Mesiac staré dieťa na svadbe - áno/nie
Isli by ste? Dieta by bolo v nosici/satke… so sluchadlami na usiach, nekolovalo by na ruky cudzim. Ja mam v tehotenstve ockovanie proti ciernemu kaslu a rsv, zvazujem este covid a chripku.
@guiseppinka do rohu nechať bábo v kočíku? By si sa nebála že niekto prevrhne kočík a aký stres to je pre dieťa, keď počuje hluk a je kdesi samé? Nemyslíš vážne. A teória, že na jar a v lete nič nehrozí je pekne o ničom. My sme mali šťastie, že sme neboli. Oni mať nemusia ak pôjdu.
@anonym_d5163d 🙈 nie, nebala by som sa. Dala by som kociar do takeho rohiu, okolo ktoreho sa nechodi a ktory je na opacnej strane reprakov. Nevidim v tom absolutne ziadny problem... v lete mas podstatne menej virusovych ochoreni ako teraz...
@anonym_autor Asi zbytocne ti nieco pisat, odzaciatku si ides svoje a prisla si si len pre posvätenie, ze to je super napad ist s 1 mesacnym kojencom na svadbu. Jasne, kludne chod, zapoj ho aj do redoveho a pustania lampionov, ved predsa sa nebudes kvoli dietatu obmedzovat.🙈 Nakojis ho na lavicke alebo na chodbe, v satke vydrzi ked si budes chciet zatancovat, hluk mu nebude prekazat ved bude mat niekolko hodin na usiach sluchadla a najmä aj po rokoch si to bude pamätat ze aka super svadba to bola 😉
@anonym_d5163d vobec nemusis komentovat, tiez mam svoje nazory, ktore nezdielam dalej...
@anonym_autor Asi zbytocne ti nieco pisat, odzaciatku si ides svoje a prisla si si len pre posvätenie, ze to je super napad ist s 1 mesacnym kojencom na svadbu. Jasne, kludne chod, zapoj ho aj do redoveho a pustania lampionov, ved predsa sa nebudes kvoli dietatu obmedzovat.🙈 Nakojis ho na lavicke alebo na chodbe, v satke vydrzi ked si budes chciet zatancovat, hluk mu nebude prekazat ved bude mat niekolko hodin na usiach sluchadla a najmä aj po rokoch si to bude pamätat ze aka super svadba to bola 😉
@anonym_dbd248 obávam sa, že aj autorka si bude ešte roky pamätať, že bola raz s bábätkom na svadbe.
@anonym_dbd248 obávam sa, že aj autorka si bude ešte roky pamätať, že bola raz s bábätkom na svadbe.
@anonym_d5163d ano budem. Stat sa moze
Hocikde hocico
@lienka.7 a satka je co? Kde ho budem mat? S opatrovatelkou na izbe?
A ak to je sebecke, tak ano. Aj ja mam narok na zivot
@anonym_autor máš právo na život? Ty si úplne šialená? Tak v prvom rade máš POVINNOST starať sa o svoje dieťa! Tvoje mesačne dieťa má tiež svoje práva - napríklad na starostlivosť, ochranu zdravia,.....
Mesačne dieťa ešte nemá vybudovanú imunitu - budeš odhaňať každého kto sa bude chcieť na babatko pozrieť? (My tu na MK už vieme ze si trafená, ale bude to už o tebe vedieť aj celá rodina)
- v miestnosti môže byť klíma, prievan, cigaretový dym, kopa vírus, baktérií, ... pokojne môžte skončiť v nemocnici len pre tvoju sebeckost. Mesacne bábätko je krehké a aj obyčajný vírus ho môže zabiť.
Ale riskuj, potom plač a nahrávaj podcasty ako trpí matka ktorá stratí dieťa 🤔
@anonym_autor a keď čítam o tom ako sa ockujes ako taká ovca tak začínam si myslieť ze si len troll. Až taka hlupa nemôžeš byt
@anonym_autor máš právo na život? Ty si úplne šialená? Tak v prvom rade máš POVINNOST starať sa o svoje dieťa! Tvoje mesačne dieťa má tiež svoje práva - napríklad na starostlivosť, ochranu zdravia,.....
Mesačne dieťa ešte nemá vybudovanú imunitu - budeš odhaňať každého kto sa bude chcieť na babatko pozrieť? (My tu na MK už vieme ze si trafená, ale bude to už o tebe vedieť aj celá rodina)
- v miestnosti môže byť klíma, prievan, cigaretový dym, kopa vírus, baktérií, ... pokojne môžte skončiť v nemocnici len pre tvoju sebeckost. Mesacne bábätko je krehké a aj obyčajný vírus ho môže zabiť.
