13. okt 2025

A je uz dietatko na svete?

autor
13. okt 2025
@vreckovka2

A je uz dietatko na svete?

@vreckovka2 kazdu chvilu bude

anonym_8f8a4a
13. okt 2025

@anonym_autor odpustila by som si svadbu aj ja aj dieťa. Jeho pohodlie a kľud by mi boli prednejsie. Ale to som ja. Je chrípkové obdobie taká svadba aj keby bola len o 10 ľuďoch ...proste načo ? Očkovanie čo ste mali v tehotenstve ešte vás ani diera spasiť vôbec nemusia... Vy ste zaň zodpovedna nie my.

anonym_8f8a4a
13. okt 2025
@anonym_autor

@vreckovka2 kazdu chvilu bude

@anonym_autor tak už chápem vašu úvahu ...

anonym_939135
13. okt 2025

Určite nie 😃 ale na prídeš sama keď bude na svete

laskonkaa1
13. okt 2025

Určite nie.

autor
13. okt 2025
@anonym_8f8a4a

@anonym_autor tak už chápem vašu úvahu ...

@anonym_8f8a4a ale nebude to moje prve dieta 😅akoze ja viem, ze kazde dieta je ine, ale pri prvom som studovala a chodilo so mnou vsade

pinkgirl
13. okt 2025

Záleží na tom kde bude svadba. Počas sobášu môžeš mať dieťatko v kočíku. Ak je hostina v hoteli, tak zablahoželať a presunúť sa do sály aj s dieťaťom. Rezervujte si izbu a spoľahlivú osobu k bábätku. O dieťa sa postará opatrovateľka a ty pôjdeš do izby nadojčiť. Môžeš si dať večeru, zatancovať. Keď budete unavení pôjdete do izby spať.
Tak malé bábätko na hostinu neber.

anonym_463f1e
13. okt 2025

@anonym_autor Podľa toho aká je tá svadba pte mňa dôležitá. A aké je bábätko. Sú bábätká ktoré keď sa nakoja spinkaju a sú pokojné. Sú aj nespavé..
Neboli sme v takej situácii. Ale priprav sa nato, že ho budú všetci obzerať a očumovať.
Na sobáš by som šla a možno aj na hostinu, zobrala by som kočík .A možno by som ho aj nechala s niekým .
Ak by to bola vzdialená rodina ,radi by sme sa aj vyhli,ale išli iba na sobáš.
.Nie sme veľmi na také akcie.

anonym_463f1e
13. okt 2025

@anonym_autor A určite by som mesačného nemaja v nosiči ano slúchadlá. Nato som príliš staromodna.
Skôr s kocikom a prestriedali by sme sa kocikovat,ale ako píšem musel by to byť veľmi blízky človek. U nás keby to tak bolo tak muž sa rád podujme byť doma a ja by som so starším šla aj s ostatnými s rodiny.

cukroska
13. okt 2025
@anonym_25df66

@anonym_autor podla toho ako by som sa citila, po prvom porode po mesiaci som bola este dost zle na tom. Po druhom to bolo lepsie, ale islaby som len najblizsej rodine.

@anonym_25df66 U mňa podobne. Záležalo by aká blízka to je rodina a aké by bolo bábo. Pri druhom sme mohli ak na kraj sveta.Pri prvom nikde.

vroni
13. okt 2025

S mesačným by som nešla nikam. Ja ešte v šestonedelí, hormonálne osprostena a ešte nie celkom fit po pôrode a novorodenca, ktory ešte len spoznáva mňa a okolitý svet vraziť do davu... To je fuk, že nie do rúk. Baktérie nemajú žiadnu výchovu a prenesú sa aj vzduchom. To škvrna bude mať ešte nulovú imunitu. A ja by som sa bez mesačného bábätka (môjho vlastného) baviť nedokázala (kategória hormonálne osprostena).

tiezjedna
13. okt 2025

@anonym_autor my sme boli s 9 dňovým. Ale bola to letná svadba, všetko vonku, bolo krásne. Žiaden problém, užili si sme si to 👍 Ale samozrejme na večernú party sme nešli

babababka
13. okt 2025

Nie.

anonym_463f1e
13. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_8f8a4a ale nebude to moje prve dieta 😅akoze ja viem, ze kazde dieta je ine, ale pri prvom som studovala a chodilo so mnou vsade

@anonym_autor Tak potoooom urob akl chceš.