icon

Svadba bez detí: Ako by ste reagovali?

Včera o 18:54

Ahojte,
ak by ste dostali také pozvanie, brali by ste to v pohode alebo by vás to zamrzelo?

Strana
z2
anonym_a356d3
Včera o 21:05

Tesila by som sa na vecer a zabavu s manzelom 😊
Ak by sme mali kde nechat deti, co je u nas problem, ale skusili by sme si to zariadit. Ak by nemali kde zostat, ospravedlnila by som sa.

A nevidim dovod na urazenie sa. Ludia spamatajte sa.

anonym_8bbffb
Včera o 21:08
@anonym_fb5e51

@anonym_8bbffb tak isto nie je povinnostou pozyvat zaroven aj vsetky deti z rodiny, tiez sa mu deti na svadbe nemusia pacit a hosti by to nemalo mrziet, kedze su len hostia a ten kto slavnost organizuje si urci podmienky na svojej udalosti

@anonym_fb5e51 ved citaj poriadne, pisem ze kazdy moze mat svadbu aku chce. Ale ak si niekto urci podmienky ucasti, ja si urcim ci ich prijmem a ci sa chcem zucastnit, to je cele. Preco by si mala nieco urcovat len jedna strana?

anonym_ee847a
Včera o 21:10

Normalne . Zabezpečila by som si deti stráženie. A pozvanie prijala a na svadbe sa zabavila

petamich
Včera o 21:59

@anonym_autor uplne v pohode, ich svadba, ich poziadavky a ty sa rozhodujes ci ich akceptujes alebo nie 🙂 aj ked su deti povolene chodime bez dietata (ak to nie je blizka rodina), na moje dieta fakt nikto nie je zvedavy

anonym_967953
Dnes o 04:32

Ja som takú svadbu mala, ale nebolo to priamo plánované, skôr to vyšlo z rozhovoru, keďže rodiny mali malé deti a predtým bola svadba v rodine a bolo to najmä pre nich ako rodičov náročné, deti problém priamo neboli.
A tak sme sa porozprávali, že by bolo dobré aby si aspoň jeden večer užili len oni bez deti, že to potrebujú, lebo nie sú len rodičia. A nakoniec to bolo fajn pre všetkých. Treba komunikovať a nájsť riešenia vhodné pre každého, veď hostina po svadbe je od toho aby sa hostia cítili dobre.

natalka13
Dnes o 04:46

Ja som moje ani nebrala na svadby, takze nevadilo. Pre mna su aj tak tie svadby s cirkusom zataz. Trapny program trapne vtipy...

anonym_6d0426
Dnes o 04:56

pozvanie bud prijmes aleno nie,,, vzdy ti daju moznost rozhodnut sa... ja by som ist nemohla,kedze naozaj nemam kam dieta dat,ale chapala by som to... mat dieta neznamena byt s nim 24/7.. odlucenie na noc a zabavit sa ako dospely prospeje nielen rodicom ale aj detom ....

mandzula
Dnes o 04:58

Vobec by ma to nemrzelo, dieta ku mne nie je prirastene. Nebravala som ho ani na plesy a hole wellnessy a dokonca som si to aj uzila a ono to bez ujmy prezilo.

sense
Dnes o 05:04

Nie je povinnosti prijat pozvanie a zucastnit sa.
Tiez som mala prvu svadbu bez deti, rodicia najprv boli skepticky neskor uznali, že sa super zabavili, a že im to padlo vhod uzit si aj bez deti ako za slobodnych čias

anonym_f19f16
Dnes o 05:12

Hned by som isla. Je to ich svadba a uplne chapem ze ch u mat svaty pokoj a nie kinder party

anonym_d35ead
Dnes o 05:59
@xsuzannex

My sme boli nedavno na svadbe kde bol vytvoreny kutik pre deti a zaplatena profi pani na strazenie. Deti stastne, malovala im na tvar, vyrabala z balonov kadeco, kreslili atd atd. Ani sme nevedeli ze tam su..takze vsetko sa da..

