Biblické mená pre bábätko
Dobrý deň, aké biblické mená poznáte, ktoré sa hodia k bežnému slovenskému priezvisku ? 🙂 aj pre dievča aj pre chlapca
Mária a Jozef?
Ja som Anna, moja babka je Alžbeta, moja mama je Eva, moja dcéra je Mária a syn Šimon. Môj manžel je Jozef, jeho brat je Adam a jeho dcéra je Magdaléna. A všetci máme slovenské priezviská. 🙂
Takmer ktorekolvek, kedze od stredoveku u nas zdomacneli. Pokladame ich uz za tradicne.
Biblicke meno je pomaly kazde. Chces meno starozakonne, novozakonne, s akym vyznamom? To sa neda pausalizovat, ze ktore sa hodi k akemu priezvisku.
Mária,Anna, Alžbeta, Eva, Magdaléna,Ester,Sarah,Noemi,Jozef,Jakub, Dávid ,Šimon, Ján, Peter,Pavol...
Je ich veľmi veľa,v podstate sú to také "klasické"mená, ktoré sa hodia takmer ku každému priezvisku u nás.
Trištvrte slovenských je biblických.
stači si pozrieť uvod do stareho zakona mas tak rodokmene a koopu biblickych mien...
Ester, Sara, Eva, Maria, Šimon, Jakub, David, Mojižiš, Izák, Jonáš, Jeremiáš, Noah
Pre dievča: Ester, Sára, Noemi, Anna, Mária aj Lucia sa mi páči, aj má pekný význam.
Pre chlapcov: Jakub, Peter, naši známi dali meno Emanuel a volajú ho Emko.
Pre dievča: Ester, Sára, Noemi, Anna, Mária aj Lucia sa mi páči, aj má pekný význam.
Pre chlapcov: Jakub, Peter, naši známi dali meno Emanuel a volajú ho Emko.
@petronelag Lucia nie je biblické meno, má latinsky pôvod
Mne osobne sa veľmi páči meno Jonatán,aj keď to nepasuje ku každému priezvisku (práve preto som ho nedala synovi),no má krásny význam.
@anonym_autor My máme v širšej rodine Noemi, Rebeka, Sára, David, Elias.
A z takých tradičných, ale prakticky tiež biblickych Anna, Mária, Ján, Jozef.
@anonym_autor @anonym_autor Sara, Lucia, Eva, Alzbeta, Lukas, Peter, Pavol, Simon, Jan, Jozef, Ondrej, Adam, Rebeka, Frantisek, Anton,
Abel, Kain, Onan, Salome, Herodes,....
@anonym_autor Matej, Marek, Matúš, Lukáš, Tomáš, Ján, Adam, Ester, Miriam, Dávid, Rebeka, Sára, ja poznám aj Salome
@anonym_autor Ruben je pekné
Miriam, Tamara, Matúš, Marek, Tomáš, Dávid.
Pozrite si význam mien v pôvodnom jazyku 🙂. To sa javí vcelku významné.

Adam a Eva?