icon

Aké mená sa vám nepáčia?

16. máj 2026

Mate take meno, ze ak stretne tak volajucu sa osobu, ze si vyslovene poviete fakt zle meno?

ivanakal
16. máj 2026

Hned ma ako prve napadlo Erika, nepaci sa vobec. A potom Dusan, Robert, Jozef, Rudolf, Milan, Frantisek, Viliam, Miroslav, Radoslav, Maria, Jana, Kristina

marianarem
16. máj 2026

@anonym_autor Ako samotne krrstne meno by mi asi prislo divne iba Adolf. Ale niekedy nechapem pohnutky rodicov pri urcitych kombinaciach krstneho mena a priezviska. Napriklad som mala suseda, ktory bol priezviskom Vlado. A krstne Vladimir, cize samozrejme tiez Vlado 🙂

cyberk
16. máj 2026

Fedor, Nina, Sofia, Nikola, Mateo, Bruno…

anonym_dca126
16. máj 2026

@anonym_autor Marcel, Marcela, Miro, Mira, Marta, Dušana, Dušan, Broňa, Braňo, Tibor, Karol, Vlado, Janka, Jana, Danka, Dana, Magda, Ružena, Kevin, Sebastián, Samuel, Samo, Pankrác, Servác, Bonifác, Ľudka, Ľudo, Renáta, Silvia, Luba, Ľuboš, Kata, Kačena, Jano, Vivien

anonym_dca126
16. máj 2026
@marianarem

@anonym_autor Ako samotne krrstne meno by mi asi prislo divne iba Adolf. Ale niekedy nechapem pohnutky rodicov pri urcitych kombinaciach krstneho mena a priezviska. Napriklad som mala suseda, ktory bol priezviskom Vlado. A krstne Vladimir, cize samozrejme tiez Vlado 🙂

@marianarem ja som mala spolužiaka Marek Marek 🤦‍♀️

anonym_54575d
16. máj 2026
@jablkovastrudla

@anonym_54575d sestra je Lenka a ona je fakt zlata baba a hlavne normalna 🤣

@jablkovastrudla Veď nie všetky sú kravy, ale zrovna tie čo poznám. A všetky sedlane.

nikoletta1712
16. máj 2026

@anonym_autor Teraz budem za hnusnú, ale všetky typické tradičné slovenské mená plus všetky Sofie, Emy atď…

nufafa
Včera o 07:53
@nikoletta1712

@anonym_autor Teraz budem za hnusnú, ale všetky typické tradičné slovenské mená plus všetky Sofie, Emy atď…

@nikoletta1712 myslíš také tie sedlacke Anča, Viera, Beta, Jožo,Jano, Paľo, ? 😆😆

biba_18
Včera o 09:56

damián. to až fyzicky mi je zle z toho mena… a potom adrián alebo janka

biba_18
Včera o 09:58

@anonym_6c9d37 presne rovnako volajú aj mňa… ale to že je to hnusné meno, to som našťastie nečítala 😂

nikoletta1712
Včera o 10:00
@nufafa

@nikoletta1712 myslíš také tie sedlacke Anča, Viera, Beta, Jožo,Jano, Paľo, ? 😆😆

@nufafa Eva, Jana, Zuzana, Katarína, Mária, Ľubica, Monika, Lucia a všetky tomu podobné…

anonym_dca126
Včera o 10:01
@nikoletta1712

@nufafa Eva, Jana, Zuzana, Katarína, Mária, Ľubica, Monika, Lucia a všetky tomu podobné…

@nikoletta1712 ale to nie sú tradičné slovenské mená. Sa dovzdelaj.

biba_18
Včera o 10:02

@anonym_dca126 ale sú. že nemajú slovenský pôvod je iná vec. ale na svk sú tradičné..

anonym_b3ab08
Včera o 11:43

@anonym_autor Dezider a Blanka. Potom vselijake take tie zvlastne mena ako Kvido, Svatava, Gertruda. Ostatne - to uz zavisi od toho, aky je ten konkretny clovek.

klotildabazarik
Včera o 11:56
@226lenka

Nepáči sa mi moje meno Lenka, normálne ho až neznášam. Potom ešte Rebeka, Vivien, Dominika, Katarína. Z mužských mien Tobias, Matias, Juraj, Jozef, Bruno.. no je toho viac

