icon

Mesiac staré dieťa na svadbe - áno/nie

13. okt 2025

Isli by ste? Dieta by bolo v nosici/satke… so sluchadlami na usiach, nekolovalo by na ruky cudzim. Ja mam v tehotenstve ockovanie proti ciernemu kaslu a rsv, zvazujem este covid a chripku.

anonym_61b32a
13. okt 2025

@anonym_autor toto myslíš ako vtip vsak? Sluchátka? A natriasat ho budeš v rytme reggae alebo disco?

autor
13. okt 2025
@anonym_61b32a

@anonym_autor toto myslíš ako vtip vsak? Sluchátka? A natriasat ho budeš v rytme reggae alebo disco?

@anonym_61b32a nie, kludne s nim sediet, najest sa, pozriet si tanec novomanzelov a poprechadzat sa c zahrade. Ja na svadbach netancujem ani bez deti. O sluchadlach si este nepocula?

anonym_61b32a
13. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_61b32a nie, kludne s nim sediet, najest sa, pozriet si tanec novomanzelov a poprechadzat sa c zahrade. Ja na svadbach netancujem ani bez deti. O sluchadlach si este nepocula?

@anonym_autor ano, to bábätko naozaj potrebuje. Ocumovat nevestu. Myslím, že tebe je zbytočné čokoľvek pisat. Povedať mi toto dcéra ze chce urobiť, tak sa jej spýtam, bud ci je normálna, alebo ci ju rit páli. A pre mna za mna ho obleč aj do neoprenu a daj respirátor. Keď si ôk so slúchadlami 🤦‍♀️

anonym_3a9ba9
13. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor jaj, teba ani pán Boh nepresvedčí, chúďa dieťa

weleda123
13. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor počuli sme o slúchadlách. Ale ty si asi nepočula, že pre tak malé bábätko sú maximálne nevhodné.

autor
13. okt 2025
@weleda123

@anonym_autor počuli sme o slúchadlách. Ale ty si asi nepočula, že pre tak malé bábätko sú maximálne nevhodné.

@weleda123 preco nevhodne?

weleda123
13. okt 2025
@anonym_3a9ba9

@anonym_autor jaj, teba ani pán Boh nepresvedčí, chúďa dieťa

@anonym_3a9ba9 tiež mi toho bábätka začína byť ľúto. Niektoré ženy holt nedokážu dať dieťa na prvé miesto pred svoje záujmy 😐

januska12323
13. okt 2025

Vidno, že si rozhodnutá tak ti len želám aby to dopadlo lepšie ako si myslím.

autor
13. okt 2025
@weleda123

@anonym_3a9ba9 tiež mi toho bábätka začína byť ľúto. Niektoré ženy holt nedokážu dať dieťa na prvé miesto pred svoje záujmy 😐

@januska12323 a ako si teda myslis? 😅
@weleda123 luto? A to uz preco… mne sa materstvom zivot nekonci

rivini
13. okt 2025

@anonym_autor nie, nesla by som. Mne bolo fajn, ale mesiac male dieta by som nevystavovala tolkym virom.

weleda123
13. okt 2025
@anonym_autor

@januska12323 a ako si teda myslis? 😅
@weleda123 luto? A to uz preco… mne sa materstvom zivot nekonci

@anonym_autor lebo mesačne dieťatko má byť u matky na prvom mieste. Zjavne nemáš upratané priority. Načo sa tu vôbec radiš, keď si rozhodnutá?

michaelam2
13. okt 2025

@anonym_autor to ti je jedno ze sa tam moze niecim nakazit?? To ze budes kojit absolutne neznamena ze sa nenakazi. Mesacne dieta rozhodne nepatri na svadbu. Jedine ze by bolo stale v izbe a bol by niekto pri nom.

autor
13. okt 2025
@michaelam2

@anonym_autor to ti je jedno ze sa tam moze niecim nakazit?? To ze budes kojit absolutne neznamena ze sa nenakazi. Mesacne dieta rozhodne nepatri na svadbu. Jedine ze by bolo stale v izbe a bol by niekto pri nom.

@michaelam2 ale to sa moze aj v obchode, aj od starsieho dietata, aj u pediatricky, aj od otca ktory proste do prace chodit musi, aj na kontrole u ortopeda, aj vsade inde, kde sa proste chodit musi

autor
13. okt 2025
@weleda123

@anonym_autor lebo mesačne dieťatko má byť u matky na prvom mieste. Zjavne nemáš upratané priority. Načo sa tu vôbec radiš, keď si rozhodnutá?

@weleda123 ja sa neradim, ja sa len nudim a pytam sa ci by ine isli alebo nie

rivini
13. okt 2025
@krasneleto

@anonym_autor nie, babatko nechajte starym rodicom a svadbu si uzite bez babatka... my sme boli na svadbe do 5/30 ked mala nasa dcera 3 tyzdne... urcite by som netahala dieta na svadbu ...

@krasneleto ak bude kojene, asi da tazko 3 tyzdnove dieta prec. Na mne prvych osem tyzdnov viselo nonstop

michaelam2
13. okt 2025
@anonym_autor

@michaelam2 ale to sa moze aj v obchode, aj od starsieho dietata, aj u pediatricky, aj od otca ktory proste do prace chodit musi, aj na kontrole u ortopeda, aj vsade inde, kde sa proste chodit musi

@anonym_autor cize to treba este viac riskovat?? Nic v zlom, ale dieta ma byt pre teba na prvom mieste a tvojou ulohou ma byt chranit ho co najviac. A nie ho brat na miesta kde bude xy ludi. Je to absolutne nevhodne.

autor
13. okt 2025
@michaelam2

@anonym_autor cize to treba este viac riskovat?? Nic v zlom, ale dieta ma byt pre teba na prvom mieste a tvojou ulohou ma byt chranit ho co najviac. A nie ho brat na miesta kde bude xy ludi. Je to absolutne nevhodne.

