icon

Výber svadobných obrúčok - rady a tipy

woman79
27. jan 2026

Ahojte, zakladám novú diskusiu na svadobné obrúčky.
Ceny zlata brutálne išli hore, tak skúsme niečo spolu vymyslieť, poradiť sa. Bude to moja druhá svadba, bola som v Zlatokove v PO, cena cca 2000. Ja mám hrubšie prsty. Pozerám Klimi, Panaks. Nechcem Rubín, Izlato. Chcela by som obyčajné, hladké. Ďakujem za každé info.

Strana
z2
anonym_e73979
27. jan 2026

Keď som sa vydávala, nahodila som si na stránke Savicky obrúčky, aby som videla cenu, nechala som to v košíku a na druhy den mi volali a ponúkli 200eur zľavu.Tak skus pozrieť aj ich, len taky tip

bomba36
27. jan 2026

Kúp si čo sa ti páči a čo si môžeš dovoliť. Drahý prsteň nie je záruka že to manželstvo vydrží.

anonym_36aa7d
27. jan 2026

Ked som sa vydavala, obrucky platil zenich, to uz neplati? Ak by som mala doma zlato, ktore nenosim, tak by som bola ochotna ho dolozit, ale inak by som ocakavala, ze moj buduci manzel to zaplati. Je to nielen z lasky, ale aj investicia v dnesnej dobe.

mici88
27. jan 2026

@woman79 blink blink ste nepozerali,?🙂 My sme spokojní

minenkaa
27. jan 2026

Musis mať obrúčky ?

anonym_8b6828
27. jan 2026

my sme kupili ked bol v Ba svadobný veltrh cena 1+1 zadarmo ciže za 2 obrúčky sme zaplatili asi 1500€ , skús popozerať akcie kde sú a podľa toho vyber možno aj v tvojom okolí budú

jaskolka
27. jan 2026

A musia byť nutne len zlaté? Lebo teraz naozaj sú to horibilné sumy,ja si neviem predstaviť dať toľko peňazí za prstene, ktoré ani nemusíte obaja stále nonstop nosiť.
Teraz už existuje aj chirurgicka oceľ a su to krásne kúsky,ja by som šla do toho.

anonym_745bfe
27. jan 2026

@woman79 Ja keby som sa druhýkrát vydávala, zlatú obrúčku by som si už nekúpila. Vôbec ich nenosíme, ja v práci nemôžem mať prstene a manžel ju mal iba na svadbe. Teraz po 20 rokoch sú nám malé, tak sú odložené. Záleží či nosíš prstene alebo nie. Ja by som išla do chirurgickej ocele.

sisska96
27. jan 2026
@anonym_36aa7d

Ked som sa vydavala, obrucky platil zenich, to uz neplati? Ak by som mala doma zlato, ktore nenosim, tak by som bola ochotna ho dolozit, ale inak by som ocakavala, ze moj buduci manzel to zaplati. Je to nielen z lasky, ale aj investicia v dnesnej dobe.

@anonym_36aa7d je rok 2026 a nie 1980

marci9
27. jan 2026

Načo obrúčky? Zbytočne vyhodené peniaze.

natalaaa
27. jan 2026

Podľa mna sú práve obrúčky symbolom manželstva a okrem obrúčok a fotiek ti zo svadby nič neostane, tak by som skôr šetrila na iných veciach ale určite nie na obruckach. Dosť v poslednej dobre zdraželi, to je pravda, ale bude to prsteň, ktorý budeš mat každý deň na ruke (snáď) už po zvyšok života. Ja nechápem ako niekto môže povedať, že naco obrúčky 🙈

anonym_ead3f1
27. jan 2026

@woman79 my sme mali z Rydl, pekne a dozivotny servis bez poplatkov, takze odporúčam

anonym_bf5e64
27. jan 2026

Ja som teraz kúpila krásne, uplne nové obrúčky v záložni za 750€ hladké.
Už ich nemám, potrebovala som pre zlatníka, ale vyslovene mi ich bolo ľúto roztaviť.

tiezjedna
27. jan 2026

my sme si nechali urobiť na mieru... ja mám drahý prsteň s diamantami, manžel z chirurgickej ocele😂 vedeli sme, že ho nosiť nebude, resp. len sporadicky😉

minenkaa
27. jan 2026
@natalaaa

Podľa mna sú práve obrúčky symbolom manželstva a okrem obrúčok a fotiek ti zo svadby nič neostane, tak by som skôr šetrila na iných veciach ale určite nie na obruckach. Dosť v poslednej dobre zdraželi, to je pravda, ale bude to prsteň, ktorý budeš mat každý deň na ruke (snáď) už po zvyšok života. Ja nechápem ako niekto môže povedať, že naco obrúčky 🙈

@natalaaa no lebo niekto nepotrebuje obrúčky k šťastiu a uzavretiu manželstva a ešte keď ich nebude ani jeden z manželov nosiť

tiezjedna
27. jan 2026
@natalaaa

@natalaaa naozaj nie sú podstatné, manželstvo na nich nestojí. Sú len jedným z jeho symbolov... Vidieť ich ako niečo dôležité a nevyhnutné je tak trošku detinské.

