icon

Aké meno pre súrodenca ku Terezke?

20. máj 2026

Aké meno sa vám hodí pre súrodenca k Terezke (Tereza) 😊

Strana
z2
anonym_dfcea8
Včera o 07:53
@danica2711

aké len chceš. Prečo sa musia k sebe hodiť?

@danica2711 lebo chce

anonym_8ddb4f
Včera o 07:59
@anonym_autor

@anonym_8ddb4f áno taká Jessica sa hodí úplne perfektne 🤣. Hľadám inšpiráciu nie posmešky...🤷🏼‍♀️

@anonym_autor čo je zlé na Jessice?

anonym_8ddb4f
Včera o 08:02
@ria_sprout

Inak nechápem tej kritike, tiež som svojim deťom vyberala mena tak aby sa k sebe hodili, tak aj k nášmu priezvisku aby jeden nebol exotický a druhý klasický. Tak asi hľadá autorka inšpiráciu, mne príde že na modrom koniku musíte hejtovat úplne v každej nevinnej téme. Niekomu už asi čítanie internetu trocha preteká cez mozog.

@ria_sprout fakt zvláštny to zvyk aby sa mená hodili? To kedy vzniklo? V čase Danky a Janky? Petra a Pavla? Roman a Romana? Dušan a Dušana? Krása na počkanie 😀

7miriam77
Včera o 08:46

Tereza a Eliška, Tereza a Sára, Tereza a Marek

xsuzannex
Včera o 09:08

Mam terezku a druha je julka 🙂

summer1122
Včera o 10:09

Tamarka, Dorotka.

kava1812
Včera o 10:53

@anonym_autor ja mam Terezku, starsia je Ester 🙃

anonym_8ddb4f
Včera o 11:17
@silvike

@anonym_autor Ja tomu nerozumiem, tomu hladaniu mena aby sa hodilo k surodencovi ? Ved kazdy je original. Mam tri deti a nikdy sme nevyberali mena aby sa k sebe hodili. Ono ked sa rodicom pacia exoticke mena tak daju asi vsetkym surodencom take alebo ked sa im pacia skor klasicke tak daju klasiku asi vsetkym. Ale aby sa hodilo jedno ku druhemu ? Ked uz tak som pozerala ako to bude zniet s priezviskom. Inak som vobec neriesila ako sa volaju ostatní. My mame najstarsiu Terezku a potom prisiel Janko a potom FilipGregor.

@silvike a všetky krásne 🫶

tomcimka
Včera o 11:24

Ferdinand a Veronika

klotildabazarik
Včera o 11:25

@anonym_autor nechapem "zmysel" tejto otazky co oni budu spolu vsade chodiť alebo co, ako hodi sa? 🙄 Sak daj meno co sa ti paci nam to moze byt ukradnute ci to zuza ci eliska🙂

silvike
Včera o 11:53
@anonym_8ddb4f

@silvike a všetky krásne 🫶

anonym_8ddb4f
Včera o 11:58
@klotildabazarik

@anonym_autor nechapem "zmysel" tejto otazky co oni budu spolu vsade chodiť alebo co, ako hodi sa? 🙄 Sak daj meno co sa ti paci nam to moze byt ukradnute ci to zuza ci eliska🙂

@klotildabazarik a budú všade veršovať My sme brat a sestrička, voláme sa Jožko a Evička. Naše mená sa hodia, lebo tak napísali ženy zo Záhoria. V diskusii o mene, kedy naša mama nevedela rýmovacie premenné 🤪

mandzula
Včera o 12:33

Ake su kriteria hodenia a nehodenia sa?

anonym_bf5eca
Včera o 12:45

Prečo nemôžte rešpektovať , že niekto to chce inak ako to chcete/máte vy? Nasilu pretláčať vlastný názor a presviedčať autorku o tom , že ten jej je odveci..🤦🏻‍♀️

autor
Včera o 12:55

Už som zabudla prečo som tak dlho neotvorila diskusie na modrom koníku. Nerozumiem kde sa v ženách berie toľko zloby a arogancie... Veď keď k tomu nemáte čo povedať tak načo zbytočne píšete niečo škaredé. Niekto vám ublížil a potrebujete si to vybíjať na ostatných? Nerozumiem tomu... Chcela som len inšpiráciu a okrem hľadania v kalendári, na internete alebo inspa od rodiny a mojich kamarátok som myslela, že možno aj tu sa ozvú maminky, ktoré buď majú rovnakomenné dieťa doma alebo ich napadne meno alebo kombinácia mena, ktorá by mne nenapadla. A prečo sa musia k sebe hodiť? Jednoducho pretože to tak chcem a bodka 😀. Ďakujem slušným ženám za správy. A vy ostatné prajem hlavne veľa lásky... Očividne ju potrebujete.

