icon

Čo si myslíte o mene Kajsa?

15. feb 2026

Čo hovoríte na meno Kajsa? Nórske meno, áno, inšpiroval ma obrovský slalom akurát 😄 muž je Slovák, ale má/máme zahraničné priezvisko (nemecké).

stellarstar
15. feb 2026

@anonym_autor pre psa či mačku?

jamimo
15. feb 2026
@anonym_0ee61d

Z mojej skúsenosti, dnešné deti sú oveľa viac zvyknuté na zahraničné mena a neriešia, nezvyknú sa vysmievať... dokonca ani velmi neskracuju mena a nevymyslaju prezývky ako za mojich čias. Co sa týka toho konkrétneho mena Kajsa- ak sa ti páči, za mňa ok- píše, vyslovuje sa bez problémov.. .

@anonym_0ee61d presne tak. A tie čo sa vysmievajú...odkiaľ to tie detičky asi majú? Žeby od zadubených rodičov a okolia v ktorom vyrastajú? 🤔
Kaisa aj Kajsa úplne ok.

ivinkapink
15. feb 2026

Pytas sa na nazor...tak, preto ti pisem...mne sa nepaci, ale nepaci sa mi vela mien...a je to nepodstatne...podstatne je ci sa paci tebe, tvojmu muzovi/partnerovi...a este by som zvazila,ci sa hodi k priezvisku...na ostatnom nezalezi.

domculik
15. feb 2026
@anonym_autor

@226lenka áno, vo Fínsku Kaisa v Nórsku Kajsa. Oboje sa mi páčia a to Kaisa asi aj viac

@anonym_autor ano s tymi psami a kravami nestiham prevracat oci ako tu podaktore komentuju. Pritom subjektivny nazor 😵‍💫🙏. Prvotne ako si to napisala sa mi "Kajsa" nepacilo, ale v tom tvare "Kaisa" mi to akosi ide viac. Hmm mozno preco nie. Treba si to tak dlhsie nechat zniet, aby to nebol len taky kratkodoby ulet ktory ta casom omrzi.

anonym_25db8e
15. feb 2026

pre sučku akurát

danica2711
15. feb 2026

lepšie sa mi páči Kaisa, vo Fínsku bežné, u nás zriedkavé, ale rozhodne sa mi nezdá, že by deti mali dôvod sa jej vysmievať, nie je na ňom nič smiešne ani hanlivé

anonym_aa5c26
15. feb 2026

@anonym_autor mne sapaci, ja nemam rada obycajne mena ako Zuzka Janka 😂 Kaisa sa mi ale asi naoko pozdava viac 🤭🤭👌

anonym_0f17bb
15. feb 2026

Kaisa je velmi pekne a netradicne meno. Pre mna ovela krajsie ako Ema, Sofia, Adela, Jessica apod. Susedia maju psa Lea, macku Lauru. To pre tie, co sa pytate, ci pre macku, psa alebo kravu.

anonym_7218e1
15. feb 2026

@anonym_autor Kajsa mi znie ako Gejza, cize za mna nic moc.
Ale to je moj nazor. Je/ bude to tvoje/vase dieta, dajte mu také meno, ake sa paci vam. My sme uvazovali o mene pre chlapca, keby nahodou sa z dcery predsa len vyklul chlapec, Vincent. Nikomu zo starych rodicov sa to nepacilo. Ale nam ano. Zvykli by si..

beronsche
15. feb 2026

@anonym_autor zvyčajne takéto nápady nekomentujem, ale meno Kajsa je podľa mňa ako za trest.
Takže, čo hovorím na toto meno?
Hovorím, že čistá katastrofa.
**
Neviem no, podľa mňa si vo všeobecnosti rodičia takýmito menami deti niečo dokazujú.. že sú in alebo čo..

ankare
15. feb 2026

@anonym_autor hrozné

klotildabazarik
15. feb 2026

@anonym_autor skor uz Kasia, ked tak

biba_18
15. feb 2026

mne vôbec nevadi. a zvlášť keď máte zahraničné priezvisko… napr. kajsa fischer. to by bolo fajn…

ivicatolic
15. feb 2026

@anonym_autor Kaja by sa dala

anonym_da46bd
15. feb 2026

Och, to nie... Skús ešte raz náhodne vylosovat nejaké písmenká.

anonym_1b35c3
15. feb 2026

Normalne meno, mame take v praci. Daj, ked sa ti hodi k priezvisku 🙂

markaterka
15. feb 2026

Kľudne by som ho dala

autor
15. feb 2026
@anonym_da46bd

Och, to nie... Skús ešte raz náhodne vylosovat nejaké písmenká.

@anonym_da46bd je to bežné meno v Škandinávii, ty náhodné vylosované písmenko😉 a máme k tomu aj také priezvisko

amalka07
15. feb 2026
@malena

@anonym_autor sem na SVK sa nehodí, deti sa budú posmievať, ver tomu! Deti sú krute

@malena deti sú presne také ako to vidia u rodičov, žiadne dieťa by nenapadlo posmievať sa za meno len tak

anonym_727c5f
15. feb 2026

A vy zijete v skandinavii?

ria_sprout
15. feb 2026

Mne sa páčia severské mená. Ja som aj svojim deťom dala severské, tiež máme nemecké priezvisko. Alrik, espen to su nádherné mená a je ich mnoho. Kajsa však neviem či sa mi úplne paci

amalka07
15. feb 2026

Za mňa krásne meno, mne sa napríklad páči oveľa viac ako Karin, Kajsa je také jemnejšie a k nemeckému priezvisku podľa mňa veľmi vhodné, za mňa určite choď do toho

autor
15. feb 2026
@anonym_727c5f

@anonym_727c5f a ty žiješ v Izreali keď dávaš synovi pôvodne hebrejské meno Dávid? 😄 alebo Sofia je typický slovenské, že?

anonym_0f17bb
15. feb 2026
@anonym_727c5f

@anonym_727c5f a to ked zije na Sk, musi dat len slovenske men

zuzana76
15. feb 2026

Kaisa mi pride lepsie

markaterka
15. feb 2026

Ja by som v živote nedala meno napríklad Sofia Ema Dominik Jakub a predsa nebudem písať, že sú tie mená škaredé.
Kajsa či Kaisa daj, keď sa páči vám rodičom.

fadama
15. feb 2026

Ak žiješ na SVK, tak prosím ťa nie. Ja som si prešla "škaredým" menom a viem o čom hovorím.
Ak mimo SVK tak je to ok.

oblecenie99
15. feb 2026

Nezvyčajné, zaujímavé, nie otrepané, páči sa mi s "i".
Ostatné naučte svoje deti nevysmievať sa iným kvôli menu, a nebudú to robiť. Môj syn chodí do viac menej medzinárodnej škôlky a tam sú teda také mená, že aj ja sa zneistím, či dobre vidim či počujem, a čuduj sa svete, decká to medzi sebou vôbec ale že vôbec neriešia.

andrii
15. feb 2026

Mne to znie,ako nejaké rómske slovo...ale ked sa tebe paci

kinats
16. feb 2026

Urcite su tisice aj krajsich mien...