Ako sa volali vaše starké a prastarké?
Ako sa volali vaše starké, prastarké? Vyberáme meno pre dcérku, čosi už máme,ale ešte by som chcela trochu pošpekulovať. Viac sa mi páčia mená , ktoré sa dávali dávnejšie staršej generácii, tak by som sa rada inšpirovala.
Moja starká jedna Helena ( volá Ilonka ), druhá Katarína.
Prastarká jedna Mária, druhá Gizela
Prababky Anna, Júlia, Mária, Božena, babky Emília, Agnesa, manželove Jolana, Terézia
Margitka a Zuzka❤️Jednu si pamätám úplne a druhá má len kolísala..ďalšie dve si nepamätám vôbec.
U nas v rodine vela starych mien, vsetky babky a ich sestry atd Katarina(Katka), Anna, Margita(Gita), Barbora(Borka), Irena(Irinka), Ilona(Ilonka), Magdalena...
No babka sa volala Valéria druhá babka Kornélia prababka sa volala Salone ale druhu neviem bohužiaľ.
Dobre, že sapytaš.Akurat dnes bola anketa v DN na fcb a toto su realne mena odpivedi obyvatelov SK ( starych mam a prababiciek)
Ernestina, Cecilia - dedo Florian a Fabian, Antonia, Štefania,Augustina, Bernardina, Etela, Valeria, Rozalia, Justina, Gizela, Otilia,Augustina, Albina, AgnesŽelmira, Dorota, Judita, Eleonora, Irma, Sarlota a Sidónia, Jelizaveta, Ružena, Emerencia, Kvetoslava, Tekla a dedo Hilbert, Helena, Alžbeta , Maria a Jozefina, Johanna. .Howgh 👀🤯

Rozália, Anna