Aké mená sa vám nepáčia?
Mate take meno, ze ak stretne tak volajucu sa osobu, ze si vyslovene poviete fakt zle meno?
@marsmykkok svagra volame Dodo
@anonym_6c9d37, dodo je u mňa vták, to by som asi nedala už vôbec....
Nemam take meno… pride mi zvlastne, ze dospeli ludia hodnotia mena inych ludi 🤷♀️ co potom mozme cakat od deti, ked sa vysmievaju… ano, su mena, ktore by som nedala. Ale preto, ze sa mne nepacia. Ak stretnem osobu s takym menom, nepomyslim si vobec nic … ja som Alexandra, volaju ma Saša, Saška, Sašenka (otec), Alex, Alexandra (muz)… a minule som si tu precitala, ze Saša je pekne hnusne meno 🤷♀️😅
@anonym_6c9d37 som rada, že si to napísala. Išla som napísať niečo podobne. Samozrejme, že nikomu sa nepáčia všetky mena, ale cítiť k nejakému odpor? 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ je to len meno, nič to o danej osobe nehovorí. Mne sa moje meno tiež nepáči, dverám by som ho nedala, ale…. Ako potom chceme viesť deti k empatii a slušnosti, keď dospelé ženy riešia takéto hlúposti.
@anonym_6c9d37, dodo je u mňa vták, to by som asi nedala už vôbec....
@vroni ako pisě vyssie, ja toto vobec neriesim. Proste ho tak volaju od malicka. Ja fakt neanalyzujem mena a nepozastavujem sa nad nimi. Musel by tl byt iny zahul, aby som vobec zdvihla obocie
@anonym_6c9d37 som rada, že si to napísala. Išla som napísať niečo podobne. Samozrejme, že nikomu sa nepáčia všetky mena, ale cítiť k nejakému odpor? 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ je to len meno, nič to o danej osobe nehovorí. Mne sa moje meno tiež nepáči, dverám by som ho nedala, ale…. Ako potom chceme viesť deti k empatii a slušnosti, keď dospelé ženy riešia takéto hlúposti.
@lucia147852 ja to tiez vobec neriesim. Proste sa mi niekto novy predstavi a hotovo. Nech sa vola aj ako chce… ano su mena, ktore sa mi “nepacia” a detom by som ich nedala… ale to neznamena, ze k nim mam odpor a ked sa mi niekto takym menom predstavi, tak si nieco pomyslim 🤷♀️
Ja mam napriklad syna Olivera,.. tolko tu spominaneho. Ine meno si pre neho ani predstavit neviem… a neviem si ani celkom predstavit, ze bude vyrastat v spolocnosti, kde cloveka ludia odsudia len kvoli menu… je ine, ked sa nam nieco nepaci a ine pocitovat odpor, pouzivat grcajuce smailiky a ine podla mna dost prehnane veci… ale tak na druhej strane, asi sme kazdy iny…
@vroni ako pisě vyssie, ja toto vobec neriesim. Proste ho tak volaju od malicka. Ja fakt neanalyzujem mena a nepozastavujem sa nad nimi. Musel by tl byt iny zahul, aby som vobec zdvihla obocie
@anonym_6c9d37, neriesim ani neanalyzujem. Len konštatujem, že mi pri niektorých menách v duchu dvíha kútik. Alebo obočie. Alebo krci nos. Nekonzultujem svoj názor s dotyčnými a ani s okolím, len keď je to náhodou témou, spomeniem to vramci srandy.
Filip, šimon, oliver. Neviem preco mam k tym menam taku averziu.
@anonym_autor moje: Ľubica- ako imigrant z “Juhoslávie”, ale aj viacero iných mien/ nickov.
