icon

Svadba bez tancovania

7. jan 2026

Čaute mali ste niektorá takú svadbu že len obrad na úrade + fotenie jedlo torta a domov? Vyhovovalo?

anonym_55b84c
7. jan 2026

ano

vikafial
7. jan 2026

@anonym_autor jasné, pokiaľ to vám vyhovuje tak je to všetko v poriadku

mimikarol
7. jan 2026

My sme mali obed v reštaurácii, obrad na úrade a potom sme boli u nás doma. Bolo nás 12 a bolo to fajin. Keby sa vydávam teraz, tak mám obrad zo svedkami na úrade a hotovo

autor
7. jan 2026
@mimikarol

My sme mali obed v reštaurácii, obrad na úrade a potom sme boli u nás doma. Bolo nás 12 a bolo to fajin. Keby sa vydávam teraz, tak mám obrad zo svedkami na úrade a hotovo

@mimikarol to je fajn len nás je len rodičov a súrodencov 25😅 to nemám kde dať toľko ľudí

anonym_a57d59
7. jan 2026

To čo je za otázku? Dobre je to čo vyhovuje vam obom.
Susedia sa takto vzali v r1990 a na úrade sme boli do 10 os, potom u nich doma obed.

moname
7. jan 2026

Boli sme dlhšie v reštarácii ,bufetové stoly,dosť ľudí a bolo fajn

comani
7. jan 2026

@anonym_autor úplne v pohodičke, pokiaľ to vy dvaja tak chcete, tak to tak majte a kašlite na kecy ostatných

btus
7. jan 2026

@anonym_autor mali sme sobáš, potom večera v reštaurácii a neskorá večera pečené prasa, teraz by boli asi malé švédske stoly. Bolo nás 28 a o 22.00 sme išli domov. Bez hudby, bez tanca. Chceli sme to tak a bolo to fajn.

marianarem
7. jan 2026

@anonym_autor My sme mali obrad a potom obed v restauracii, nic by som na tom nemenila ani teraz s odstupom casu.

modrahruska
7. jan 2026

Ano mali sme, uplne jednoducho s pohostenim doma. Sprav si ako chces ty, nenechaj sa nahovorit na nieco co nechces 🙂

vlasta1818
7. jan 2026

Zalezi to na vas dvoch, co naozaj chcete. Kamaratka mala taku, len obrad, potom isli s najblizsou rodinou na obed a bolo vybavene 😉 Spokojni boli vsetci, my sme boli gratulovat na urade.

michaela329
7. jan 2026

Kamarát tak mal s grill párty na chate, okolo 30 ľudí.

viestta
7. jan 2026

@anonym_autor brat mal grilovacku na zahrade, pocas toho si snubenci so svedkami "odbehli" na urad a vratili sa uz ako manzelia. Tak sa rozhodli, tak to mali a nikto im do toho nekecal. Zariadte si svadbu tak ako vam najlepsie vyhovuje, je to vasa svedba, vase rozhodnutie

autor
7. jan 2026
@viestta

@anonym_autor brat mal grilovacku na zahrade, pocas toho si snubenci so svedkami "odbehli" na urad a vratili sa uz ako manzelia. Tak sa rozhodli, tak to mali a nikto im do toho nekecal. Zariadte si svadbu tak ako vam najlepsie vyhovuje, je to vasa svedba, vase rozhodnutie

@viestta nechcem si rozhádat rodinu..

viestta
7. jan 2026
@anonym_autor

@viestta nechcem si rozhádat rodinu..

@anonym_autor to mas takych v rodine, ktory nechapu, ze toto je vase rozhodnutie a ako sa vy rozhodnete tak bude? Zoberte sa na urade, rodine oznamte, ze uz ste manzelia. Bud to stravia a ak nie, aspon budes vediet ako vas respektuju

kikusahoj
7. jan 2026

@anonym_autor vase rozhodnutie o vasej svadbe by mala rodina respektovat a nie hnevat sa. Sestra mala svadbu len s par ludmi,nikto sa nehneval. Ja som mala svadbu len so svedkami a oznamila som to rodine az po obrade. Ale u nas to bolo zo zdravotnych dovodov tak.

autor
7. jan 2026
@viestta

@anonym_autor to mas takych v rodine, ktory nechapu, ze toto je vase rozhodnutie a ako sa vy rozhodnete tak bude? Zoberte sa na urade, rodine oznamte, ze uz ste manzelia. Bud to stravia a ak nie, aspon budes vediet ako vas respektuju

@viestta tak to by mi rodičia neodpustili keďže som jediná dcéra

autor
7. jan 2026
@kikusahoj

@anonym_autor vase rozhodnutie o vasej svadbe by mala rodina respektovat a nie hnevat sa. Sestra mala svadbu len s par ludmi,nikto sa nehneval. Ja som mala svadbu len so svedkami a oznamila som to rodine az po obrade. Ale u nas to bolo zo zdravotnych dovodov tak.

