Lea alebo Terezka: Ako vybrať meno pre dievčatko?
Ahojte, zaujima ma ako vnimate a ako na vas posobia mena Lea a Terezka? A ich pripadne skratky/ zdrobneninky? Leuška a Terka?
Terezka
Terezka, Terka, Tery, Tity
Lea sa mi nepáči
Lea sa mi nepáči
@anonym_d1a622 Tity??? To znie hrozne
Kamoska dala meno Lea prave preto, lebo nechcela zdrobneniny. Ze to bude proste Lea. Moja mama je Terezia a svoje meno nema(la) moc rada... vacsina ludi ju vola Terka, Terezka.
Lea = Lea Terezka =Terazka ale ak myslis Terezia alebo tereza v rodnom liste tak Terezia =Terezia, Tereza =Tereza. Naco zohyzdovat mena zdrobneninami? Potom niekto dietatu povie celym krstnym menom a dobre ze sa psychicky nezruti lebo mu bolo povedane "skaredo".
Lea = Lea Terezka =Terazka ale ak myslis Terezia alebo tereza v rodnom liste tak Terezia =Terezia, Tereza =Tereza. Naco zohyzdovat mena zdrobneninami? Potom niekto dietatu povie celym krstnym menom a dobre ze sa psychicky nezruti lebo mu bolo povedane "skaredo".
@anonym_bce20d lebo vacsina kudi zdrobnuje mena na dve slabiky - katarina katka, natalia naty, terezka terka atd… len prave ta terka sa mi strasne nepaci ale tereza terezka ano… len co poznam terezy vsetci im hovoria terka
@anonym_d1a622 Tity??? To znie hrozne
@basska_b Mali sme v škôlke Leu, volali ju Lejka alebo Lejuška, podľa mňa hrozné
@anonym_82b077 To si vymyslela Terezka sama, jej sa páči, každý ju tak má volať
Lea sa mi nepáči
@anonym_d1a622 Tity 😳😳😳😳otras
Jedno meno krajšie ako druhé.
@sperhak voláme kolegyňu Terézia, alebo Teska. Skratka Terka sa jej tiež nepáči..
Terezku aj tak bude kazdy volat Tereza. Ja som mala spoluziacku s tymto menom a volali sme ju Tereza.
Ja som zaujatá lebo suseda má mačku Leušku a druhú Lolušku 😃, ale keby aj nie pre mňa jednozačne je Terezka krásne meno. Len keď už teraz máš problém s Terka tak skús ešte iné mená.
Nič moc oboje, ale z tohto Tereza, hlavne pre dospelú ženu pekné meno. Trojpísmenkové mená nemusím.
Kamoska ma Leu a vola ju Lejka stale us ma 14 st. Mne sa to meno nepaci. Terezia sa mi tiez nepaci. Terezka uz krajsie ale v dospelosti ju budu volat Tereza.
noo, dakujem poniektorym za komenty. Zaujimali by ma Vase mena...
Ja som Terézia, volaju ma Terka. Rodicia ma volaju Terezka. Pre niektorych som aj Terinka, Teri.
Máme Terezku, ale Terka jej nikto nehovorí, ani v škole, ani doma. Hovoríme jej Terezka, Teri alebo neutrálne Terézia, spolužiaci občas Tereza. Keď boli malí, jej dvojča jej hovorilo Tete.
noo, dakujem poniektorym za komenty. Zaujimali by ma Vase mena...
Ja som Terézia, volaju ma Terka. Rodicia ma volaju Terezka. Pre niektorych som aj Terinka, Teri.
@anonym_1d095e z toho si nic nerobja som raz prispela do jednej diskusie, ze som Alexandra a volaju ma Alex, Saška, Saša, Sašenka (rodicia), Saši… a predstavujem sa Saša…. A dozvedela som sa, ze Saša je pekne hnusne meno 😂😂😂😂😂😂🫣🫣🫣🫣
autorka mne sa pacia obe mena…. Aj Terezka aj Lea…..
ale ja ziadne meno nepovazujem za skarede/hnusne/a neviem ake, ani podla mna nie je ziadne meno hodne vysmechu a ponizovania a zhadzovania 🤷♀️
Ahoj, vybrala by som Tereza (nie Terézia). A volala by som ju Terezka, Tessa, Tesi..
Lea - to bolo moje vytuzene meno pre dievcatko este ako 10 rocne decko. Aj psa som si tak pomenovala, lebo sa mi tak pacilo. Nemala som stastie na dcerku, tak som aspon toto mi ostalo, ze som Leu mala. Z rodiny vsak exova sesternica dala meno Lea a volali ju Lea alebo Leuska, bez j.
Tereza ci terezia sa mi nepacilo, moja ucitelka na ZS bola terazia a v tom case mi to meno prislo take pre stare babky. Ale v rodine, ked uz som bola dospela, pomenovali dievcatko Terezka. A tak ju aj volali vsetci v rodine. A to sa mi uz velmi pacilo. Ako ju volali cudzi, v skole, v robote, to netusim.
Ale sme narod, kde v jazyku je prirodzene pouzivat zdrobneniny alebo aj tvrdsie verzie mena - podla toho, co chceme danej osobe povedat. Ludia ju vacsinou budu volat tak ako sa predstavi, kto jej bude chciet povedat skaredo, vzdy si najde sposob alebo formu.
Daj meno, ktore sa ti paci, tak to urobila kazda z nas. Presne tak ako kazda z nas ma meno, voci ktoremu ma averziu. Ja by som skusila zhodnotit frekvenciu daneho mena v okoli a dala to menej caste.
Ja mam Terezku, oficialne je Tereza, nie Terezia. Tiez mam husiu kozu z Terky, ak ju tak niekto oslovi slusne opravim ze nie, je to Terezka alebo Tereza🙂 volame ju aj Tesa, asi najcastejsia zdrobnenina.
@anonym_1d095e z toho si nic nerobja som raz prispela do jednej diskusie, ze som Alexandra a volaju ma Alex, Saška, Saša, Sašenka (rodicia), Saši… a predstavujem sa Saša…. A dozvedela som sa, ze Saša je pekne hnusne meno 😂😂😂😂😂😂🫣🫣🫣🫣
autorka mne sa pacia obe mena…. Aj Terezka aj Lea…..
ale ja ziadne meno nepovazujem za skarede/hnusne/a neviem ake, ani podla mna nie je ziadne meno hodne vysmechu a ponizovania a zhadzovania 🤷♀️
@anonym_a3134a presne tak 🙂 dakujem krasne za super komentar ❤️

Terezka