Mesiac staré dieťa na svadbe - áno/nie
Isli by ste? Dieta by bolo v nosici/satke… so sluchadlami na usiach, nekolovalo by na ruky cudzim. Ja mam v tehotenstve ockovanie proti ciernemu kaslu a rsv, zvazujem este covid a chripku.
@luciamikul tesi ma ze ste to zvladli, ja si to predstavujem podobne. 😊
@anonym_autor uvidíš sama ako sa hlavne TY budes citit.... a ake bude babatko... ☺️ tak drzim palce....
@anonym_autor uvidíš sama ako sa hlavne TY budes citit.... a ake bude babatko... ☺️ tak drzim palce....
@luciamikul dakujem
Okej, po urazkach o tom aka som truba, uplne sialena a hrozna matka si vypinam komentare, uz ma nazor inych asi prestal zaujimat…. Len si skuste uvedomit, ze to pisete zivemu cloveku s nejakymk citmi, a nikdy neviete cim si prechadza….
@anonym_autor pracujem často so slúchadlami na hlave. A teda mat ich hodiny je dosť zaťažujuce. Nie len hodiny, aj 30 minút. Aby boli zvukotesne musia byť kvalitné. Teda aj nejaká váha aj tlak a veľkosť. Na malú 4tyzdnovu hlávku s nezrastenou fontanelou? Nesla by som do toho.
Môj starší spal 8 hodin. Už ako mesačný. V šatke v pohode vydržal. Najedol sa za 20 min. Mladší? Co noc, to kaxde dve hodky hore. Satku nie, až po case nosič. A na prsníku aj hodinu,inac nezaspal. Takže si neprojektuj v hlave, ako si este počas šestonedelia ppc zachillujes na svadbe. Ja by som šla na obrad, podla možnosti na večeru a na večerný spánok s babom na hotel. Ak sa začne zábava s hudbou este pred tým,tak aj skôr. A prestriedat sa s mužom a starými rodičmi. O mesiac je november,to uznie je na prechádzky po záhrade. Navyše píšeš, že to nie je prvé dieťa, takže aj o to druhe sa asi bude treba starať.
Okej, po urazkach o tom aka som truba, uplne sialena a hrozna matka si vypinam komentare, uz ma nazor inych asi prestal zaujimat…. Len si skuste uvedomit, ze to pisete zivemu cloveku s nejakymk citmi, a nikdy neviete cim si prechadza….
@anonym_autor keby si mala v sebe nejaké city, alebo tu empatiu, ako píšeš ze chyba @aurora33 tak nezakladás túto trapnu diskusiu. Lebo by si vedela, že nejaká trápna svadba nestojí nad tvojim dieťaťom. Neviem, chystáš sa zomrieť, ze silou mocou musis byt na nejakej svadbe aj s malým kojencom? Už sa nikdy v živote nestretnete na ziadnej oslave? Ti v rodine nevie nikto povedať, aby si sa spamätala a správala sa ako zodpovedná matka?
Ale ako si písala, nudíš sa. Tak verím, že s malým novorodencom sa už nudíš nebudeš a takéto sprostosti si vyhodis z hlavy.
To vážne nad tým musíš uvažovať? 🤨 Za mňa ani náhodou. Je to priam nebezpečné a ešte teraz ked začína chripková sezóna.
@anonym_922eaf a na to si ako prisla? Mozte ma tu prosim prestat urazat?
@anonym_autor ja sa pýtam, ako to máš. Čo je vo veci, keď kvôli bábätku nie si ochotná urobiť najmenší ústupok. V čase, keď je krehké, zraniteľné. Či si ty sebecká, alebo je v tom niečo iné. Lebo hlava mi to neberie. Prečo musíš ísť na svadbu.
