Skúsenosti s civilným sobášom mimo obradnej sály
Dobrý večer, budeme mať svadbu a rozmýšľame nad civilným sobášom na nami vybranom mieste (nie v úradnej/obradnej sále). Má s tým niekto skúsenosť ? Mám pár otázok ohľadom toho ako to funguje
1. Bývam v obci a svadbu budeme mať v inom meste. Nie je to okresné mesto. Koho mám v taktomto prípade osloviť, úrad obce kde sa bude konať sobáš alebo najbližší okresný úrad kam katastrálne spadá daná obec kde chceme sobáš ?
2. V akom časovom predstihu je ideálne kontaktovať a riešiť oddávajúceho ?
3. Je problematické, ak máme vybraté iné miesto a nie obradú sieť ?
4. Aké pravidlá platia na takéto sobáše resp. aké sú požiadavky či veci, ktoré treba vybaviť ?
5. Je možné aby prišiel oddávajúci aj v iný deň ako to majú oni stanovené ? Niekde som čítala, že niektoré úrady majú vybrané dni, kedy ich robia. Dátum svadby už máme vybratý, preto sa pýtam.
6. Aké sú približne poplatky za takýto obrad ?
Kľudne mi napíšte vaše zážitky, skúsenosti. Chcem byť v obraze. Ďakujem 🙂
@frederikasucha38 ahoj. Toto bol náš prípad. Oslovili sme obec, pod ktorú to dané miesto patrí. Čo najskôr. Majú sobášne dní, ale mám sa podarilo prehovoriť starostu na iný deň. Sumu si nepamätám, ale to budú mať na stránke obce. Nebolo to nič hrozné. Inak všetko prebieha rovnako ako na úrade. Oni si donesú čo treba..
@zuz987123 Ďakujem 🙂

@frederikasucha38 ahoj. Toto bol náš prípad. Oslovili sme obec, pod ktorú to dané miesto patrí. Čo najskôr. Majú sobášne dní, ale mám sa podarilo prehovoriť starostu na iný deň. Sumu si nepamätám, ale to budú mať na stránke obce. Nebolo to nič hrozné. Inak všetko prebieha rovnako ako na úrade. Oni si donesú čo treba..