Oplatí sa investovať do svadobných šiat na mieru?
Oplatí sa dnes kupovať šaty robené na mieru? Myslím si že je to prvá vec ktorá by išla na predaj pri sťahovaní.. hmm? 🙂
@anonym_autor za mna malo pravdepodobne, ze šaty predate... ved si to treba skúšať.
@anonym_bf06b1 Práveže veľa známych, aj cudzích žien ich predáva, ale či predajú neviem, nechcem vyzvedať tak priamo..
@anonym_bf06b1 Práveže veľa známych, aj cudzích žien ich predáva, ale či predajú neviem, nechcem vyzvedať tak priamo..
@anonym_autor no ved jasne, ze predávajú ale ci je kupca ? To si ja nemyslím. Aspoň skrz mna, zw som musela skúšať x šiat a nie, ze tieto sa mk páčia kúpim a nebudú sedieť, ved rozumieš mi.
Požičane som mala 🙂
@anonym_autor mám ešte svadobnú vestu a svadobnú kravatu. Nikto to nechcel kúpiť a vyhodiť som to nechcel.
@anonym_autor mala sm šité na mieru a predala som asi po pol roku od svadby
Uz su predane. Boli na snurovacku, dali sa prisposobit. Aj dlzka sa dala upravit.
Ja som kupila od jednej nevesty, dala vycistit a do 2 mesiacov po svadbe predala, kym to bol este novy model. Cele saty ma vysli na 150e.
Moje šaty si vyhliadla jedna slečna z rodiny ešte pár dní po mojej svadbe keď videla svadobné fotky a tesne po svadbe (ešte som ich ani nestihla dať vyčistiť) si došla po ne. Ja som ale nemala na mieru ale odkúpené zo salóna (odkúpenie aj požičanie stalo rovnako pretože sa z kapacitných dôvodov potrebovali zbaviť starej kolekcie), takže som ich dlho nemala.
Ale napr. kamarátka dokola asi rok zdieľala svoje šaty kade tade po inzerátoch, ani za 50€ ich nedokázala predať.. asi veľa závisí aj od výzoru a štýlu tých šiat - moje boli na šnurovanie, čiže sadli na rôzne postavy 🙂
@anonym_autor mam a nevedela som ich predat. Neboli totiz na pozicanie, ale na predaj za 150e pred 15r. Jednoduche ake sa mi pacili.
Neoplati. Predat to asi predas. Ale za zlomok povodnej ceny.
Oplatiť sa neoplatí, prerobis na Tom, na to sa treba prichystať.
Sestra mala na mieru, predala do salónu. Ale zdá sa mi, že pod cenu. Ja som mala kúpené od inej nevesty a predala som za vyššiu cenu, než som kúpila. Závisí aj od toho, aké sú tie šaty. Ja som mala menej tradičné a mala som veľmi veľa záujemkyn, dve aj boli skúšať, jednej sadli a brala.. keby boli ako všetky ostatné saty, predávam dlhšie.
Nemyslím si že je to dobrý nápad.Mozno ich nebudeš vedieť potom predať lebo budú sedieť len takej postave aku máš ty
neviem či by som pri svadobných šatách rozmýšlala že sa majú alebo nemajú oplatiť…
ak ich viem kúpiť alebo požičať, tak kúpim alebo si požičiam. ak nenájdem aké chcem, dám si ušiť bez ohľadu na to či potom predám…
či?
@anonym_autor mala som, lebo na moju postavu XS mi v požičovni nútili šaty L (vraj to zúžia 🤦) a požičať ma vyšlo rovnako ako ušiť. Tak som mala šaty podľa seba, ktoré mi dokonale sadli, nemusela som sa o ne báť, dala som zarobiť milej krajčírke a do mesiaca po svadbe som ich predala za skoro tú istú sumu 😁 - nevesta ma videla v kostole a hrozne ich chcela. Mne sa to teda fakt oplatilo.
Ja som si kúpila a s prerobením na mieru ma stáli ešte menej ako požičovné zo salónu... Ale teda ja som mala špecifickú predstavu, netypickú postavu a vedela som, že si ich chcem nechať na pamiatku a v živote by som ich nepredala
Ja som mala site na mieru a predala som ich velmi rychlo. Ale za polovicu ceny. S tym treba asi aj ratat.