@lucia147852 ty si pletieš ale 2 veci - môžem mať odpor k menu všeobecne, ale nemusím mať odpor k človeku s tým menom… bavíme sa o menách a nie o nositeľoch mien…
@lucia147852 ja to tiez vobec neriesim. Proste sa mi niekto novy predstavi a hotovo. Nech sa vola aj ako chce… ano su mena, ktore sa mi “nepacia” a detom by som ich nedala… ale to neznamena, ze k nim mam odpor a ked sa mi niekto takym menom predstavi, tak si nieco pomyslim 🤷♀️
Ja mam napriklad syna Olivera,.. tolko tu spominaneho. Ine meno si pre neho ani predstavit neviem… a neviem si ani celkom predstavit, ze bude vyrastat v spolocnosti, kde cloveka ludia odsudia len kvoli menu… je ine, ked sa nam nieco nepaci a ine pocitovat odpor, pouzivat grcajuce smailiky a ine podla mna dost prehnane veci… ale tak na druhej strane, asi sme kazdy iny…
@anonym_6c9d37 zas nebuď precitlivela. Z tých mien, ktoré som napísala konkrétne ja, ich nositelia sú niektorí fajn, niektorí od veci. To neznamená, že ich súdim, len sa mi tie mená proste nepáčia. Mám známu olgu - meno je podľa mňa hrozné - ale ona je ozaj fajn ženská. A hovorím jej Oli. Mamka bývalého je Olina tiež, ale to je zase krava.. tak čo ako teraz?
Aj meno môjho syna tu bolo spomenuté a nejdem sa z toho nervovo zrútiť 😁
@anonym_6c9d37 zas nebuď precitlivela. Z tých mien, ktoré som napísala konkrétne ja, ich nositelia sú niektorí fajn, niektorí od veci. To neznamená, že ich súdim, len sa mi tie mená proste nepáčia. Mám známu olgu - meno je podľa mňa hrozné - ale ona je ozaj fajn ženská. A hovorím jej Oli. Mamka bývalého je Olina tiež, ale to je zase krava.. tak čo ako teraz?
Aj meno môjho syna tu bolo spomenuté a nejdem sa z toho nervovo zrútiť 😁
@anonym_f51cac ja sa nervovo rutim? Ja len poukazujem na to, ze mi pride zvlastne, ze dospele zeny “neznasaju” mena a ked sa im niekto predstavi, tak im zdviha kutiky 🤷♀️ proste mi to pride divne. Ako moze niekto neznasat nejake meno … az tak, ze napr.pri nich pouzije grcajuce smailiky, alebo mu pride nevolno, kruti nosom. Ved iste, kazdemu sa paci nieco ine. Ale nikdy, fakt nikdy mi pri menach ako Dominika, Lenka, Katka, Ema, Juraj, jozef, matej atd nenapadlo, ze niekto ohrnie nos a povie si fakt zle meno 🤷♀️
Ale asi som z inej planety 😁
@nufafa Eva, Jana, Zuzana, Katarína, Mária, Ľubica, Monika, Lucia a všetky tomu podobné…
@nikoletta1712 Aké mená sa ti páčia ?
@nikoletta1712 Aké mená sa ti páčia ?
@estellas Mne sa páčia zahraničné…A moje meno milujem tiež❤️
@anonym_autor Nemám rada tieto mená,lebo nepoznám ludi s tymto menom, ktori su normalni, neznesem ich a zaroven teda: Martina, Dominika, Michaela - čistý des. Ešte Michaela vo mne evokuje zviera myš.
@nufafa Eva, Jana, Zuzana, Katarína, Mária, Ľubica, Monika, Lucia a všetky tomu podobné…
@nikoletta1712 Mne sa zas nepaci tvoje meno. Slovo Nikoleta vo mne evokuje dlhe roky "alobal" alebo nejaku foliu, do ktorej sa balia cukriky. Tvoje meno, ziadna vyhra. Mozno skor hanba.
@nikoletta1712 Mne sa zas nepaci tvoje meno. Slovo Nikoleta vo mne evokuje dlhe roky "alobal" alebo nejaku foliu, do ktorej sa balia cukriky. Tvoje meno, ziadna vyhra. Mozno skor hanba.