@226lenka ja, tiež 🫡

bomba36
Včera o 11:59

Neriešim mená ostatných 🤷
To že ja by som svoje deti tak nepomenovala neznamená, že teraz budem to meno neznášať. Každý sa nejak musí volať a môj život to nijakým spôsobom neovplyvňuje

vroni
Včera o 12:16

Ja mám takúto averziu voči menu Jozef. Jej následkom je, že som ešte v živote neoslovila menom vlastného manžela 🤣🤣🤣 Našťastie ho tak neoslovuje takmer nikto, takže nevadí. Zo ženských nemusím Miu, Sofiu a Vanesu. Ale tiež sa to nevzťahuje na konkretne osoby, len mi tie mená "neznejú".

anonym_537da8
Včera o 12:22

Stela, Sara, Jara, Mira, Viera, Gabriel/a, Milan, Dušan, David, Samuel, Liana, Liliana, Božena, Hana, Anna, Marta, Mária, Jozef,Kristián, Tomáš, Bohuš, Vlasta, Ján, Slava/o, Dana, Daniela, Mia

anonym_537da8
Včera o 12:23
@anonym_537da8

Stela, Sara, Jara, Mira, Viera, Gabriel/a, Milan, Dušan, David, Samuel, Liana, Liliana, Božena, Hana, Anna, Marta, Mária, Jozef,Kristián, Tomáš, Bohuš, Vlasta, Ján, Slava/o, Dana, Daniela, Mia

@anonym_537da8 Rebeka, Vivien, Sofia, Vanesa

michellemary
Včera o 12:24

Natália, Mia, Adrián.

anonym_537da8
Včera o 12:24
@anonym_537da8

@anonym_537da8 Rebeka, Vivien, Sofia, Vanesa

@anonym_537da8 Vlastimil, Ľubica/Luboslava ….vsetky tie tradične mena a ich varianty sa až nepríjemne vyslovujú a tie nové moderne otrepané a gýčové

anonym_11a499
Včera o 12:53
@vroni

Ja mám takúto averziu voči menu Jozef. Jej následkom je, že som ešte v živote neoslovila menom vlastného manžela 🤣🤣🤣 Našťastie ho tak neoslovuje takmer nikto, takže nevadí. Zo ženských nemusím Miu, Sofiu a Vanesu. Ale tiež sa to nevzťahuje na konkretne osoby, len mi tie mená "neznejú".

@vroni a ako ho oslovujes?

kikazoe
Včera o 12:55

Adolf, Dezider, Zlatko, Mikuláš a Bonifác. ženské Dagmar, Božena a Alžbeta

hrabovo
Včera o 13:01

Katarína, Dominik, Dominika, Oliver, Jerguš, Eliáš, Tadeáš, Šimon, Adrián, Kristián, Ondrej, Július, Veronika, Nicolas, Igor,...

anonym_f6ca27
Včera o 13:02

Andrea 😫

vroni
Včera o 13:33
@anonym_11a499

@vroni a ako ho oslovujes?

@anonym_11a499, všelijako. Od pokladík cez láska až po chlap jeden nemozny.... Keď už niečo vážne hrozí je Joe. Ale to už strihá ušami a vie, že má prúser... Už si zvykol, že je to tá najformalnejsia forma oslovenia, akej som schopná 😇

iv007
Včera o 13:38

Ingrida, Zdena, Iveta, z muzskych Vilo, Mario, Dusan..

anonym_dca126
Včera o 13:47

Ešte také tie ženské verzie mien Romana, Dušana

marsmykkok
Včera o 14:15
@vroni

@vroni No to je tiež meno ktoré by som nedala, Jozef je oficiálne a hlavne dospelého chlapa ako oslovovať? Jožko? To znie ako keby bol škôlkár. Jožo za mňa zase znie hrubo a nepekne. Jojo sa hodí tiež maximálne pre dieťa...

anonym_6c9d37
Včera o 14:26
@marsmykkok

@vroni No to je tiež meno ktoré by som nedala, Jozef je oficiálne a hlavne dospelého chlapa ako oslovovať? Jožko? To znie ako keby bol škôlkár. Jožo za mňa zase znie hrubo a nepekne. Jojo sa hodí tiež maximálne pre dieťa...

@marsmykkok svagra volame Dodo