Ako vybrať meno pre druhé dieťa?
Ahojte maminy.
Mame syna Mateja, vola sa po otcovi, pretoze sa nam zo meno pre chlapca pacilo.
Teraz cakam dievcatko a neviem, ake meno dat. Manzel chce, abx ss volalo po mne - Hana. No ked som to spomenula kamoske, vysmiala ma, ze ci nas nic ine nenapadlo, a ako svojim detom urcujem identitu cez nase mena, a ze mam vybrat urcite ine.
Kamoška nech sa nad sebou zamyslí, o akej identite preboha hovorí? Ak sa to meno páči tebe aj manželovi, vôbec sa ňou nenechaj ovplyvniť. Ona nech si mudruje pri svojich deťoch.
Hana je krásne meno. Jednej známej dcéra sa tiež volá Hana. Mne sa napríklad páči Nora. U nás evokuje Noru Mojsejovú, ale v škandinávii bežné meno. Okrem toho sa mi páči aj Helena alebo Matilda 😅
@anonym_autor a aké sa páči tebe a manželovi? Ja by som po tebe mení nedávala, mne by to prišlo už trošku komické mať dvoch Matejov a dve Hanky.
Ze kamoska ma pravdu
@anonym_autor moja kamarátka je Anna 11 generácii dozadu (mama,babka, prababka,praprababky atď) každá bola Anna, za mňa je pekne uctievať si tradície.
Je to na vas, ale kamaratka ma pravdu, mne sa to tiez nepaci. Mame to v okoli. Navyse Hana je teraz velmi v kurze, dcera ma v triede rovno 3, takze uz len preto by som uvazovala nad inym.
@anonym_autor moja kamarátka je Anna 11 generácii dozadu (mama,babka, prababka,praprababky atď) každá bola Anna, za mňa je pekne uctievať si tradície.
@anonym_251b65 to je v poriadku, tiez mame v rodine muzske meno xy generacii, ale nie preboha obe deti po rodicoch
a co tak kristina? mne sa to meno paci, ale tak ved musi sa aj vam, samozrejme.
môj súrodenec to má takto. dcéra po mame, syn meno po otcovi.
Za mňa je to moc. Keby mali aspoň tri deti, že nejaké nové meno v rodine, a nie dookola tie isté .
No ja si myslim, ze kazdy v rodine by mal mat vlastne meno, lebo potom je to same mlady Peto, stary Peto… ale na mojom nazore nezalezi, podstatne je, co myslis ty.
Mne sa mena po rodicoch nepacia a nedala by som to nikdy. Pride mi to neoriginalne a rozlisovsnie velka/mala stara/mlada je otrasne. Ale ak by mi kamoska povedala, ze idu takto dat po sebe mena detom tak mi je to jedno. Robte ako chcete a idealne to nikomu nehovorte 😉
@anonym_autor ak sa ti tvoje meno páči, kľudne ho dajte dcérke a ignorujte čo si o tom myslí okolie ❤
Ak by som chcela dať dcére meno po sebe, tak by som to spravila a absolútne nikoho názor by ma nezaujímal. 😉
Keby bolo tretie bude po kom? Každopádne je to na vás dvoch, kamoška si môže menovať vlastné deti ako chce.
@anonym_251b65 to je v poriadku, tiez mame v rodine muzske meno xy generacii, ale nie preboha obe deti po rodicoch
@anonym_acb041 my mame v dedine Petka a Majku...po rodicoch...kazdeho vec ake da meno...pokial to nie je Sandokan 🤭
@anonym_acb041 my mame v dedine Petka a Majku...po rodicoch...kazdeho vec ake da meno...pokial to nie je Sandokan 🤭
@euka210 jasne ze je to kazdeho vec, preto by som to neriesila na konikovi 🤦 ale kedze autorka sa pytala, napisala som svoj nazor
Ahoj aj ja som nad týmto rozmýšľala pri druhej dcérke a manžel trval na tom aby sa volala po mne Helena , ale mne sa to meno nepáči tak som jej dala Ema , a teraz to veeeeelmi ľutujem, pretože ju aj tak volám po sebe a to ma najviac mrzí ze aspoň jedna mohla byť po mne , ja som jej vlastne preto nedala po mne lebo som ho nedala prvej tak druhej vôbec, a to ma mocc mrzí.
Ja uz mam 2 dcery, ale cakame dalsie babo, a ked to bude dievca, tak dam meno po sebe, uz len preto, ze je dnes vynimocne a dcery nikdy nemali v skolke ani v akole take dievcatko, co sa tak volalo. A je mi jedno, ze budeme "mala a velka" a casom "mlada a stara".
Ahoj, je to na vas dvoch. Niekomu sa paci dat ine meno, lebo ich mena im vybrali rodicia a onoz ase vyebru meno svojim detom. A niekto zase dava mena po sebe. Akokolvek sa rozhodenete, je to len vasa vec. Napadlo mi ale, ze syn sa vola po otcovi a dcera sa moze pytat preco nie ona po mame, haha 🙂
@anonym_autor tiež budeme mať Mateja ale dcéru mám Júliu. Najstarší syn má meno po otcovi a určite netrpí žiadnou stratou identìty, ten je až moc svojský.
Hana sa mi páči, príde mi nadčasové.
@anonym_autor sice ja by som nedavala mená po nás, ale je to vaša vec, vaše dieťa, kamoska nech si urcuje meno pre to svoje

Dôležité čo ty a manžel
A nie kamoška čo vysmeje za meno