drianaa
Včera o 12:56

Tereza a Lukáš, Tereza a Diana

mirro
Včera o 12:59

Dorotka.

ria_sprout
Včera o 13:16
@anonym_8ddb4f

@ria_sprout fakt zvláštny to zvyk aby sa mená hodili? To kedy vzniklo? V čase Danky a Janky? Petra a Pavla? Roman a Romana? Dušan a Dušana? Krása na počkanie 😀

@anonym_8ddb4f a teba nejako ovplyvňuje ten zvyk, alebo aký máš problém?

anonym_8ddb4f
Včera o 13:21
@anonym_autor

Už som zabudla prečo som tak dlho neotvorila diskusie na modrom koníku. Nerozumiem kde sa v ženách berie toľko zloby a arogancie... Veď keď k tomu nemáte čo povedať tak načo zbytočne píšete niečo škaredé. Niekto vám ublížil a potrebujete si to vybíjať na ostatných? Nerozumiem tomu... Chcela som len inšpiráciu a okrem hľadania v kalendári, na internete alebo inspa od rodiny a mojich kamarátok som myslela, že možno aj tu sa ozvú maminky, ktoré buď majú rovnakomenné dieťa doma alebo ich napadne meno alebo kombinácia mena, ktorá by mne nenapadla. A prečo sa musia k sebe hodiť? Jednoducho pretože to tak chcem a bodka 😀. Ďakujem slušným ženám za správy. A vy ostatné prajem hlavne veľa lásky... Očividne ju potrebujete.

@anonym_autor čo znamená hodiť sa k sebe? Prvé písmeno rovnaké? Má sa to rýmovať? Alebo rovnaký počet písmen? Mesiac menín? Narodenia? Niekomu sa k Tereze hodí Viliam, inému Ján

majka35
Včera o 13:21
@janinah

Barborka

@janinah najkrajšia kombinácia 🙂

anonym_16b4bc
Včera o 13:27

Teraza a Teodor - Tea a Teo 🙂

anonym_a50163
Včera o 13:40

Tina,Timea..chlapec Teo, Leo

jeennyv
Včera o 16:05
@anonym_autor

@anonym_autor tamara tatiana tobias tadeas

oskvarka
Včera o 16:45

@anonym_autor mala som bratrancov súrodencov terezu a Igora mne sa to hodilo 😂 lebo som na to zvyknutá...ale Tereza a Larisa znie ako pekná kombinácia za mňa alebo Tereza a Tamara

btus
Včera o 17:21
@madono

@btus Suseda má naozaj Vlka? či je to preklep? 🙂

@madono nie, Vilka, preklep: 🙂

domkakvet
Včera o 17:43

@anonym_autor Tomas, Lucia,

misicka31
Včera o 18:14

Aneta a Erik

hubka51
Včera o 18:19

Chlapec alebo dievča?Mne by sa k Terezke hodila Alžebetka a chlapčenske možno Timur 🙂

anonym_01b258
Včera o 18:22

Ja som Terezia a moj brat je Matej 🙂 susedovci maju Terezku a Filipka

evkatk
Včera o 22:46

Moje dievčatá majú prvé 4 písmená svojich mien rovnaké a je to celoživotná katastrófa. Často som ich oslovila opačne a to aj teraz po 50. rokoch. Neraz sa ma spýtali, či neviem, ako sa mi volá dieťa. Ale ak sú tie mená podobné, automaticky sa stane, že poviem opačne. Najlepšie dať úplne iné meno a také, ku ktorému sa hodí neskôr každé priezvisko, aby po výdaji neboli ako Ingeborg Kapustová alebo Ingrid Kravianská.

Strana
z2