@anonym_9220a4 Nikoletta - s dvojitým t…
Ale ja som sa vôbec nepýtala, či sa ti páči, alebo nepáči moje meno…
Mňa tvoj názor nezaujíma…
Ty si sa pýtala, aké mená sa mi páčia, tak som ti odpovedala…
@anonym_9220a4 Nikoletta - s dvojitým t…
Ale ja som sa vôbec nepýtala, či sa ti páči, alebo nepáči moje meno…
Mňa tvoj názor nezaujíma…
Ty si sa pýtala, aké mená sa mi páčia, tak som ti odpovedala…
@nikoletta1712 Ja som sa Ťa nič nepýtala. Nezabudni, že sme na Slovensku a 2x pismeno t v mene je vtipne.
@anonym_6c9d37 asi si. keď nechápeš že ľudia sú rôzni…
@biba_18 vyssie pisem, ze viem, ze ludia su rozni… ale to nic nemeni na fakte, ze mi to cele okolo mien pride divne (tak ako nerozumiem vysmievaniu a odsudzovanie sa za vyzor, oblecenie, spolocenske postavenie atd) … ja aj deti ucim, ze to ze sa mi nieco nepaci neznamena, ze to je skarede. Len to nie je mojmu oku (v tomto pripade uchu) lahodiace… 🤷♀️
@anonym_autor Mne sa nepáči Monika, Sabina, Viktória, Ema a ďalšie mená podobného razenia.
@nikoletta1712 Ja som sa Ťa nič nepýtala. Nezabudni, že sme na Slovensku a 2x pismeno t v mene je vtipne.
@anonym_9220a4 Neviem, kto sa pýtal…Anonym ako anonym…Môj ocino je Talian, tak preto mám dvojité t🙏🏼…A už ma naoznačuj…
@anonym_9220a4 inak to je super nápad. Ďalšia téma. Čo vo mne evokuje konkrétne meno? 😅😅
@anonym_6c9d37 lenže ja poukazujem na niečo iné - nie je automatické že keď sa niekomu niečo nepáči, alebo že mu príde hnusné, že sa nevyhnutne vysmieva - čo ty ale dávaš ako ekvivalent…
@anonym_autor u nas sa jedno malé dievčatko vola Soraya
♀️Katarína Mária Anna (Kata, Mara, Anča 🥴), Renáta, Róberta, Lesana, Vesna, Augustína, Klotilda, Hilda, Gertrúda, Mahuliena (ak je v kalendári) Bronislava, Blažena, Zdena, Uršuľa, Vladimíra&Vladislava (aj muž.verzia), Valika, Želmíra, Zoja, Aneta, Barbara, Milena, Tatiana, Barbora (ako taká🤪 borka alebo brambora🥔), Cecília, Svatava (to neviem či nie je české), Sára,
♂️Bronislav, Gregor (to je ako grg😆), Róbert, Servác, Bonifác aj s Pankrácom (😵💫🤮nak idú ta het!), Ignác, Vít, Marek, Sergej (všetko čo má "SER" ma se..rie😂)Frederik, Bruno, Igor, Christián, Roderik, Dávid, Xaver, ale top je FEDOR🤢🤢🤮🤮🤮
@anonym_6c9d37 lenže ja poukazujem na niečo iné - nie je automatické že keď sa niekomu niečo nepáči, alebo že mu príde hnusné, že sa nevyhnutne vysmieva - čo ty ale dávaš ako ekvivalent…
@biba_18 ja reagujem na tu pridane komentare a priamu otazku autorky “…ze si poviete fakt zle meno…”
Otazka nebola polozena:ktore mena sa vam nepacia… a odpovede neboli neutralne…
A prosim ta, neodstranuj krizikom tu komentar na ktory odpovedas. Potom to dotycneho neoznaci. Ja som si len nahodou vsimla, ze si na mna reagovala

damián. to až fyzicky mi je zle z toho mena… a potom adrián alebo janka
@biba_18 damian je ešte ako tak.... ale suseda má dievčatko s menom Damiana