@kikusahoj taká malá proste len s jedlom kdesi by nám stačila ani jednému z nás sa nechce predvádzať pri tanci alebo nejakých hrách 😅

anonym_14420a
7. jan 2026

v poriadku je vsetko co vam vyhovuje, nechcete tancovat, nemusite... tiez chapem, ze nejaku akciu spravit musite, tiez by nam bolo blbe uplne vynechat rodinu, je to divne... robia to podla mna egoisticki ludia v rodine. Najma ked ani najblizsi nejdu/nie su pozvani na nic, ani len na obrad.

viestta
7. jan 2026
@anonym_autor

@viestta tak to by mi rodičia neodpustili keďže som jediná dcéra

@anonym_autor tak pozvi na sobas aj rodicov z obidvoch stran, alebo aj vsetkych surodencov s partnermi a detmi, po sobasi obed v restike, po kave a torte rozchod. Nemusi byt svadba s tancovackou ak na to nemate prostriedky a priestor.

petruldo
7. jan 2026

ja som sa tak vydávala. manžel si ešte zaslobodna absolvoval 3x veľkú svadbu 2 bratov, takže ma vlastne presvedčil on.
sobáš bol o 15,00 v kostole, potom bol presun do sály, kde bolo pohostenie bez tanca, o 20,00 sme boli v posteli. Hostí sme mali asi 30. Vyhovovalo to hlavne nám. a po rokoch o 5.ráno uznala aj moja matka, keď robila klasickú svadbu môjmu bratovi, že zlatá naša svadba 😀

anonym_517585
7. jan 2026

@anonym_autor Vyhovoval nám rýchly obrad na mestskom úrade. Bez oslavy, hostiny, iba s dvoma svedkami.

anonym_b19ace
7. jan 2026

@anonym_autor nevidím v tom problém, ak je to želanie mladomanželov

dota6
7. jan 2026

Ahoj autorka, ja som mala takú malú svadbu. V septembri, uprostred týždňa na úrade. Obrad, fotenie, mali sme obed v reštaurácii, posedeli sme s rodinou a úplne nám to obom vyhovovalo. Bez tanca a iných svadobných výmyslov, takú podľa našich predstáv.

niki35
7. jan 2026

@anonym_autor takú svadbu by som chcela 🙂 žiadne ceremónie

muzula
8. jan 2026

dovtedy nam (vtedy buduca) svokra do pripravovanej svatby tolko hovorila (ten tam musi byt, ten skor nie, ten moze sediet vedla toho, nie vedla hentoho-s tym su pohadani), az som na to povedal, ze najlepsie by bolo sa vziat len so svedkami a nepozvat uplne nikoho aby nebol nik zduty (alebo pripadne nech su zdutí vsetci ked na to maju chut). Ona sa zasmiala, ze hej, to by asi bolo najlepsie. Smiech ju mierne presiel, ked sme jej o nejaky cas oznamili, ze presne tak sme spravili a sme manzelia. Nastatie to zobrali vsetci z oboch rodin s porozumenim. Bol som na viacerych pompeznych svadbach s rozpoctom v cene mensieho auta, a skor to bolo o ukazani sa rodicov a babiek, zenich s nevestou unaveni ako kone, nezdalo sa mi, ze by si ten den uzili oni zo vsetkych najviac.

sense
8. jan 2026

Nemusíte sa ani predvádzať ani tancovať. Môj brat mal svadbu má takej farme...po obrade, obede a foteni, kto chcel sa mohol prezliecť, deti si pozreli farmu, zvieratá, pani majiteľka nám dala kostičky syrov, kto chcel sa rozpraval,popijal, kto chcel hral minigolf, kto chcel kolky, neskôr bol raut. Okolo polnoci sme šli domov