Ako sa vám páči meno Rafael pre bábätko?
ovela viac ako Klaudius, ano, zvykne ho davat ista mensina, ale tiez si predstavim rafaela nadala
Máme v škole Rafaela, ale on má otca Španiela, teda aj španielske priezvisko , takže to znie tak prirodzene.
Meno sa nevybera pre babatko. Ten cas trva velmi kratko. Vybera sa meno na cely zivot, vacsia cast zivota je dospelost. Riad sa podla toho.
K Tvojmu vyberu, ak sa Ti paci, tak daj. Ja by som vzhaldom za rozne slovenske zdobneliny dala ine.
Veľmi pekné. Aj Rafeala sa mi páči.
Najhoršie je pýtať sa tu. Zdá sa, že na MK si každá nešťastnica aspoň trochu potrebuje zlepšiť svoj mizerný deň. Prvá otázka - ako ho budete volať? Hneď si odpovie si nejakou zhovadeninou. A potom ešte napíše, že deti sa mu budú smiať. No áno, budú - jej deti, ktoré takto vychováva.
Každá ďalšia mamička nech si predstaví diskusiu k otázke: Čo si myslíte o mene XYZ?
Generická MK nešťastnica č. 1: ešte ti to decko nič nespravilo, tak prečo ho chceš trestať?
Generická MK nešťastnica č. 2: ako ho budete akože volať? Všetci ho budú volať Xyzelček, to vážne nie sú lepšie mená? Pohľadaj ešte!
Generická MK nešťastnica č. 3: vieš ako sa mu budú v škole všetky deti smiať?
Zabudla som niečo? Jáj áno, č. 4 napíše, že jej otca koňa neterka mala frajera XYZ, bol to hrozný človek, takže fakt nie, lebo jej sa chce vracať, vždy, keď to počuje.
@anonym_973262 zabudla si ešte na nešťastnice typu, že to je meno pre psa alebo mačku
Dr. Rafael Wilczur alias Anton Kosiba - Mastičkár. Osobne som poznala jedného Rafiho. Ďalší je ten nesympatický politik Rafael Rafaj.
@jamimo, nie, neporozumela si a už vôbec nie veľmi dobre. Napísal som presne toto: “Za mňa ok meno, len si s ním spájam takú jednu vyplznutu čivavu čo sa volala Rafael Rafaj. Ale na každé meno sa asi nájde nejaký tragicky nositeľ”.
Ty si z toho vyvodila toto: “podľa tvojho myslenia je potom aj Rafael Nadal tragický nositeľ tohto mena? Alebo Raffael (Ilo)Santi? Vypĺznuté čivavy?”
Keby si vedela čítať s porozumením, tak by si videla, že s tým menom sa mi spája jedna, ešte raz - JEDNA osoba, ktorá mi pripomína čivavu a je podľa mňa tragéd. A hneď v druhej vete som to ešte zdôraznil názorom, že toto sa zrejme deje pri každom mene. Nikde, naozaj nikde v mojom príspevku nie je ani náznak tvojho konštruktu, že za tragédov považujem všetkých nositeľov tohto mena.
To si už naozaj robíte prdel s týmito otrasnymi menami? Kde nato chodíte? Acch
Nepáči sa mi ale je to tvoj výber
Rafael je pekné meno určite krajšie za mňa ako Noel alebo nathaniel
@anonym_autor my mame paíka Rafaela inšpirovali sme sa seriálom
Za mňa ok meno, len si s ním spájam takú jednu vyplznutu čivavu čo sa volala Rafael Rafaj. Ale na každé meno sa asi nájde nejaký tragicky nositeľ. Rafael je za mňa určite lepšie ako Lucas, Nicolas alebo Tobias.
@anonym_autor Rafael znie vcelku fajn, neokukane, ale naozaj rataj s tým, že hlavne v puberte ho budú minimálne kamaráti volať Rafo. Vidím to medzi synom a jeho kamošmi, to je samý Sebo, Samo, Maro, Fifo, Miňo..
@muzula syn je Lukas a je jeden z mála, ktorého volajú len normálne celým menom, lebo mu ho nevedia spotvoriť. Jeho kamaráti Thomasovia to isté, čiže za mňa naopak super mená
Poznám dvoch jeden je pubertiak druhý škôlkar volajú ich Rafi. Ja osobne nemám proti tomu menu nič, ale synovi by som ho nedala. Ale ak sa rodičom páči, tak prečo nie.
@ipsa646 Keď už sem ťaháš Jána Krstiteľa, tak Rafael je predsa archanjel.

otrasné meno