Ako hodnotíte dievčenské meno Hedviga?
Ahojte, páči sa vám toto meno pre dievča, príp. poznáte máte alebo poznáte nejaké dieťa s takýmto menom?
@tykat mňa tiež vždy prezývali Aneta - špageta😅 a proste kto chce si nájde prezývku na kade co😅
Hedviga - krásne historické meno. Volala sa tak dcéra nášho Ľudovíta Veľkého (z Anjou), ktorá zdedila poľskú kráľovskú korunu a jej sobášom s litovským veľkokniežaťom vznikol jeden obrovský štátny útvar. Poliaci ju veľmi uznávajú ako sv. Jadvigu.
Kamosku polku mam...mne sa to meno tak tvrdo vyslovovalo..svojmu dietatu by som ho nedala
@zmrzlinka2021 veď to píše ďalej🙂
My máme v rodine Hedvigu má po 70 tke volajú ju Heďka Heda vtedy to bolo veľmi moderné meno, ale na mňa pôsobí strašne tvrdo
Normalne,nehodnotim ludi podla mena,ale charakteru. Ten,kto sa pohorsuje nad menami,by skor mal o sebe porozmyslat.
moja šéfka sa tak volá 😉 väčšinou ju volajú Heda, mne to znie veľmi tvrdo, oslovujem ju 'Hedi' - mäkko
mamina sa tak vola a veru v mladosti bola strasne na rodicov nastvana, uz si zvykla. Ja si pamatam na hodine RJ som sa hanbila hovorit mena rodinnych prislusnikov. Rusi nepoznaju H takze bola Gedviga, doteraz sa pamatam ako sa spoluziaci smiali. No to uz teraz asi nehrozi. Este sa tak volala logopedicka co sme k nej so synom chodili. Myslim, ze davaju aj horsie mena
To meno znamená víťaziaca v boji. Kto by také niečo nechcel. Ale viem, že deti vedia byť kruté. Zrejme by sa jej posmievali.
spoluziacka mala sestru Hedvigu, k nej to pasovalo, ona bola taka vysoka sošna pekna ciernovlaska, ako z filmu o starych germanoch. Neviem ci bola spokojna s menom, ale bola sebavedoma a oblubena.
Henrieta sa mi ale viac paci, je to take kralovske meno. Kamaratku Henrietu sme volali Henika.
@bloger Ahoj, viem, čo to meno znamená. A vieš, prečo? Lebo som o ňom musela robiť na strednej škole referát a čítať ho pred celou triedou. Až do tej miery zaujalo ešte aj môjho vyučujúceho. Samozrejme, že nikto iný referát o svojom mene robiť nemusel. ☹️ Toto je hlavný problém môjho mena. Nespomínam si, že by sa mi niekto vyslovene vysmieval. Skôr tie redakcie, také prekvapeno-zdesené: "Čože? Ako? To čo je za meno? A ako ťa volajú? A ako ťa máme volať?..."

@h2