nikelca
28. jan 2026
@natalaaa

Je to prsteň, ktorý sa stratí, moju obrúčku dcéra spláchla do záchoda, mamininu babka omylom vyhodila kým bola mamina v pôrodnici (odkladala ju v puknutej šálke)... Ja teraz nosím obrúčku po dedkovi, muž ju nenosí vôbec lebo mu už je malá.
@natalaaa

woman79
autor
28. jan 2026
@anonym_e73979

Keď som sa vydávala, nahodila som si na stránke Savicky obrúčky, aby som videla cenu, nechala som to v košíku a na druhy den mi volali a ponúkli 200eur zľavu.Tak skus pozrieť aj ich, len taky tip

@anonym_e73979 Ďakujem

svokrinjazykmonika
29. jan 2026

@woman79 ešte že mi sme mali iba zo striebra, pretože môj muž ju stratil o týždeň, a ja o mesiac.

jahana22
29. jan 2026
@natalaaa

@natalaaa tak nie pre každého je to podstatná vec... Ja mam. O rúčku.. Ale mam ju doma v poličke.. Ja nenosim žiadne šperky... Takže pre mňa je to úplne nepodstatná vdc

kacenkka23
29. jan 2026

@woman79 my sme síce 3 roky po svadbe, mali sme len strieborné obrucky nakoľko som sa vydávala tehotná a strašne spuchnute prsty som mala, a teraz sme sa dokopali kúpiť si z bieleho zlata. Vyšli nás na 1200€ ale muž chcel širšiu obrucku, moja tiež nieje najmenšia. Sme ale VK, zlatník hovoril že chodia aj z iných miest ku nemu, lebo o 1000€ drahšie sú už len za okresom ZV,BB. Švagor si dával tiež robiť teraz lebo majú svadbu v lete, sú z BB a tu ich to vyšlo oveľa lepšie, ale oni doniesli aj zlato čo mali.

tomiholjubavi
29. jan 2026

Nerozmýšľali ste si napr. povyraziť do nejakého lacnejšieho zahraničia za obrúčkami?
Ja viem, že je to taký trochu odvecák, ale dá sa to spojiť s dovolenkou a zostane aj dobrodružný príbeh. 😀

Napr. v Macedónsku je super lacno. A dá sa tam letieť z BA aj Budapešti doslova za vreckové.
Ja keď som sa teraz vydávala, tiež sme mali len strieborné obrúčky. Bola som 7 mesiacov tehotná a prsty ako špekačky. Rozmýšľali sme, že keď dcérka podrastie, skočili by sme si akurát do Macedónska na zlaté. Alebo niekto chodí do Poľska, či?

cimage
29. jan 2026

My ked sme mali sobas na matrike, tak sme mali mat obrucky. Moj muz obrucku stratil do polroka. V mojom okoli nepoznam muza co by nosil obrucku a niektore zeny tiez nenosia. Ak ich nebudete nosit, tak kludne kupte strieborne, alebo chirurgicku ocel. Ten rozdiel aj tak nikto nepozna.

nyusika
29. jan 2026

o com chces diskutovat ?
vies, ake sa ti pacia - vyberaj podla svojich financnych moznosti

mon29
29. jan 2026

Ja by som ti poradila sa nevydavat,usetris😆

jabuducanevesta
29. jan 2026

@woman79 ak mas nejake zlato, dohodnu sa so zlatnikom a urobi ti z neho... My sme boli v cadci u p. Machovcaka s nelutujeme

anonym_7d5816
30. jan 2026
@anonym_36aa7d

@anonym_36aa7d manžel zaplatí?? A to ste nemali spoločne peniaze??

anonym_36aa7d
30. jan 2026
@anonym_7d5816

@anonym_36aa7d manžel zaplatí?? A to ste nemali spoločne peniaze??

@anonym_7d5816 pred svadbou nie.

vista4
30. jan 2026
@tiezjedna

my sme si nechali urobiť na mieru... ja mám drahý prsteň s diamantami, manžel z chirurgickej ocele😂 vedeli sme, že ho nosiť nebude, resp. len sporadicky😉

@tiezjedna nieeee, to fakt? By som sa hanbila to ešte tu zverejniť 🤭 chudák chlap. To ste si sebe rovní od prvého dňa manželstva. Máš gule. 👏

woman79
autor
30. jan 2026
@kacenkka23

@woman79 my sme síce 3 roky po svadbe, mali sme len strieborné obrucky nakoľko som sa vydávala tehotná a strašne spuchnute prsty som mala, a teraz sme sa dokopali kúpiť si z bieleho zlata. Vyšli nás na 1200€ ale muž chcel širšiu obrucku, moja tiež nieje najmenšia. Sme ale VK, zlatník hovoril že chodia aj z iných miest ku nemu, lebo o 1000€ drahšie sú už len za okresom ZV,BB. Švagor si dával tiež robiť teraz lebo majú svadbu v lete, sú z BB a tu ich to vyšlo oveľa lepšie, ale oni doniesli aj zlato čo mali.

@kacenkka23 priamo u Vás vo VK ich zlatník vyrába?

Strana
z2