Ale riskuj, potom plač a nahrávaj podcasty ako trpí matka ktorá stratí dieťa 🤔
@simona20201309 jaj, takze za umrtia deti mozu teda matky ano? Poznala som dievcatko ktore zomrelo na chripku. Mala 4. A ano, kludne budem odhanat vsetkych ktori ho budu chciet chytit alebo pohladkat. Preco by ho mali chytat?
@anonym_autor a keď čítam o tom ako sa ockujes ako taká ovca tak začínam si myslieť ze si len troll. Až taka hlupa nemôžeš byt
@simona20201309 🐑
Ano, ockujem sa, lebo moje dieta ma pravo na starostlivost a ochranu.
@simona20201309 sle spravila som si nszor aj na teba
Zvážila by som podľa toho aké je dieťa (moje extrémne urevané som mala keď malo dva mesiace na oslave, tiež v nosiči a spalo vtedy) a akí blízki sú mi ženích a nevesta. Moja blízka kamarátka na mojej svadbe mala dvojmesačné v šatke a veľmi som si vážila, že prišli. Boli úplne v pohode.
@simona20201309 jaj, takze za umrtia deti mozu teda matky ano? Poznala som dievcatko ktore zomrelo na chripku. Mala 4. A ano, kludne budem odhanat vsetkych ktori ho budu chciet chytit alebo pohladkat. Preco by ho mali chytat?
@anonym_autor tak v tvojom prípade by si za to jednoznačne mohla ty.
@anonym_autor tak v tvojom prípade by si za to jednoznačne mohla ty.
@simona20201309 samozrejme ze ano. Tym padom starsie dieta ani do skoly nebude chodit, ani na kruzok, ani ku kamaratovi, lebo mame novorodenca.
@anonym_autor stať sa môže hocikde? To akože sa tam zjavíš ani nevieš ako? Ty si svojprávna či ťa všade vozia a nič o sebe nevieš? Veď ty jediná si zodpovedá kde sa to môže stať. Či to bolo na mieste kde ste nemali čo hľadať, ale boli ste tam, lebo tebe sa život pôrodom nekončí. Veď prečo sa nás tu pýtaš, spýtaj sa detskej lekárky čo ti povie.
@anonym_autor len to 4r. dievcatko mama vedome nevystavovala rizikam. A zaručene by svoje mesačne dieťa nevzala na svadbu. Uviedla si dosť zlý príklad.
@simona20201309 samozrejme ze ano. Tym padom starsie dieta ani do skoly nebude chodit, ani na kruzok, ani ku kamaratovi, lebo mame novorodenca.
@anonym_autor mali by robiť psychotesty pred počatím
@anonym_autor hovorí ti niečo kumulovaná záťaž a infekčná nálož?
@anonym_autor mali by robiť psychotesty pred počatím
@simona20201309 och to by parlamentom neprešlo, lebo nielen naše osady by sa vyludnili ale aj mnohé iné obce a mestá
@anonym_autor Ja by som sla maximalne na obrad, ak by som uz musela ist, ale nie na hostinu ci zabavu.
Urcite by som nesla, nie je to vhodne pre take male babatko, ale ani pre teba. Sestonedelie ma nejaky vyznam, aj ked dnes sa vacsina tvari, ze je to uz len zastarany zvyk.
@simona20201309 🐑
Ano, ockujem sa, lebo moje dieta ma pravo na starostlivost a ochranu.
@anonym_autor áno, tvoje dieťa má nárok na starostlivosť a ochranu a tiež na pokoj a kľudový režim po tom, ako práve prišlo na svet. Mesačné dieťa ešte nemá vyvinutú imunitu. Ja som k mojej malej napríklad nepustila návštevy cudzích skôr ako po 8 týždňoch. Dovtedy chodili len starí rodičia a súrodenci. Si proste absolútne sebecka a dovolím si povedať aj hlúpa.
V úvode sa oháňaš očkovaním. Očkovanie na kovid a RS vírus, čierny kašeľ (by ti vedeli rozprávať v nemocniciach) je len na jeden kmeň - ten starý čo bol minulý rok. Nezaručí ti to vôbec, že vírus nechytíš ty a dieťa a u tak malého bábätka zabudni na ľahší priebeh.