@anonym_autor ahoj. pred asi 12 rokmi som bola na jednej svadbe. boli tam 2 malé deti, ani jedno z nich nemalo mesiac. jedno mohlo mať tak 2 mesiace, druhé možno 4? obe boli vo vajíčku položené na zemi. svadba normálna, čiže hudba, tanec, všetko, čo k tomu patrí. deti spali ako zarezané. dodnes žijú a nemajú následky, o tom potom... ale ja som teda žasla a ja som sa bála asi viac ako tie matky, že či ich niekto omylom nepristúpi alebo či nespadne (najprv boli obe vo vajíčku na zemi, potom o nejaký čas som si všimla, že jedno z nich preložili - asi matka? - k oknu na taký vysoký múr). ale fakt tie deti tam boli niekoľko hodín a akoby ani nežili. tuhé ako štolverka.
no nie každé dieťa je také, uvidíš, čo vyjde z teba. tak či onak, tie deti boli staršie.
ja si nemôžem pomôcť, ale tiež si trošku myslím, že ideš hlavou proti múru. akoby za každú cenu tam to dieťa vziať. OK, nápad s izbou je super, ak nájdeš "pestúnky", ktoré pomôžu. opäť apelujem však na virózy, ktoré mu tie pestúnky nechtiac môžu priniesť a odovzdať. to malé bábenko nebude mať základné očkovania, nehovoriac o tom, že ak chytí čo i len obyčajnú chrípku, môže to byť problém.
záver? ja osobne by som nešla v novembri (dobre predpokladám?) na svadbu s mesačným dieťaťom. svadba, o ktorej píšem, sa konala v auguste, von bolo naozaj horúco a príjemne a tie dve (staršie) bábätká potom neskôr rodičia vytiahli do kočiarov a striedali sa v prechádzkach spolu s inými rodinnými príslušníkmi. bolo leto, nie studený november. prikláňam sa k väčšine názorov, ktoré tu už padli.
Trochu mi odľahlo, že tu vidím maminy so zdravým úsudkom a vedia si aj rozumne zdôvodniť svoje názory. Lebo cca 6 rokov dozadu som bola svedkom toho, že existujú matky a matky. Niečo pred polnocou, ulica s normálnymi novšími rodinnými domami, len z jedného domu hučala hudba do celého okolia a okolo domu cca 10 hlučnýcg zabávajúch sa ľudí rôzneho veku (rozumej mladí aj starší + nejaký ten alkohol) Pred domom samozrejme policajné auto a policajti sa pokojne rozprávali s pár ľuďmi z dotyčného domu (vraj riešili nočný kľud). Vysvitlo, že policajti sa zhovárali s matkou a dcérou(cca 25ročnou) a že v dome majú nejakú rodinnú oslavu. Pritom tá dcéra 25 ročná, zjavne podnapitá čo ju matka pridržiavala, doslova bliakala na policajtov a celú ulicu, že ona nepije, lebo si to nemôže dovoliť, lebo má vo vnútri domu malé bábätko a že KOJÍ!!!! Mne sa vtedy fakt rozum zastavil, že som aj zabudla kam vlastne v ten moment idem. Tá teda tvrdohlavo vyznávala heslo, že materstvom sa život nekončí.
To dieta pravdepodobne este nie je ani na svete, cize toto su asi vysoko teoreticke uvahy. Verim, ze ked sa ti to narodi, sama pochopis, ze toto svojmu dietatu neurobis. Hlavne tie sluchadla na hlave🤫
@anonym_55ed57 👍👍
Tak ja som nešla ani s 2.5 ročným, lebo neznášal hluk a hlavnú hudbu a určite by som mu nedávala na celý čas slúchadlá na uši.
Ty najskôr poroď a potom uvidíš ako sa to všetko vyvinie a aké bude hlavne dieťa. Ale ja by som išla na sobáš, to dieťa prečka s niekym v kočíku a potom domov.
@micusa2222 preco odvaha?
@anonym_autor s mesačným dieťaťom, ktoré nemá žiadnu imunitu, so slúchadlami na ušiach, nehovoriac o krmení, prebaľovaní, uspávaní...no des...
