icon

Ako vybrať celoročné pneumatiky do Rakúska?

31. aug 2026

prosim poradite celorocne pneumatiky do rakuska, aby tam platila och legislativa
nasla som na internete len to ze ma byt znacka M a S, tri kopce a nic viac a minimalna hlbka dezeny 4mm, no aku mate skusenost vy
dakujem

autor
31. aug 2026

respektive citam ze uz musi byt oznacenie 3PMSF

chrobak7
31. aug 2026
@anonym_autor

respektive citam ze uz musi byt oznacenie 3PMSF

@anonym_autor Keby si dala do googlu 3PMSF, tak by si zistila, že to znamená logo 3 kopcov so snehovou vločkou.

Všetky celoročné pneumatiky majú označenie s tou snehovou vločkou, lebo sú konštruované aj na zimnú sezónu. Takže ak dáš akékoľvek celoročné, tak v Rakúsku budú v poriadku aj v zime. Len treba dať pozor, aby dezén bol min. 4 mm - v zime. Akonáhle majú menej, môžeš na nich jazdiť len v lete.

autor
31. aug 2026
@chrobak7

@anonym_autor Keby si dala do googlu 3PMSF, tak by si zistila, že to znamená logo 3 kopcov so snehovou vločkou.

Všetky celoročné pneumatiky majú označenie s tou snehovou vločkou, lebo sú konštruované aj na zimnú sezónu. Takže ak dáš akékoľvek celoročné, tak v Rakúsku budú v poriadku aj v zime. Len treba dať pozor, aby dezén bol min. 4 mm - v zime. Akonáhle majú menej, môžeš na nich jazdiť len v lete.

@chrobak7 dakujem , idem to riesit cez svk servis , chcela som mat istotu