Môžem dať sestre dar až po svadbe?
cez vikend mam ist sestre na svadbu. Mam pre nu odlozenych cca 500 eur do obalky avsak sa mi vyskytli necakane velke financne tazkosti. Nechcem jej dat menej ako 500 EUR avsak v tento situacii nevyjdem a menej jej dat nechcem. Myslite, ze ked dam obalku dodatocne po svadne cca po medico na navsteve bude blbe? Ako by ate to zobrali? Dakujem
Kks toto nepochopím, ak vidím že sestra ma vážne finančne problémy, nevzala by som od nej nič. To sú mi vzťahy v rodinách, hanba.
To co su za rady, ze pozicat si? Wtf? To vazne radite, aby si vzala pozicku na sestrinu svadbu?
Akoze, kebyze sa dozviem, ze moja sestra si pozicala len kvoli tomu, aby mi mohla dat dar k svadbe, tam jej tie peniaze otrepem o hlavu. V zivote by som si od nej peniaze nevzala, keby som vedela, ze jej budu chybat.
@sense
@muchotrafka298 ....ja s vami súhlasím, dám koľko mám...ale sú ľudia a ludia.
Niekde stále razia trend si dokonca zapisovať do zošita, koľko kto dal, aby sa nezabudlo, koľko vrátiť na oplátku...
@ejbyk tieto zosity som tu prvykrat citala. Dievcata mi to tu vysvetlili. Len uz nevedeli, ze co s inflaciou.
@ejbyk tieto zosity som tu prvykrat citala. Dievcata mi to tu vysvetlili. Len uz nevedeli, ze co s inflaciou.
@muchotrafka298 moja tetka jedna tak robila možno robí doteraz tak neviem, len na infláciu rada zabúda pokiaľ ide o to že má dať ona....
Nemas ziadnu fin.rezervu a ako dar chces dat 500e.
Fuha.
Sestre to vysvetli. Jecto sestra pochopi ta.
@sense
Niekde stále razia trend si dokonca zapisovať do zošita, koľko kto dal, aby sa nezabudlo, koľko vrátiť na oplátku...
@ejbyk😲
@alissson akoze neviem co to su za rady…ze pozicaj si… urcite nie. Ja som tiez nemala peniaze na sestrinej svadbe, povedala som jej, nech sa nehneva, ze naozaj nemam momentalne. Dala som jej, ked som nasetrila. Cca o polrok neskor… a nebolo to 500€, ved to je pre mna mega (mama s 2 detmi). Ak mate dobry vztah, sestra by nechcela, aby si sa kvoli nej zadlzovala. Keby to bolo opacne, ty by si to chcela?
kazdy ma dat tolko aby tym neohrozil svoje zivobytie.. takze dat menej a dodatocne niekedy az budes na tom lepsie ju vziat na babsku jazdu ...
Ja by som dala koľko môžem a keď tak po svadbe zvyšok určite to pochopí a 500€ je podľa mňa až až
V živote by som nechcela od sestry peniaze a keby viem že má finančný problém tak uz tým dupľom vy sa nerozoravate alebo čo?
@alissson je to sestra ja neviem ale kludne by som dala aj pred svadbou napriklad...ved jej normalne povedz je jej das potom
Moj osobny nazor je taky, ze dam kolko mam a co si mozem dovolit. Sestra urcite pozna financnu situaciu a vie, ze proste da menej. Lebo nie kazdy je na tom tak dobre financne, ze moze davat 500 EUR dary. Ak nemam, tak proste nedam, nepoziciam si. A ked neviem nasetrit, tak sa nebudem este zadlzovat alebo jest suchy chleba a zapijat ho vodou. Len aby som dala, lebo sa to patri.
@alissson daj...veď to pochopí...
Môžeš jej povedať že jej chceš dať peniaze a dáš jej ich keď budeš mať. Alebo jej daj časť a povedz že jej dáš ešte neskôr. Je to na Tebe ako sa rozhodneš.

@sense a hlavne ked na to niekto nema. A este si bude aj poziciavat.
@sense