Trochu mi odľahlo, že tu vidím maminy so zdravým úsudkom a vedia si aj rozumne zdôvodniť svoje názory. Lebo cca 6 rokov dozadu som bola svedkom toho, že existujú matky a matky. Niečo pred polnocou, ulica s normálnymi novšími rodinnými domami, len z jedného domu hučala hudba do celého okolia a okolo domu cca 10 hlučnýcg zabávajúch sa ľudí rôzneho veku (rozumej mladí aj starší + nejaký ten alkohol) Pred domom samozrejme policajné auto a policajti sa pokojne rozprávali s pár ľuďmi z dotyčného domu (vraj riešili nočný kľud). Vysvitlo, že policajti sa zhovárali s matkou a dcérou(cca 25ročnou) a že v dome majú nejakú rodinnú oslavu. Pritom tá dcéra 25 ročná, zjavne podnapitá čo ju matka pridržiavala, doslova bliakala na policajtov a celú ulicu, že ona nepije, lebo si to nemôže dovoliť, lebo má vo vnútri domu malé bábätko a že KOJÍ!!!! Mne sa vtedy fakt rozum zastavil, že som aj zabudla kam vlastne v ten moment idem. Tá teda tvrdohlavo vyznávala heslo, že materstvom sa život nekončí.
@elis248 no spoluobčania...
@micusa2222 by si sa divila, ale neboli to spoluobčania.
@micusa2222 ktovie či sa to aj autorky netýka
@anonym_autor Raz som vzala 3 mesačného do kaviarne v zime sa zohriať, par ľudí mi drzo bez dovolenia nakuklo do kočíka a večer maly vrieskal ako o život. Takze radšej nie. Ibaže by bolo bábätko vonku v kočíku (ak bude teplejsie) alebo na hotelovej izbe a striedali by ste sa pri ňom s partnerom. Do sály ukazovať NIE!
Autorka nechcem rypat ale aj to tvoje mimino bude mat nejake pocity.. nie ze len ty 😃.
Inak neviem ci som zle citala ale spominal sa tu niekde otec dietata ? Lebo len o dedkovcoch som citala. On s detmi byt doma nemoze ? Alebo oni tam proste musia ist spolu jak dva cecky na tu svadbu a nemozu skrz mimco spravit kompromis ze tam pojde len autorka ked teda ide najdolezitejsej osobe jej zivota na svadbu??????
A on ostane s detmi, vybavi si volno ak by nahodou nemal ?
Ze preco? Lebo dieta ma mesiac? Matka roka. Nevydrzis chvilu sediet doma s novorodencom. Ona sa seriozne pyta preco. Ani by ma to nenapadlo
@anonym_autor Nevšímaj si blbé komentáre. Ja som bola s prvým deiťaťom na svadbe, keď malo mesiac. Bola som po sekcii. A trochu som aj tancovala 🙂 Dieťa spalo v kočíku, potom bolo na chvíľu v nosiči, rôzne. Manžel ju kočíkoval vonku, potom sme sa striedali, potom spala v takom salóniku, kde bolo tichšie a kde sme na ňu videli. Všetci sme to zvládli úplne v pohode. Nikto neochorel, nikomu sa nič nestalo.
Ešte mi napadlo - keby sa dalo, rezervujte si ubytovanie tam kde bude svadba alebo veľmi blízko. Aj to by vedelo pomôcť, keby ste sa tam pri spiacom dieťati striedali alebo mali kameru a tak.
Každá chceme dobre pre svoje bábätko a každá si myslíme, že to vieme najlepsie. Silové pole a energia v zahanbovaní sa mamičiek medzi sebou je väčšia ako v Jedi rade. 😅
Ja osobne by som na svadbu, ani iné zhromaždenie s mesačným babatkom určite nešla. Celé sestonedelie som zakázala návštevy. Aj rodine. Iba starí rodicia a moja sestra mohli byt s maličkou v jednej miestnosti.
Prvá príležitosť, kde videla viac ako troch ľudí, bol krst. Mala 3 mesiaciky. A všetko to bola najbližšia rodina. Medzi neznámych som ju zobrala az 5.5 mesacnú, do prázdneho ilavského Lidla. 😅
Svadbu by som si vôbec neuzila, lebo by som kazdeho hosťa videla ako chodiaci zdroj nákazy. 😅 Teraz, keď začína chripková sezóna obzvlášť.