Mala som šité na mieru, predala som ich. Samozrejme že nie za toľko koľko mňa stáli, za polovicu. Čo mi nevadilo. Ja som mala jasnú predstavu o svojich svad.šatách, tú som si naplnila . Svoj účel splnili.
Ja som si takto kúpila od jednej nevesty za asi 25% pôvodnej ceny a zatial som ich ani nedávala na predaj. Mam ich doma, ak ich aj nepredám, nevadí mi to
Ja som si dala saty usit, lebo som chcela mat unikatne a nechat ich ako pamiatku dceram. Mam chalana ;) tak snad nevesta oceni ;)
@anonym_autor moja známa takto nemohla predať šaty na mieru, nikto ich nechcel a keď dala, že pozícia za určitú sumu, šaty začali kolovať. Vždy ich dá vyčistiť a posúva ďalšej neveste 🫣.
@anonym_autor A aký štýl preferuješ? Sú salóny, kde vieš rovno kúpiť za priaznivú cenu, záleží, či chceš ozaj niečo veľmi špecifické, keďže uvažuješ nad šitím.
@anonym_autor mala som na mieru,lebo také,aké som chcela nemali nikde😂.A predať sa ich nechystám,lebo viem,že ich využijem(nie na svadbu),sú nadčasové a také ako nemá nik😉.Už mám pekných pár rokov po svadbe,ale ešte nie retro .A na záver nikdy by som si takú vec nepožičala.
@anonym_autor ja som nemala problém predať. Ale skôr mi vadilo,že aj keď boli usite-inspirovane šatami,ktoré som si skúšala v požičovni,ale jasne ze neboli presne také iste..stačí trosku iná čipka,materiál,riasenie atd..a už to vyzerá úplne inak.. mne tie ušité nie ze by nesadli,ale až tak mi nepristali..spätne ľutujem,mohla som si naozaj radšej požičať a bola by 100 percentná istota,ako to bude vo vysledku vyzerat..
Inak cenovo to vyšlo super,pritom som mala ručne našivane čipky.. cena za usitie bola väčšia ako požičanie,ale keď som predala (a to pomerne za lacno aby mi dlho nestali), tak som sa dostala na cenu z pozicovne. Co je teda výhoda,že som mala nové šaty na mieru za cenu pozicanych v ktovieakom stave.. len vravím,u mňa tá nevýhoda, že iné by mi asi viac pristali
Ja som svoje svadobné šaty darovala Národnému divadlu do umeleckej dielne. Nech sa využijú ešte na predstaveniach 🙂 V divadle sa potešili.
@anonym_autor ja som nemala problém predať. Ale skôr mi vadilo,že aj keď boli usite-inspirovane šatami,ktoré som si skúšala v požičovni,ale jasne ze neboli presne také iste..stačí trosku iná čipka,materiál,riasenie atd..a už to vyzerá úplne inak.. mne tie ušité nie ze by nesadli,ale až tak mi nepristali..spätne ľutujem,mohla som si naozaj radšej požičať a bola by 100 percentná istota,ako to bude vo vysledku vyzerat..
Inak cenovo to vyšlo super,pritom som mala ručne našivane čipky.. cena za usitie bola väčšia ako požičanie,ale keď som predala (a to pomerne za lacno aby mi dlho nestali), tak som sa dostala na cenu z pozicovne. Co je teda výhoda,že som mala nové šaty na mieru za cenu pozicanych v ktovieakom stave.. len vravím,u mňa tá nevýhoda, že iné by mi asi viac pristali
@mudrmp Nelutuj.. kamoška skúšala v októbri, videla som na vlastné oči, ako tie šaty vyzerali, a keď mala svadbu koncom decembra, nechcela som veriť, že tie šaty boli tie isté. Tie víkendy za dva mesiace im proste dali zabrať a jednoznačne bolo vidno, že sú to už obnosené, použite šaty. Sestra skúšala šaty v salóne na vyradenie, boli nádherné - kedysi. U to bolo na tých šatách proste vidno. Rozhodla sa pre výrobu na mieru, aj keď to nebolo ono, ale aspon boli čerstvé a originál

@anonym_autor za mna malo pravdepodobne, ze šaty predate... ved si to treba skúšať.