@rivini ano, moje starsie rovnako.

@michaelam2 okej, ty by si nesla. Dakujem za nazor.

rivini
13. okt 2025

@anonym_autor a inak, je fajn, ze mas ockovania. No tak malemu dietatu staci, ze schyta soplik, nebude sa vediet napit a to si teda s mesacnym „uzijes“. Ak mas v plane kojit, rataj s tym, ze prve tyzdne to bude mozno trvat hodiny a dieta bude chciet byt na prse vkuse. Ja si to logisticky vobec neviem predstavit. A tie napady, ze odsajes…No v prvych 6 tyzdnoch sa kojenym detom flasa vobec neodporuca, lebo moze naozaj kojenie pokazit. Patmesacnemu uz odsajes. Stvortyzdnovemu, No neviem…

bielasovicka
13. okt 2025

To myslíš vážne, trepať mesačne babo medzi toľko ľudí? Ach

autor
13. okt 2025
@bielasovicka

To myslíš vážne, trepať mesačne babo medzi toľko ľudí? Ach

@bielasovicka medzi kolko? V lidli je viac ked idem na nakup.

janaspa
13. okt 2025

@anonym_autor ty zrejme este nemas starsie deticky, mesiac je dosť malo aj na zotavenie pre matku po porode, bude pre teba vsetko nove, deficit spanku nevynimajuc, budes tesne po sestonedeli, ubolena, unava vycerpanie tiez ulahcia bacilom utok, mozes ochoriet aj ty, nielen babo, ockovanie neockovanie. Spoznavajte sa vzajomne, najdite si system. Budes unavena, hormonalny kolotoc. Zbytocne babo vystavovat virozam i obycajna nadcha, chripka mu da zabrat. Naco? Potom tu budes pisat co mas robit, lebo dieta ma horucky, grcia atd. Mozes poblahozelat k sobasu a neskor mladi pozriet vas. Nic vam neujde. Babatko ma mat svoj klud a mamka tiez. Tak male babo potrebuje mat pri sebe mamu a nie sluchatka a chaos okolo seba

tykat
13. okt 2025

@anonym_autor a uz ho mas? Ci si len tehotna?

anonym_922eaf
13. okt 2025

Nebola som ani s polročným. Sesternica je už rozvedená a moje dieťa je dospelé. Nikto tým neutrpel. Bola som zagratulovať pri kostole. Tvoje dieťa má nárok na kľud a svoj režim.Ledva prišlo na svet.

pe_mi
13. okt 2025

ahoj, vieš čo na svadbu by som asi nešla , len kvôli tomu nadmernému hluku (tie slúchadlá na ušiach...🤷)
inak nie som matka , ktorá nejde medzi ľudí a podobne.
Naša prvá dovolenka bola lietadlom, kde syn oslávil 8.týždňov.
Najlepšia dovolenka, nakoľko prespal zo dňa 15 hod a len sa kojil 😁😁
So staršími deťmi je to už väčšia otročina, lebo treba viac úkonov okolo nich
Ale ja sa nesťažujem na žiadny vek detí
My sme všade s nimi chodili, aj chodíme
Už majú 6 a 11

tykat
13. okt 2025
@anonym_autor

@vreckovka2 kazdu chvilu bude

@anonym_autor tak si pockaj, neries kym sa nenarodi. Potom uvidis.

rivini
13. okt 2025
@anonym_autor

@bielasovicka medzi kolko? V lidli je viac ked idem na nakup.

@anonym_autor ale v tom Lidli sa nezdrzujes 2-3 hodiny, nerozprava a nedycha na teba tolko ludi. Babatko z toho nema nic. Ci z toho budes mat nieco ty, netusim. Mne bolo v prvych tyzdnoch vela, aj ked dosli dvaja ludia na navstevu. Ale kazda sme ina🤷🏻‍♀️…

anonym_d5163d
13. okt 2025

@anonym_autor nie, nikdy. Mali sme svadbu v blízkej rodine keď malo moje dieťa 2 mesiace. Cestovali sme na otočku 3 hodiny tam a tri naspäť, aby sme zablahoželali. Bola som na obrade sama, následne sme zablahoželali, pofotili sa a šli domov. Nikdy by som tak malé dieťa, nezaočkované, bez imunity, nevystavila riziku akejkoľvek nákazy.
Pre bábätko je to aj obrovská psychická záťaž pri toľkom hluku a ľuďoch a kľudne môže ochorieť aj následkom stresu. Že ti to stojí zato o tom vôbec premýšľať 🤔.

maris5
13. okt 2025

Svagrina tak bola s malou. Najprv bola v kociku, vecer na izbe v hoteli, postupne sme sa prestriedali pri nej. Vsetci spokojny aj mala. Babka prva sa tahala, ze ide s nou na izbu a bude strazit, aby si mlady zatancovali a zabavili sa.

lienka.7
13. okt 2025

@anonym_autor to si naozaj taka sebecká, ze nechapes, ze tak male bábätko potrebuje pokoj a tvoju naruc. Fakt toto nechapes? Ze mas sedieť doma na zadku a kojiť?

autor
13. okt 2025
@lienka.7

@anonym_autor to si naozaj taka sebecká, ze nechapes, ze tak male bábätko potrebuje pokoj a tvoju naruc. Fakt toto nechapes? Ze mas sedieť doma na zadku a kojiť?

@lienka.7 a satka je co? Kde ho budem mat? S opatrovatelkou na izbe?
A ak to je sebecke, tak ano. Aj ja mam narok na zivot