Ak ti moj názor príde prehnaný, nie si jediná. Aj kamarátka komentovala, ze som extrémista, keď sme s mužom nosili respirátory, lebo sme kychali a maličká mala len 5 týždňov. Ale, ako si povedala, názor druhých ma nezaujíma. Ak moze ohroziť bezpečnosť môjho dieťatka. Radšej budem za úzkostlivú pi.. ako mať choré novorodenča. 😅
@anonym_autor Nevšímaj si blbé komentáre. Ja som bola s prvým deiťaťom na svadbe, keď malo mesiac. Bola som po sekcii. A trochu som aj tancovala 🙂 Dieťa spalo v kočíku, potom bolo na chvíľu v nosiči, rôzne. Manžel ju kočíkoval vonku, potom sme sa striedali, potom spala v takom salóniku, kde bolo tichšie a kde sme na ňu videli. Všetci sme to zvládli úplne v pohode. Nikto neochorel, nikomu sa nič nestalo.
Ešte mi napadlo - keby sa dalo, rezervujte si ubytovanie tam kde bude svadba alebo veľmi blízko. Aj to by vedelo pomôcť, keby ste sa tam pri spiacom dieťati striedali alebo mali kameru a tak.
@elviku11 to su blbe komentare ked vravime autorke ze je uplna hlupost tahat mesacne babatko na svadbu? Lebo hrozia choroby, moze mu vadit hluk, prievan, klima atd….nastastie ocividne matiek ktore su ochotne ostat s dietatom doma a chranit ho je viac ako tych co su schopne ho tahat na svadbu
sú ženy ktoré letecky prepravujú dieťa už od jedného mesiaca, to mi príde nebezpečnejšie ako ísť s dieťaťom na svadbu, pretože sa situačne môžeš zariadiť
@elviku11 to su blbe komentare ked vravime autorke ze je uplna hlupost tahat mesacne babatko na svadbu? Lebo hrozia choroby, moze mu vadit hluk, prievan, klima atd….nastastie ocividne matiek ktore su ochotne ostat s dietatom doma a chranit ho je viac ako tych co su schopne ho tahat na svadbu
@michaelam2 nie su blbe komentare ked mi napisete ze je to blbost. Blbe komentare su, ked mi napisete ze som uplne sialena, sebecka truba, otrasna matka, spoluobcianka, ze moj muz je neschopak postarat sa o deti, ktory by urcite skocil na svadbe na kazdu druzicku. To je blbe. Do oci by si to povedala ludom o ktorych zivotoch nevies absolutne nic?
sú ženy ktoré letecky prepravujú dieťa už od jedného mesiaca, to mi príde nebezpečnejšie ako ísť s dieťaťom na svadbu, pretože sa situačne môžeš zariadiť
@alenka58 ja som napriklad rada za asi hned druhy prispevok k tejto teme, kde mi odporucili izbu. To mne samej vobec nenapadlo. V objekte sa da ubytovat, hned dnes si jednu rezervujem. S kocikom sa prejdem okolo kostola, dam si normalne obed, a nasledne sa pri dietati prestriedame s manzelom v izbe. Vyuziju ju mozno aj starsie deti ked budu vecer unavene.
@michaelam2 nie su blbe komentare ked mi napisete ze je to blbost. Blbe komentare su, ked mi napisete ze som uplne sialena, sebecka truba, otrasna matka, spoluobcianka, ze moj muz je neschopak postarat sa o deti, ktory by urcite skocil na svadbe na kazdu druzicku. To je blbe. Do oci by si to povedala ludom o ktorych zivotoch nevies absolutne nic?
@anonym_autor ja som ti nic z tohto nenapisala, mozno si si nevsimla ale povedala som ze jedine v pripade ze by bolo dieta stale na izbe s niekym. Ale ak mam byt uplne uprimna, o matke ktora vezme mesacne dieta na svadbu si myslim ze je nezodpovedna, lebo prvorade ma byt dieta, jeho bezpecnost a pohodlie
@michaelam2 tiez som rada že je tu kopec a teda obrovská väčšina normálnych matiek, pre ktoré je dieťa na prvom mieste.
@michaelam2 tiez som rada že je tu kopec a teda obrovská väčšina normálnych matiek, pre ktoré je dieťa na prvom mieste.
@aurora33 haloooo aj otcov😉

@anonym_autor Ako stare su tie tvoje dalsie deti? Bol by to taky problem vychystat ich s manzelom na svadbu a ty by si sla len zablahozelat ku kostolu ci kde to maju?
@anonym_dbd248 nie nebol by problem