icon

Štartovací booster do auta: Oplatí sa mať v kufri?

15. aug 2026

uvažujem nad boosterom do auta. baterka mi už raz odišla úplne a káble bez druhého auta sú na nič.

nosí to niekto bežne v kufri? zaujíma ma hlavne či to fakt naštartuje aj keď je baterka úplne mŕtva

pletko325
15. aug 2026

Naštartuje, a nenosím, mám radšej káble, hoci na svojom aute som ich ešte nepotreboval za dlhé roky.
No stáva sa mi pravidelne že raz za mesiac alebo dva, štartujem iných, keď ich vidím na parkovisku behať okolo auta.

zalka
15. aug 2026
@pletko325

Naštartuje, a nenosím, mám radšej káble, hoci na svojom aute som ich ešte nepotreboval za dlhé roky.
No stáva sa mi pravidelne že raz za mesiac alebo dva, štartujem iných, keď ich vidím na parkovisku behať okolo auta.

@pletko325 ty si my chýbal v stredu. 😁 Z 5 ľudí na parkovisku nik nemal káble a ja som netušila, že mi pred obchodom vypovie baterka.
Z 5 chlapov, ženy som nepýtala, keďže som netušila ako sa štartuje cez káble. Už viem 😉

zalka
15. aug 2026

@anonym_autor no mame čosi také doma... Vytiahla som po pár mesiacoch... A nenaštartovala som... Vybilo sa... Ak by si to chcel nosiť v aute tak raz týždenne by som kontrolovala napatie v tom. Lebo vybite ti je to na nič v aute.

pletko325
15. aug 2026
@zalka

@pletko325 ty si my chýbal v stredu. 😁 Z 5 ľudí na parkovisku nik nemal káble a ja som netušila, že mi pred obchodom vypovie baterka.
Z 5 chlapov, ženy som nepýtala, keďže som netušila ako sa štartuje cez káble. Už viem 😉

@zalka pred dvoma týždňami som si tak pred mekáčom chrúmal burger a taký párik sa snažil naštartovať SUV pomocou takého malého autíčka, tak som sa na to radšej podujal ja.

No prepáč, nemôžem byť všade 🤣🤣
Preto ich nosím stále, nevieš kedy sa hodia.

zalka
15. aug 2026
@pletko325

@zalka pred dvoma týždňami som si tak pred mekáčom chrúmal burger a taký párik sa snažil naštartovať SUV pomocou takého malého autíčka, tak som sa na to radšej podujal ja.

No prepáč, nemôžem byť všade 🤣🤣
Preto ich nosím stále, nevieš kedy sa hodia.

@pletko325 ja mam také malé, ale už budem asi káble nosiť v kufri. 😁

pletko325
15. aug 2026
@zalka

@pletko325 ja mam také malé, ale už budem asi káble nosiť v kufri. 😁

@zalka keby niečo, tento týždeň som v Spišskej 🤣

simca06022011
15. aug 2026

tak za mna, radsej riesit baterku... normalne sa len tak nevybije.. 9 rokov sme nepotreboli nikdy na aute startovat druhym auto, ked to bolo potrebne = proste odisla bateria, na case vymenit... ak by mi auto nestalo neviem ako dlho, nezabudla co to zapnute ze sa vybije a toto sa mi stane, tak v provom rade = vymenit baterku. Este raz sa stalo teda nam stalo, ze v servise nepozapajali co bolo treba :DD a ostali sme trcat mimo, ale to sa tiez nestalo z nicoho nic, zo sekundy na sekundu... auto jasne davalo na javo desiatky km ze nieco nehra a vedeli by sme to riesit aj skor... A booster v kufri.. no treba ho kontroloavt a riesit, byva citlivy aj na teplotne vykyvy, raz dva ho vybije. zase sa netvarme, ze baterie vybija dookola niekomu v atue, aby malo zmysel nosit "spotrebic" v kufri :DD

zalka
15. aug 2026
@pletko325

@zalka keby niečo, tento týždeň som v Spišskej 🤣

@pletko325 už zvažujem novú... Baterku... Ale budem myslieť 👍

anonym_eeb0ab
15. aug 2026

Pokiaľ myslíš štartovaciu powerbanku tak áno mám ju v kufri a používam pravidelne nie len na auto ale aj na nabíjanie tabletu či telefónu, už nejedenkrat ma zachránila. Keďže mám viacero aut a často sme mimo domu viac ako pár týždňov aj v zime je oveľa jednoduchšie štartovať auto pod prístreškom powerbankou ako káblami (aj tie mam silne nie tie supaky z pumpy) a od kedy ju mám som káble nepoužila. Naštartuje aj silnejší diesel s väčšiu batériou nie len benzin.

sissy27
15. aug 2026

@anonym_autor ved vymen baterku preboha. Ano, booster pomoze, ale kolkokrat za zivot to vyuzijes pre seba? Ved ked vidim, ze je problem s baterkou, tak ju proste vymenim, necakam, az uplne odide. Normalna baterka ti par rokov vydrzi, takze co budes vozit booster 5 rokov v kufri na co?

cutespider
16. aug 2026

Ja vozím iba káble, vozenie boostra podľa mňa nie je dobrý nápad, veľké výkyvy teplôt nerobia dobre baterkám a ani otrasy, je tam riziko, že spôsobia požiar auta.