@anonym_autor a inak, je fajn, ze mas ockovania. No tak malemu dietatu staci, ze schyta soplik, nebude sa vediet napit a to si teda s mesacnym „uzijes“. Ak mas v plane kojit, rataj s tym, ze prve tyzdne to bude mozno trvat hodiny a dieta bude chciet byt na prse vkuse. Ja si to logisticky vobec neviem predstavit. A tie napady, ze odsajes…No v prvych 6 tyzdnoch sa kojenym detom flasa vobec neodporuca, lebo moze naozaj kojenie pokazit. Patmesacnemu uz odsajes. Stvortyzdnovemu, No neviem…
@rivini no som si spomenula na nase zaciatky s prvym dietatom a veru, do 6 tyzdnov sme odsavali a dokrmovali, krmila som ho s klobucikom, aj to ai nevladal vytiahnut dost. Dokrmovala som flaskou, asi do 4 mesiacov. Ked mal 6 tyzdnov, tak sme postupne prestavali s klobucikmi. A ked mal 5 mesiavov, tak sme nechali odsate mlieko, starkej na starost, isli sme kamaratom na svadbu, ale len sobas, pogratulovat, pohostili nas a domov, ale aj tak to trvalo pol dna, no a maleho mi musela mama krmit lyzickou, lebo on flasku zabudol pouzivat. Ked som dosla, tak na 4x sa kojil po pol hodine a drichmal potom do rana 😅. Takze nemusi to byt takto, ze skor odsajes a nakrmis 5 mesacne, navyse, pri dalsich 3 detoch som tolko ani neodsala, aby bolo dost. Takze som vsade s detmi musela byt. Je to rozne.
Ja som bola s dvojmesacnym na svadbe bratovi. Viem, ze sa neda porovnavat s mesacnym babatkom. Vela zalezi ako na tom realne budete po porode. My sme boli v pohode, s malym som chodila aj skolky (po starsieho) aj do potravin...na svadbe s radostou postrazili sesternica, ci moja teta na chodbe + sme mali zajednanu izbu, kedze svadba bola v hoteli.
Ale s mesacnym asi naozaj len obrad a gratulacia, pri takom mini babatku je to dost rozdiel.
Ludia maju popite, kazdy bude hlavu pchat do kocara, budes tam sediet ako kvocka straziaca dieta ktore bude mat sluchadla na usiach?
A aka je tvoja motivacia tam toho novorodenca tahat?
mali sme na svadbe taketo babatko raz, a podla mna neuzil si nik okolo, jednak dieta bolo stredobod pozornosti, matka v kuse s rozopnutou bluzkou... bolo to aj s hotelom, cize mali aj izbu pobliz, len zase bolo dost hlucno a samozrejme behalo sa stale hore dole a popravde vacsinou mama samozrejme... a samozrejme dieta nebolo v nosici satke, bolo normalne v kociku a na rukach, lebo jasneeee.... nikto neodolal a nakoniec kolovalo aj po rukach... a to bol kovid vsade :D Ja osobne by som to nedala, to obrad a domov... este aby som sluchatka proti hluku riesila :D chuda dieta
Je to len na tom ako si to vy spravite...s tak malym dietatom je asi kazde rozhodnutie tazke, ci ist, ci neist... ci najst opateru, ci sa starat.. aj tak je clovek ako na trnoch a riesi... podla mna teda
@anonym_autor tak max.na obrad a domov.
My sme mali s najmladsou krst, krstili sme ju 2 mesacnu, na oslave bolo asi 20 ludi u svokrovcov v byte, od bezpriznakoveho muzovho bratranca dostal nas 2 rocny syn covid, mala nastastie nedostala od neho potom, ale bol to stres, to ani lieky nedas poriadne, aj cipky mas od 3 mesiacov. Ale bola som na svadbe, kde bolo 3 mesacne, aj 2 mesacne babo. Boli uplne v pohode. Ja som bola len s cca 9 mesacnymi. Mensie ako pol roka je na "povazenou". Toto s tym 9 nesacnymi sme mali blbo, lebo som nemala kde poriadne kojit, akoze bola tam taka jedna miestnost, ale absolutne som sa tam nevedela zlozit, keby aspon pohovka tam bola. Na stolicke otras, ja som nizka, nohy si potrebujem podopriet, kojim vo futbalovej polohe z 1 prsnika, najlepaie, ked ma dieta vankusik pod sebou, nemala som si tam co podlozit. No opisane to bolo inak, ze su tam tuli vaky, tak je ze super. A oni ich dali prec 🙃. Ale keby ste mali izbu, ze tam zajdes, nakojit, babo postrazi niekto, Ty sa zabavis, tak to by som sla.

Ja by som ani s polrocnym nesla. Neuzila by som si to. Isla by som len na obrad, to dieta zvladne. Ani sama nevies ako sa budes citit. Hlavne potrebujes pokoj v 6nedeli. Budes unavena z nocneho vstavania a este sa budes zotavovat.