@xsuzannex nechápem prečo by mal niekto míňať zbytočne peniaze na to, aby na svadbe zabával deti, strašná blbosť

anonym_8009b1
Dnes o 06:22

Záleží od okolností. Ak by mi blízka rodina, napr. brat oznámil, že chce svadbu bez detí a jeho netere nie sú vítané, zamrzelo by ma to, jemne povedané. No ak by šlo o pozvanie od kamarátov, tak v pohode. Podľa mňa to nie je taká novinka ako sa prezentuje. Aj naši pred 25-30 rokmi chodili na svadby kamarátom a nás nechávali babke a dedovi (pozvánka bola pred dvoch a hotovo). Maximálne na obrad sme šli (tam predsa môže ísť hocikto). Ani ich nenapadlo ťahať tam svoje deti, mladomanželia nie sú povinní volať celé rodiny (cudzie deti kamarátov, rodina je iný prípad). A rodičom to tak nejako môže prirodzene dopnúť, veď sa určite tiež chcú zabaviť a stráviť večer osamote občas padne vhod. Asi by mi to ani nik nemusel vravieť, sama by som si to zariadila. Ak by som teda mala stráženie, ak nie, tak by som slušne odmietala.

anonym_c4b9f0
Dnes o 06:27

Osobne by som svadbu bez deti nechcela (a ani som nemala) ale ked si to niekto takto praje ok. Rovnako ako ples nie je akcia pre deti, aj niektore hotely alebo welness su iba pre dospelych a chodim tam, tak by som to brala len ako prilezitost sa zabavit iba s manzelom.

anonym_39db0d
Dnes o 06:35

Kedze povacsine nemame kde nechat deti tak pozvanie odmietneme. Zial nespadame casto do poziadaviek druhych. Neurazime sa. Len nemame taku moznost. Musia byt spokojne obe strany 😉

anonym_fb5e51
Dnes o 06:45
@anonym_8bbffb

@anonym_fb5e51 ved citaj poriadne, pisem ze kazdy moze mat svadbu aku chce. Ale ak si niekto urci podmienky ucasti, ja si urcim ci ich prijmem a ci sa chcem zucastnit, to je cele. Preco by si mala nieco urcovat len jedna strana?

@anonym_8bbffb pretoze, to je ich udalost. Tak ako si oni urcili, ze nechcu deti na svadbe, tak si aj ty urcis podmienku, ze bez deti nejdes. Fifty-fifty, nikto sa nemoze citit dotknuty, kazdy sa rozhodol ako uznal za vhodne. O to citit sa dotknuty islo.

marth16
Dnes o 06:52

@anonym_autor úplne v pohode. Dokonca keď sme pozvaní na svadbu kamarátom a známym a vieme, že nebude problém zohnať stráženie rovno povieme, že prídeme bez detí. Za prvé naše deti to nevybaví a za druhé rodičmi sme celý rok. Takže stráviť jeden deň ako pár a užiť si oslavu lásky novomanželov bez iných povinností je super.

anonym_9764da
Dnes o 07:00

Nevadilo by mi to. Kedze však nemáme s kým nechať dieťa, tak by išiel len muž, alebo ja. Mali sme pozvanie na 2 svadby odkedy mame dieťa a vždy sme sa pýtali, či aj s dieťaťom, alebo bez. Úplne tomu rozumiem.

xsuzannex
Dnes o 07:01
@anonym_d35ead

@xsuzannex nechápem prečo by mal niekto míňať zbytočne peniaze na to, aby na svadbe zabával deti, strašná blbosť

@anonym_d35ead mozno preto aby boli spokojni vsetci? niekedy ludia zial nemaju komu dat strazit deti a napr mne by bolo blbe napr sestre co ma male deti povedat nech ich necha doma. Pre mna by moje netere/synovci na pritaz neboli a chcela by som ich tam mat..

lucia147852
Dnes o 07:16

Nemyslela by som si nič. Ich svadba, ich rozhodnutie. Pozvanie by som odmietla. Deťom by to bolo ľúto a moje deti sú mi viac ako ini ľudia. Ale tam by to pre mňa končilo. Žiadne zduvanie by sa nekonalo.

anonym_973090
Dnes o 08:28

je to úplne normálne, uráža to len ľudí, ktorí sú buď vzťahovační alebo trpria separačnou úzkosťou

Strana
z2