Sú celoročné pneumatiky Michelin CrossClimate 2 dobré na snehu?
Zdravim. Najazdim rocne cca 10-12 tisic km, vacsinou mesto a obchvat, málokedy hory. Uvažujem ze vyhodim sezónne prezúvanie a dam celoročky. Konkretne pozeram Michelin CrossClimate 2. Povedzte mi narovinu, ak ich niekto máte - nie je to v lete hlučné a v zime na namraze nebezpečné? Vyplatilo sa vam to?
Ak nechodíš do hôr a kopcov, tak v pohode. No pri hlbšom snehu alebo ľade, očakávaj že ťa tam môžu nechať, ale záleží aj od auta, ak je to 4x4, tak by to ešte šlo.
A ďalšia vec, v chladnom počasí na mokro, očakávaj oveľa dlhšiu brzdnú dráhu, keďže nie sú až tak mäkké, ako zimné, tak nedržia až tak dobre. V zákrutách na snehu tiež opatrnejšie.
zalezi kde ste... my chodime celorocne na zimnych uz par rokov :D Teda na osobnom aute, ktora nachodi fakt par tisic km rocne, to prezuvanie hore dole je pre nas nerentabilne. Nemali sme v zivote nikdy ziadnu koliziu, ani problem, ale teda ako pisem, ak neratam sem tam nejaky dlhsi "vylet" to auto toho tolko nenachodi. U nas celorocky by nesli, jednak auto v zime ma problem aj s riadnymi zimnymi, uz sa nam stalo ze sme auto podsypavali strkom alebo proste vytahovali retaze aby sme sa iba domov dostali. Aj ked je to cim dalej tym raritnejsie.
@anonym_autor Mame presne tento typ na jednom z aut. Su ok. V lete nehučia, v zime do mesta su ok. Ak ideme do hor v zime, ideme druhým autom so zimnými gumami a 4x4. Vies, ze na ľade ta nezachránia ani zimné pneumatiky, mozes mat hocijaké drahé. Všetko je o spôsobe jazdy a predvídaní.
zalezi kde ste... my chodime celorocne na zimnych uz par rokov :D Teda na osobnom aute, ktora nachodi fakt par tisic km rocne, to prezuvanie hore dole je pre nas nerentabilne. Nemali sme v zivote nikdy ziadnu koliziu, ani problem, ale teda ako pisem, ak neratam sem tam nejaky dlhsi "vylet" to auto toho tolko nenachodi. U nas celorocky by nesli, jednak auto v zime ma problem aj s riadnymi zimnymi, uz sa nam stalo ze sme auto podsypavali strkom alebo proste vytahovali retaze aby sme sa iba domov dostali. Aj ked je to cim dalej tym raritnejsie.
@simca06022011 Ak sú tie zimné staršie ako 4-5 rokov, tak je pochopiteľné, že vás to nechá v snehu, už stratili svoje základné vlastnosti a stvrdli. Tiež som to raz mal, dezén ešte v pohode, no mali 6r, v zime trošku vody a ako keby to je ľad 😂 😂
Ja som mala celorovky ked sme zili v juznejsich krajinach a potrebovali sme 2x do roka prejst cez Alpy … (nie v snehu, ale podla datumu) celorocky na snehu … nooo ake je to len par dni da sa to prezit… ak by to malo byt dlhsie urcite nie … presli sme s nimi cez 30 tisic km a zaver .. nie su dobre ani na zimu, ani na leto … usetris len prezuvanie. Nakolko sme sa presunuli znova do chladnejsich zemepisnych poloh… pojdu celorocky prec a celorocne sa budu drat zimne ….
@simca06022011 Ak sú tie zimné staršie ako 4-5 rokov, tak je pochopiteľné, že vás to nechá v snehu, už stratili svoje základné vlastnosti a stvrdli. Tiež som to raz mal, dezén ešte v pohode, no mali 6r, v zime trošku vody a ako keby to je ľad 😂 😂
@pletko325 robi nam to na aute aj s novymi ak je tu kalamitka, co u nas sa bezne stava. A so zadnym nahonom nam ten nas kombik lieta jedna radost :D na vode ani inde problem nema, ale teda nam tu cestu v zime neodhrabavaju (velmi.. no... )
Ahááááá.. Zadný náhon, to býva sranda. Také autá u nás často stretávam odstavené na krajnici už v miernom kopci a jemnom snehu na ceste.
