icon

Dali by ste chlapcovi meno Jakub, aj keď je časté?

Dnes o 19:21

Ahojte.

Na zaciatok - nie, nerozhodnem sa o mene podla odpovedi😅, len to nemam velmi s nikym inym prebrat okrem muza. Meno Jakub sa mi nikdy nepacilo, vzdy som si hovorila, ze je take caste, ze uz len kvoli tomu by som ho nedala nikdy synovi. Veci sa ale zmenili a meno Jakub mi prirastlo k srdcu. Je ale pravda, ze roky rokuce si drzi 1.priecku u chlapcov.

Chcem sa preto spytat, dali by ste aj tak toto meno? Tie, ktore ste dali, synovia vam uz chodia do skolky/skoly, je ich v triede vela, ak ano, su s tym problemy?

Strana
z2
kuko55
Autor odpoveď zmazal
kuko55
Dnes o 20:19
@anonym_e9fca0

Pre mňa by to bolo dôležité pri výbere mena, aby nebolo príliš časté. Bude ďalší Jozef, Jana. A vôbec nehrá rolu, že meno Jakub sa mi samé o sebe nepáči - momentálne vyberáme dievčenské meno, a veeeľmi som chcela jedno meno, ktoré sa drží v priečkach pár rokov - nedám ho kvôli tomu, vadilo by mi to.

@anonym_e9fca0 aj mna zaujima ake je to meno😁

anonym_c08114
Dnes o 20:21

U nás ich je dosť, dvaja z nich ozaj hlúpi Kubovia.Nedala by som to meno, nie kazdy ho bude volať Jakub a hlavne v dospelosti keď mu budu hovoriť Kubo, nieje nic moc a bude tym trpiet

zuzubb007
Dnes o 20:23

Keď sa ti páči daj, u nás v triede nieje ani jeden Jakub, ani vo škôlke nebol, dokonca poznám plno deti a len jedného Jakuba neviem kde je to tak známe meno 🙈

anonym_d1389e
Dnes o 20:25

Aké problémy by mali byť? Ja som na ZŠ nemala nikoho v ročníku. Na strednej sme sa stretli v triede rovno 3 s rovakým menom a na VŠ zase ani jedna. Potom sa to v populácii úplne stratí 😁. Daj aké sa vám páči.

zuzana76
Dnes o 20:52

Ja som dala take popularne meno, sice to nie je Jakub, ale ine meno, tiez na poprednych prieckach a dala som, v triede bol jediny.

viera
Dnes o 20:52

Moj syn je Jakub. Mne sa to meno paci. Spomeniem si na Jakubka z Perinbaby...Alebo Maťko a Kubko z rozpravky🙂...Niekto tu pisal, ze bude trpiet ked niekto povie Kubo...No netrpí🙄...Da sa povedat Kubčo, Kubko, Jakubko, Kubík....V triede boli dvaja na ZŠ a na SŠ traja...Nebol tam žiaden problem...Vobec by ma nezaujimalo co si ostatni myslia...Ked citim aj s dotycnym, ze je to to prave....

anonym_8ee020
Dnes o 21:08
@valria

Mne sa to meno nikdy nepáčilo, ani keď zažilo boom. Asociácia s tým priblblým Kubom z klasickej veselohry nepustí. Kubo - čo je na tom tak pekné, výnimočné?

@valria tak na Slovensku má každý primitív a sprostú pripomienku ku každému menu. Raz je starodávne, potom moderné, americké, zo seriálu, podľa idolu, potom zase veľmi krátke, alebo dlhé, ako pre psa, mačku...Zvlášť tu na koni. Ešte som nezažil, aby tu niekto spomenul významné osobnosti v histórii k danému.menu. A veruže ich je. Ale na to nemá MK komunita zjavne IQ.

valria
Dnes o 21:10
@anonym_8ee020

@valria tak na Slovensku má každý primitív a sprostú pripomienku ku každému menu. Raz je starodávne, potom moderné, americké, zo seriálu, podľa idolu, potom zase veľmi krátke, alebo dlhé, ako pre psa, mačku...Zvlášť tu na koni. Ešte som nezažil, aby tu niekto spomenul významné osobnosti v histórii k danému.menu. A veruže ich je. Ale na to nemá MK komunita zjavne IQ.

@anonym_8ee020 Nerozdrapuj sa, sú proste mená, ktoré sa ľuďom páčia a mená, ktoré sa im nepáčia z nejakého dôvodu. Problém?

anonym_5a7ebf
Dnes o 21:26

pekné, dala

anonym_8ee020
Dnes o 21:28
@valria

@anonym_8ee020 Nerozdrapuj sa, sú proste mená, ktoré sa ľuďom páčia a mená, ktoré sa im nepáčia z nejakého dôvodu. Problém?

@valria aké rozdrapovanie?Taká je pravda

vilma7
Dnes o 21:42

Voľakedy sme boli v triede an 4 Martiny, 2 Katariny a nikto taléto sprostosti neriešil.
Dieťaťu dám meno aké sa mi páči a nie podľa počtu v okolí.

anonym_4e2899
Dnes o 21:42

My sme dali dievcenske meno, ktore nebolo ani zdaleka v prvej 10. ani predosle, ani nasledujuce roky. Napriek tomu v okoli uz mame aj zo 10 dievcatiek s tym menom, a teraz v skole su v triede rovno 3 s takym menom, aj v inych rocnikoch je v kazdom aspon jedna 🙃 takze popularitou mena by som sa vobec neriadila, je to dost o nahode. Skor su smiesne tie jedinecne mena za kazdu cenu s rydzo slovenskym priezviskom. Meno Jakub bolo vzdy pekne a ak ide k priezvisku tak preco nie..

Strana
z2