Nemám koho pozvať na svadbu
Ahojte, môj priateľ začal hovoriť o svadbe a ja sa toho desím. On má väčšiu rodinu, chcú pozvať ujov, tety, sesternice, kamošov. Ja som už sirota, so sestrou nie som v kontakte už dlhšie roky, mám dve kamošky. Jedna ma 4 deti, pomerne malé za sebou a povedala, že by mi prišla max zagratulovať na obrad. Druhá kamoška by možno prišla s manželom, ale kvôli dlhodobým zdravotným problémom by tam bola max dve hodiny.Aj to závisí, aký bude mať deň. Moja širšia rodina, sestrenice, bratranci - nevidela som ich cez 30 rokov. De facto ja nemám koho pozvať. V práci mám jedného kolegu a jednu kolegyňu. Nie sme si nijako blízki, nekupujeme si ani darčeky, nestretávame sa v súkromí. Môj priateľ by tam pozval kolegov z práce, z minulej práce, kamošov z detstva, z klubu futbalového, no má toho kopec.
Ak by sa svadba konala pred 15 rokmi, bolo by to ešte inak.
Mal niekto z vás svadbu, kde nemal nikoho? Alebo že dvoch hostí?
@anonym_autor Ja by som sa sobasila v zahranici.
A malá svadba? Alebo len vy dvaja na Maledivách?
@stellarstar určite nie, jeho rodina chce normálnu svadbu. Je to ich jediný syn a chcú ho riadne oženiť...
@stellarstar otázne je, či by to bolo fér voči priateľovi. To by musela byť obojstranná slobodná dohoda, nie?
Možno ideálny čas sa ozvať sestre a skúsiť Innovation kontakt a vzťah
nič sa nedeje. Veď na svadbe bude aj celá tvoja nová rodina.
Možno ideálny čas sa ozvať sestre a skúsiť Innovation kontakt a vzťah
@anonym_45c27a so sestrou nekomunikujeme s vážneho dôvodu a nebudem už v kontakte. Ju by som ani na svojej svadbe nechcela. Je to alkoholička so svojím mužom a robia iba problémy. Chcem byť od nej čo najďalej.
@stellarstar určite nie, jeho rodina chce normálnu svadbu. Je to ich jediný syn a chcú ho riadne oženiť...
@anonym_autor Jeho rodina a partner by si mali uvedomit, ze aj ty mas pravo hovorit do vlastnej svadby.
@anonym_autor tak tam bude len jeho a tvoja nová rodina a vyriešené
Svadba by nemala byt o tom, ktora rodina hra presilovku, ma to byt hlavne o vas dvoch. Budes mat novu rodinu, mozno si s niekym casom sadnes a budes mat sirsiu rodinu z jeho strany, ber to ako prilezitost na zoznamenia sa. S niekym sa budes dalej stretavat len na svadbach a pohreboch. Hlavne sa dohodnite vy dvaja, nie tetky z piateho kolena su pri tomto dolezite. Vy dvaja ste doleziti.
Brala by som to tak, že ma chce so všetkým a vďaka nemu získsm konečne rodinu a priateľov. Ja som taký večný optimista a z tohto by som si hlavu nerobila, ak Ťa chce tvoj priateľ a chce Ťa tak povediac ukázať celému svetu. Za to, že si sirota nemôžeš. 💗Hlavu hore.😉
Ahoj, aj ja som polosirota ( mám už len otca) a začali sme s priateľom hovoriť o svadbe. Tiež tam budem mať len otca ( som jedináčik, starí rodičia mi už nežijú žiadni, širšia rodina tiež nič). Takže bude tam môj otec a tri najlepšie kamarátky s partnermi. To je všetko z mojej strany, tiež mi to bude také divné ( viem ako sa cítiš)...z priateľov strany tam bude kopec ľudí možno aj 50 dokopy.
@anonym_autor Ak ti to nevadí, je to ok, však ako píšu ženy vyššie, jeho rodina bude aj tvoja... Možno pre tvoj lepší pocit by priateľ mohol skúsiť s niekým či z rodiny alebo z priateľov skúsiť aby sa s tebou bližšie zoznámili, nejaké osoby, čo má pocit že by ste si mohli rozumieť, nech proste na svadbe máš pocitovo bližších ľudí pár...
@anonym_autor mne zase príde trochu prehnané, že on volá aj kolegov z práce, všetkých kamošov a neviem koho ešte, veď zavolám rodinu a pár najlepších kamarátov a stačí, veď nemusí tam byť každý jeden, koho v živote stretol a všetci bratranci a sesternice, veď to bude aj 100 ľudí, načo?