V rámci šetrenia to nieje dobrý nápad, život máme len jeden a pneumatiky sú mega dôležité, tak isto nemať dezén alebo 10 ročne pneumatiky čo neplnia žiadny účel, tu by som obetovala to prezutie a gumy, najazdím menej kilometrov a predsa by som sa neodvážila mať celoročky
@anonym_autor sú to jedny z top celoročiek. Nezimnému človeku (t.j. nie horniaky, chatár, lyžiar), ktorý nie je "pretekár", budú v pohode. Ak chceš "zimnejšie" celoročky, popozeraj v testoch (v tvojom rozmere) aj Goodyear.
Nerozumného, nepredvídavého, riskujúceho, zlého vodiča nezachránia ani špičkové zimné (bežné zimné môžu byť niektorými top celoročkami na snehu aj prekonané). Dôležité je nemať pneu veľmi zjazdené a najmä u vonku parkujúceho auta ani priveľmi staré.
V rámci šetrenia to nieje dobrý nápad, život máme len jeden a pneumatiky sú mega dôležité, tak isto nemať dezén alebo 10 ročne pneumatiky čo neplnia žiadny účel, tu by som obetovala to prezutie a gumy, najazdím menej kilometrov a predsa by som sa neodvážila mať celoročky
@zuzubb007 Sú to jedny z najlepších na trhu a popravde, ked jazdí vacsinou len v meste, tam mas predsa 50ku. Urcite su ovela lepsie ako lacne zimné 😉.
@anonym_d5b0a7 to je vec pohľadu, pochybujem, že 12000 km spraví len na 50 tke 🙈, celoročné pneu sú somarina
@zuzubb007 Vsak sama autorka to pisala. A ked aj ide mimo mesta a nie do hor, su to vyborne gumy. Precitaj si recenzie. Ako vravim, urcite lepsie ako lacne zimné alebo letné. Ale nech si spravi kazdy, ako chce. Pýtala si radu, odpovedali sme 😉😊
@zuzubb007 Vsak sama autorka to pisala. A ked aj ide mimo mesta a nie do hor, su to vyborne gumy. Precitaj si recenzie. Ako vravim, urcite lepsie ako lacne zimné alebo letné. Ale nech si spravi kazdy, ako chce. Pýtala si radu, odpovedali sme 😉😊
@anonym_d5b0a7 v pohode každý má názor na niečo, keď nasneží v meste pol metra skončila
@anonym_d5b0a7 v pohode každý má názor na niečo, keď nasneží v meste pol metra skončila
@zuzubb007 Ale to potom aj ti, co maju zimne 😂
Ja som mala celorovky ked sme zili v juznejsich krajinach a potrebovali sme 2x do roka prejst cez Alpy … (nie v snehu, ale podla datumu) celorocky na snehu … nooo ake je to len par dni da sa to prezit… ak by to malo byt dlhsie urcite nie … presli sme s nimi cez 30 tisic km a zaver .. nie su dobre ani na zimu, ani na leto … usetris len prezuvanie. Nakolko sme sa presunuli znova do chladnejsich zemepisnych poloh… pojdu celorocky prec a celorocne sa budu drat zimne ….
@anonym_b3e26b nevadi ak este mame zimne? Chceme dojazdit hrubka dezenu bola este ok, praveze zvazujeme celorocne co citam, zacinam pochybovat o tom
nevadi v lete byt na zimnych?
Ak nechodíš do hôr a kopcov, tak v pohode. No pri hlbšom snehu alebo ľade, očakávaj že ťa tam môžu nechať, ale záleží aj od auta, ak je to 4x4, tak by to ešte šlo.
A ďalšia vec, v chladnom počasí na mokro, očakávaj oveľa dlhšiu brzdnú dráhu, keďže nie sú až tak mäkké, ako zimné, tak nedržia až tak dobre. V zákrutách na snehu tiež opatrnejšie.
@pletko325 ak mam nahon len na dvoch kolesach, na to nie su celorocne bezpecne?
@anonym_933dd6 Tak som to nemyslel. Myslel som že ak napadne viacej snehu, a bude mať celoročné, tak sa nepohne nikam.
@pletko325 ziejem pri ba, to je asi male riziko vela snehu , ze? Nechodime do hor, to som citala, ze treba retaze pri celorocnych
@pletko325 ziejem pri ba, to je asi male riziko vela snehu , ze? Nechodime do hor, to som citala, ze treba retaze pri celorocnych
@anonym_933dd6 Presne tak som to napísal. Žiadne kopce, hory a malá pravdepodobnosť na "snehovú kalamitu", tak úplne v pohode celoročné. Ja osobne nie som ich zástancom, ale kto má jednoduchú trasu aj v zime, tak prečo nie.
@anonym_933dd6 Presne tak som to napísal. Žiadne kopce, hory a malá pravdepodobnosť na "snehovú kalamitu", tak úplne v pohode celoročné. Ja osobne nie som ich zástancom, ale kto má jednoduchú trasu aj v zime, tak prečo nie.
@pletko325 ved to, a nam poradili tieto znacky
Matador – 84 €/ks
Barum – 92 €/ks
Continental – 133,90 €/ks
@pletko325 ved to, a nam poradili tieto znacky
Matador – 84 €/ks
Barum – 92 €/ks
Continental – 133,90 €/ks
@anonym_933dd6 Nie som a nebudem zástancom týchto komerčných značiek, majú pekné meno a k nim aj adekvátnu cenu, no kvalita už nie je to čo dakedy. A hlavne tieto tri sú jeden výrobca, Continental. Kde Barum a Matador sú totálne odpady, čo vychádzajú z fabriky.
ja som dlhé roky verný značke Nexen, na vode a na snehu ideálne. Nízke opotrebenie a v zákrutách drží ako prilepené. A hlavne sú tiché.
@anonym_b3e26b nevadi ak este mame zimne? Chceme dojazdit hrubka dezenu bola este ok, praveze zvazujeme celorocne co citam, zacinam pochybovat o tom
nevadi v lete byt na zimnych?
@anonym_933dd6 nie … ale napr v IT mozes mat zimne, ale len tie, ktore maju najvyssiu povolenu rychlost - neviem presne ako sa vola to znacenie, ale ma napr cisla ako 91T alebo 91V a niekde mas pristup a niekde ta odpise rovno diesel. Aj to je vymysel z minuleho roku. Podla toho kam cestujes treba nastudovat miestne pravidla. Zimne pneu v zime kontroluju, letne nezaujmaju nikoho pokial ich nemas ako formula v cieli.
@anonym_933dd6 nie … ale napr v IT mozes mat zimne, ale len tie, ktore maju najvyssiu povolenu rychlost - neviem presne ako sa vola to znacenie, ale ma napr cisla ako 91T alebo 91V a niekde mas pristup a niekde ta odpise rovno diesel. Aj to je vymysel z minuleho roku. Podla toho kam cestujes treba nastudovat miestne pravidla. Zimne pneu v zime kontroluju, letne nezaujmaju nikoho pokial ich nemas ako formula v cieli.
@anonym_b3e26b zijeme v AT, takze ano, to som uz pozrela ze co
Čo viem, tak rýchlostný index musíš dodržiavať na letných a celoročných, zimné málo vyrábajú s vyšším indexom. Treba pozrieť do techničáku, aké sú na auto predpísané. Ja napríklad nedokážem kúpiť na moje auto zimné s predpísaným indexom. Na dopravnom mi povedali, že zimné môžem mať v pohode z nižším najbližším, len ich nesmiem používať v lete.
@anonym_b3e26b zijeme v AT, takze ano, to som uz pozrela ze co
@anonym_b3e26b @anonym_933dd6 Mám rýchlostný index Y, zimné nezoženieš. Tak zimné používam V a ešte som nemal problém v zahraničí, len na leto musím prezuť na Y

Vies o tom ze ine zimy su v BA a ine napr. v okoli Tatier nemusi to byt priamo v horach? Od toho zalezi aj bezpecnost v BA ok pri najhorsom tych par dni zimy, ktore su tam si zoberes Bolt, v okoli Tatier (LM, PP, RK...) a vlastne sever SK by urcite nestacili