@anonym_autor dufam, ze ma na tu svadbu nasetrene alebo ze to bude platit jeho rodina. A snad na to neplanuje brat uver, ktory budes splacat aj ty alebo sa budete musiet najblizsich 10r uskromnovat, lebo “on splaca”.
ešte môžeš susedku pozvať. možno tie sesternice by som pozvala tiež.
nerobila by som si starosti že ty tam nebudeš mat nikoho
to nie je pravidlo, že to musi byt na oboch stranach rovnako
nerieš takéto veci, ked chcu velku svadbu tak bude velká
však v podstate teba prijimaju do rodiny čiže je to za jedno...
neriešila by som toto vôbec
Dohodnite sa na svadbe na úrade.. A nie co jeho rodina chce. Ale čo chcete VY DVAJA. je to tvoj veľký deň a máš si ho užiť a byť Šťastna. Ja som tiež vždy túžila po krásnej svadbe. Kamošky nemám z rodiny len mama babka a moje deti, takže úplne ti rozumiem
ešte môžeš susedku pozvať. možno tie sesternice by som pozvala tiež.
@anonym_15e342 nie sme v kontakte, a neplanujem pozvat pre mna cudzie osoby. Ved priatelova rodina je pre mna viac blizsia ako osoby, ktore som nevidela od svojich 3r.
Svadbu budete mať a platiť vy dvaja tak vy dvaja budete aj rozhodovať koho ozvete a aká bude svadba. Nenechajte si do toho kecať celú rodinu ani baby z koňa.
@anonym_15e342 nie sme v kontakte, a neplanujem pozvat pre mna cudzie osoby. Ved priatelova rodina je pre mna viac blizsia ako osoby, ktore som nevidela od svojich 3r.
@anonym_autor no tak potom keď dobre vychádzaš s priateľovou rodinou tak vlastne nie je problém že tam nikoho z tvojej strany nebudeš mat
Ale znies trochu komplikovane
Svadbu budete mať a platiť vy dvaja tak vy dvaja budete aj rozhodovať koho ozvete a aká bude svadba. Nenechajte si do toho kecať celú rodinu ani baby z koňa.
@januska12323 svadbu bude platiť priateľova rodina.
@anonym_autor no tak potom keď dobre vychádzaš s priateľovou rodinou tak vlastne nie je problém že tam nikoho z tvojej strany nebudeš mat
Ale znies trochu komplikovane
@anonym_45c27a nevychádzam s nimi nijako extrémne dobre, ale jeho mamu, otca a sestru poznám viac ako sesternice, ktoré som videla pred 30r. V tomto kontexte som odpovedala na otázku. Nepoznám ujov, tety, krstnú, ani bratrancov a sesternice a ani všetkých jeho kamošov z detstva. Poznám dvoch jeho najbližších priateľov.
@januska12323 svadbu bude platiť priateľova rodina.
@anonym_autor aj tak platí, že je to vaša svadba a vy sa máte dohodnúť ako bude vyzerať.
@anonym_autor aj tak platí, že je to vaša svadba a vy sa máte dohodnúť ako bude vyzerať.
@januska12323 no veď čo na svadbe bude, aké jedlo, výzdoba, program, či bude na úrade alebo v kostole je na nás. Každý z nás si môže pozvať z rodiny a priateľov koho chce. Môj snúbenec ide pozývať mnohých.
@anonym_autor to že jeho rodina chce toto a tamto, ti môže byť jedno. Jeho rodicia mali mať svadbu podľa seba, vy majte podľa seba. A bodka.
Ja som bola vlani na svadbe najlepšej kamarátky. Ženích bol sirota, jedináčik. Nemal tam rodinu iba jedného kamaráta (svedka)a pár kolegýň, ale tie boli iba v kostole. V reštaurácii sme boli iba oni, jej mama, jej brat s manželkou a deťmi. Ja s mužom a jeho svedok s partnerkou ako svedkovia.
Žiadne sesternice , bratranci a pod.
Veď to snáď nikto riešiť ani vedieť nebude. Kamaráti asi nepoznajú bratrancov, tety kolegov a podobne. Je to ako to je, netráp sa a uži si svadbu. Nemusíš nikoho nasilu pozývať.
@anonym_autor
skus navrhnut snubencivi, aby ste sa vzali len s dvoma svedkami, klidne cudzimi na urade a chodte na svadobnu cestu. Potom sa kludne vezmite v kistole s rodinou veselicou = svadbou 🙂 Ty si vas den dokonale uzijes aj s dovolenkou a uvysok bude iu ako bonus.
@anonym_autor okej, takže zatiaľ sme sa dozvedeli iba, že ty nemáš rodinu a kamarátov a rodina tvojho snúbenca chce veľkú svadbu
A čo chcete vy dvaja?
tak z tvojej strany nebudes mat nikoho, nic sa nedeje. my ked sme sa brali tak som sa ja vysral uplne na svoju rodinu a nikoho nepozval, aj tak by mali iba kecy lebo partnerku nemali radi, inak s nimi mam normalne vztahy, nejak to prekusli 🙂, manzelka tiez nemala kamaratov ani rodinu, svedkov sme si nasli cez bazos za 20 eurovu odmenu, netrvalo to ani hodinu nez sa niekto ozval na inzerat a zobrali sa len tak na urade iba sami zo svedkami